بانكداري ايراني ـ نرخ مشارکت اقتصادی در کشور از سال 1392 تا 1396 از 37.6 به 40.3 درصد افزایش یافته که بیانگر افزایش تقاضا برای یافتن شغل در بازار کار است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، مقایسه چکیده نتایج منتشر شده مرکز آمار درباره نیروی کار از سال 1392 تا 1396 نشان می دهد در حالی که نرخ مشارکت اقتصادی افزایش یافته نرخ بیکاری نیز از 10.4 به 12.1 درصد رسیده است.
نرخ مشارکت اقتصادی از جمعیت فعال(شاغل و بیکار) به جمعیت در سنین کار به دست می آید. بنابراین افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بازتاب حضور بیشتر افراد در سنین کار به سوی بازار کار است.
براساس نتایج آماری اعلام شده، نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24ساله در سال های یاد شده از 24 به 25.4 درصد رسیده که این افزایش خود نشانه دیگری از افزایش نرخ مشارکت اقتصادی است.
برخی از مسئولان معتقدند، افزایش نرخ مشارکت اقتصادی در جامعه حکایت از تسری امید برای یافتن شغل دارد؛ نیروی کاری که در سال های گذشته از یافتن شغل در بازار کار ناامید شده بود و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می کرد، امروز برای اداره امور زندگی خود به سوی بازار کار روانه شده است.
«مسعود نیلی» مشاور اقتصادی رئیس جمهوری در سال 1394 گفته بود، آنچه در 10 سال گذشته به طور باور نکردنی در اقتصاد ایران رخ داده اینکه باوجود افزایش جمعیت کشور، تعداد شاغلان ثابت بوده است. به بیان سادهتر، هر یک نفر شاغل، بتدریج نان آور تعداد بیشتری از افراد میشده و متوسط سن جمعیت کشور نیز در حال افزایش بوده است.
وی همچنین افزود:این وضعیت، میتواند به منزله هشداری برای سیاستگذار تلقی شود که جمعیت غیرفعال کشور با مختصر امیدی که نسبت به آینده پیدا کند، به سمت جمعیت فعال گرایش پیدا خواهد کرد و نرخ مشارکت با شدت بالایی در اقتصاد افزایش خواهد یافت؛ افزایش نرخ مشارکت بیآنکه رویداد مهمی در اقتصاد کشور به وقوع پیوسته باشد، میتواند نرخ بیکاری را افزایش دهد.
براساس داده های اعلام شده مرکز آمار، تعداد بیکاران کشور در مدت یاد شده 721 هزار و 834 نفر و تعداد شاغلان نیز نزدیک به 2 میلیون افزایش یافته است.
بازار کار کشور تنها با رونق اقتصادی می تواند تحرک جدیدی بیاید و این رونق زمانی میسر خواهد شد که کیک اقتصاد کشور بزرگتر شود و نیاز به نیروی کار بیشتر داشته باشد.