کد خبر: ۱۳۰۹۴۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - 13 April 2018
معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه مردم خوزستان در استخدام‌های دولتی سهم کمتری نسبت به سایر استان‌ها ندارند، گفت: ما در روند خود افراد بومی را اولویت قرار می‌دادیم اما اخیرا دیوان عدالت اداری مطابق با قانون اساسی این امر را ابطال کرده است.

بانكداري ايراني - معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه مردم خوزستان در استخدام‌های دولتی سهم کمتری نسبت به سایر استان‌ها ندارند، گفت: ما در روند خود افراد بومی را اولویت قرار می‌دادیم اما اخیرا دیوان عدالت اداری مطابق با قانون اساسی این امر را ابطال کرده است.

به گزارش ایسنا، جمشید انصاری در نشست خبری که در اهواز برگزار شد، گفت: باید در اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری که در مجلس در حال بررسی است، برای بومیان به صورت قانونی اولویت بگذاریم.

او با اشاره به مجوزهای استخدامی وزارت نفت، ‌اظهار کرد: دستگاه‌هایی که مقررات خاصی دارند، خودشان استخدام انجام می‌دهند و ما تنها مجوز ورودی می‌دهیم. صنعت نفت به این دلیل که سهمیه خاص دارد، خود مسئول برگزاری آزمون است.

وی افزود: در اطلاعیه‌ای که وزارت نفت داده بود، برای کارکنان قراردادی شرکت‌های تابعه وزارت نفت و فرزندان کارکنان وزارت، ‌امتیازاتی را منظور کرده بود که بر اساس شکایت تعدادی از شرکت‌کنندگان در آزمون، دیوان عدالت اداری آن شرایط را لغو کرد. بنابراین وزارت نفت باید مجدداً آگهی استخدام متناسب با شرایط جدید بدهد.

معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه در گذشته کسانی که در دانشگاه صنعت نفت پذیرفته می‌شدند متعهد به خدمت می‌شدند اما اکنون مدتی است که وزارت نفت تعهد نمی‌گیرد، گفت: در دانشگاه فرهنگیان نیز هنوز تعهد خدمت می‌گیرند و ممکن است در سال‌های آینده این کار انجام نشود. اگر تعهد وجود نداشته باشد، دستگاه باید بر اساس شایسته‌گزینی این فرصت را به همه بدهد که اگر در آزمون شایستگی داشته باشند، پذیرفته شوند.

انصاری با اشاره به شایسته‌گزینی و عدالت استخدامی، عنوان کرد: روش ما استخدام از طریق آزمون است و سال‌ها است استخدام موردی را متوقف کرده‌ایم و هر کس در رقابت پذیرفته شد، به استخدام دولت در می‌آید.

وی در خصوص افرادی که در آزمون استخدامی شرکت‌ کرده اما جذب نشده‌اند، ‌گفت: از این افراد آماری در دسترس نیست زیرا ما تنها آزمون را برگزار می‌کنیم.

رییس سازمان اداری و استخدامی کشور تصریح کرد: ما وقتی نسبت کارکنان دولت به جمعیت، از جمعیت کل کشور را در استان‌های بزرگ مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که در استان خوزستان در مقایسه با استان‌هایی که از لحاظ جمعیتی با آن همتراز هستند، نسبت کارکنان دولت به کل کارکنان دولت در کشور بالاتر از نسبت جمیعت استان به کل جمعیت است؛ یعنی در حالی که ۵.۸۹ جمیعت کشور را در خوزستان داریم و ۶.۷۲ درصد کارکنان دولت در این استان هستند.

انصاری ادامه داد: این‌طور نیست که مردم خوزستان از اشتغال‌های دولتی سهم کمتری داشته باشند. ما در روند خود افراد بومی را اولویت قرار می‌دادیم اما اخیرا دیوان عدالت اداری این را ابطال کرده است.

وی با بیان اینکه شهرداری‌ها تابع قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند، گفت: الزام استخدام از طریق آزمون، برای دستگاه‌های دولتی است. باید کسانی که مقررات این نهاد را تعیین می‌کنند، نسبت به آزمون استخدامی توجه کنند اما اکنون از طریق مجاری قانونی، ‌آزمون در شهرداری‌ها الزامی نیست.

معاون رییس‌جمهور با اشاره به اینکه سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) در سال گذشته عملیاتی شد، گفت: اکنون تمام معاملات دولتی به جز معاملات محرمانه از طریق این سامانه انجام می‌شود. این سامانه در تمام دستگاه‌های اجرایی برای معاملات متوسط به بالا در حال اجرا است. سامانه مناقصات سامانه دیگری است که تقریبا هر دستگاه برای خود در آن اشتراک دارد.

انصاری ادامه داد:‌ وزارت کار تعریفی از شغل پایدار دارد که شغلی است که بیمه شده تامین اجتماعی باشد. معنای آن از لحاظ اقتصادی این نیست که اگر کسی بیمه نباشد اشتغال آن پایدار نیست. بنابراین معنای شغل غیررسمی شغل ناپایدار نیست.

وی افزود: در کشور ۳.۲ افراد شاغل زیر ۱۶ ساعت کار می‌کنند. مشکل اصلی بازار کار امروز افرادی نیست که کم کار می‌کنند بلکه کسانی است که بیشتر از ۴۴ ساعت کار می‌کنند. بالای ۵۴ درصد نیروی کار کشور بیشتر از ۴۴ ساعت کار می‌کنند و با کار بیشتر جلوی کار دیگران را گرفته‌اند.

رییس سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص استخدام فرزندان شهدا و جانبازان، عنوان کرد: بر اساس قوانین موجود ۲۵ درصد هر سهمیه استخدامی که در دولت باشد متعلق به فرزندان شهدا، جانبازان و فرزندان جانبازان و آزادگان و پنج درصد متعلق به ایثارگران و فرزندان آنان است. یعنی ۳۰ درصد کل استخدام‌های دولتی به ایثارگران اختصاص داده می‌شود.

انصاری با بیان اینکه در پایان سال ۹۵ متوسط سن مدیریت کشور ۴۸ سال بوده است که سن بالایی برای مدیریت محسوب نمی‌شود، گفت: دولت می‌خواهد جوان‌گرایی کند و این سن را کاهش دهد و به ۴۰ سال برساند.
برچسب ها: خوزستان ، استخدام
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: