کد خبر: ۱۳۳۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 13 May 2018
عضو هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن گفت: مدت زمان بازپرداخت تسهیلات خرید مسکن در بافت فرسوده از محل اوراق تسهیلات از ۱۲ به ۱۵ سال افزایش یافت.
عضو هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن گفت: مدت زمان بازپرداخت تسهیلات خرید مسکن در بافت فرسوده از محل اوراق تسهیلات از ۱۲ به ۱۵ سال افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، نادر قاسمی گفت: رونق بخش مسکن باعث ایجاد رونق در سایر بخش های اقتصادی شده و دیدیم که خروج این بخش از رکود در ماه های گذشته باعث رشد قیمت آهن، سیمان و دیگر نهاده های ساختمانی شد.

وی افزود: یکی از برنامه های ما تقویت تقاضای خرید در بافت فرسوده بوده و براساس طرح جامع مسکن در ۱۳۵ شهر، ۵.۱ میلیون بافت فرسوده وجود دارد که شبکه بانکی برای احیای آنها باید تأمین مالی کند.

این مقام مسئول ادامه داد: رویکرد دولت ، از ساخت و ساز در خارج از شهرها به ساخت و ساز درون شهری و احیای بافت های فرسوده تغییر کرده و به همین دلیل مسکن مهر متوقف شده است چرا که در مناطق بیرون شهری با مشکل نبود زیرساخت ها مواجه هستیم. به عنوان مثال در مسکن مهر ۱۰۰ هزار واحد آماده داریم ولی به دلیل نداشتن آب، گاز و برق امکان سکونت در آنها وجود ندارد.

قاسمی تصریح کرد: از سوی دیگر بیش از ۵ میلیون واحد مسکونی در بافت فرسوده وجود دارد که بانک ها با تضامین دولت می توانند احیاء و ساخت و ساز آنها را تأمین مالی کنند به خصوص اینکه این مناطق با مشکل تأسیسات زیربنایی و روبنایی مواجه نیستند.

عضو هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن یادآور شد: این بانک در سال جاری علاوه بر تأمین مالی سمت تولید، سمت تقاضای مسکن را نیز تأمین مالی خواهد کرد. به این منظور در سال جاری برنامه ریزی شده که از سوی این بانک، برای خرید ۳۸۰ هزار واحد مسکونی و ساخت ۲۲۰ هزار واحد مسکونی تأمین اعتبار انجام شود.

وی از دیگر برنامه های این بانک در سال جاری را کمک به تأمین اعتبار واحدهای میان متراژ ویژه دهک های ۴ تا ۷ جامعه عنوان کرد و گفت: در گذشته که عمدتاً واحدهای لوکس تأمین مالی می شد، سبب شد تا ۲.۵ میلیون واحد مسکونی فاقد متقاضی داشته باشیم این در حالی است که بیش از سه میلیون نفر تقاضای دریافت تسهیلات خرید واحد مسکونی هستند. بنابراین تسهیلات ساخت مسکن در سال جاری به سمتی هدایت می شود که مطابق الگوی مصرف باشد.

قاسمی ادامه داد: در همین راستا این بانک در سال جاری به انبوه سازان حرفه ای که ۵ سال ضمانت ساخت به خریدار بدهند، وام ساخت خواهد داد. همچنین به سازندگانی که مصرف بهینه انرژی در ساختمان را رعایت و از فناوری های نوین ساختمانی استفاده کرده باشند یک درصد در سود وام آنها تخفیف داده و وام ساخت و ساز با سود ۱۷ درصد اعطا خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول، وام ساخت مسکن برای انبوه سازانی که با روش های سنتی اقدام به ساخت و ساز می کنند، به ازای هر واحد مسکونی، ۷۰ میلیون تومان و کسانی که از فناوری های نوین استفاده کنند ۱۱۰ میلیون تومان خواهد بود.

در ادامه این نشست محمدعلی دهقان دهنوی عضو دیگر هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن درباره تسهیلات پرداخت شده از سوی این بانک در سال جاری گفت: از ابتدای امسال تا ۲۲ اردیبهشت، ۵ هزار و ۹۱۲ فقره تسهیلات مسکن به ارزش دو هزار و ۹۶ میلیارد ریال پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶۷ درصد رشد  داشته است.

وی یادآور شد: در بخش تسهیلات جعاله مسکن نیز در مدت مذکور ۸ هزار و ۶۰۷ فقره وام جعاله به ارزش ۱۱.۳ میلیارد ریال اعطا شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۴۳ درصد رشد نشان می دهد.

دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: در این مدت ۱۳ هزار و ۶۶ واحد مسکونی به ارزش ۶۶ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال فروش اقساطی شده اند که نسبت به سال گذشته ۱۳۶ درصد رشد داشته است.

وی با تأکید بر اینکه مدت زمان بازپرداخت اقساط تسهیلات خرید مسکن با استفاده از اوراق تسهیلات برای کسانی که در بافت فرسوده اقدام به خرید مسکن بکنند از ۱۲ به ۱۵ سال افزایش یافته است، تصریح کرد: این افزایش زمان بازپرداخت اقساط ویژه وام گیرندگان با استفاده از اوراق است و برای کسانی که از محل صندوق مسکن یکم، وام مسکن دریافت کنند اعمال نخواهد شد.

دهقان دهنوی به مصوبه شورای عالی پول و اعتبار در خصوص کاهش نرخ سود تسهیلات خرید مسکن خانه اولی ها از محل صندوق یکم اشاره و تأکید کرد: این نرخ سود از ۹.۵ به ۸ درصد در سایر مناطق شهری و از ۸ به ۶ درصد در بافت فرسوده کاهش یافته است.

به گفته این مقام مسئول از ابتدای راه اندازی صندوق پس انداز مسکن یکم تا ۲۰ اردیبهشت ماه امسال، ۴۱۹ هزار و ۳۵۰ فقره حساب پس انداز در این صندوق افتتاح شده که تاکنون بیش از ۵۰ هزار نفر از محل این صندوق تسهیلات دریافت کرده وبه طور میانگین هفته ای ۶۰۰ نفر در این افتتاح حساب می کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص احتمال افزایش سقف تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم گفت: استقبال از صندوق یکم بسیار بالا بوده و به دلایل شرایط جذابی چون پائین بودن نرخ سود و افزایش تقاضا برای دریافت آن، احتمال دارد با مشکل منابع مواجه شود بنابراین در حال حاضر امکان افزایش سقف تسهیلات از محل منابع داخلی صندوق وجود نداشته و نیازمند تزریق منابع از بخش های دیگر هستیم.

این مقام مسئول ادامه داد: به همین دلیل این بانک درخواست داده است تا از محل سپرده گذاری ریالی صندوق توسعه ملی، منابع صندوق پس انداز مسکن یکم افزایش یابد.

دهقان دهنوی در پاسخ به این پرسش که آیا اگر افزایش سقف تسهیلات برای وام گیرندگان صندوق یکم ایجاد شود، کسانی که قبلا در این صندوق حساب افتتاح کرده اند، مشمول خواهند شد یا خیر؟ گفت: در صورت افزایش سقف تسهیلات در صندوق یکم، کسانی که در گذشته حساب افتتاح کرده اند ولی هنوز تسهیلات را دریافت نکرده اند، نیز می توانند یا با افزایش مبلغ سپرده خود و یا با افزایش زمان انتظار مشمول دریافت وام جدید باشند.
برچسب ها: ساخت و ساز
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: