بانكداري ايراني - قائم مقام وزیر نیرو گفت: به نظر می رسد سال آبی آینده کشور، سالی با تنگنا باشد بنابراین ضروری است که از هم اکنون برای یک سال توام با تنگنا آماده شویم.
ستار محمودی روز پنجشنبه در نشست شورای انسجام بخشی مدیران وزارت نیرو در اهواز اظهار کرد: برای عبور از بحران، مدیریت ضربتی خوبی انجام شده، اما باید این مدیریت با رفع نواقص تداوم داشته باشد و مدیریت استان و وزارت نیرو همکاری خود را افزایش دهند.
وی افزود: شرایط امسال نسبت به سال پیش بهبود پیدا کرده با این حال باید درجهت برنامه های تدوین شده، برای رفع مشکلات پیش آمده بر اثر گرد و غبار در صنعت آب و برق حرکت کنیم.
قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به لزوم تامین برق پایدار در کلانشهر اهواز، اظهارکرد: تامین برق تصفیه خانه ها، ایستگاه های شتاب دهنده و پمپاژها در زمان بحران های احتمالی ضروری بوده و لازم است که از همین امروز تامین برق اضطراری برای کل خوزستان با تمرکز بر اهواز از طرف شرکت های مربوطه جدی گرفته شود.
وی گفت: دولت در زمینه آب و برق سرمایه گذاری بسیار عظیمی را در خوزستان انجام داده که اتمام آنها بسیاری از مشکلات خوزستان برطرف می کند.
محمودی با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت انرژی های نو در کشور، یادآور شد: با توجه به شرایط موجود و تجربیات پیش آمده، لازم است آینده سهم بیشتری از انرژی های خورشیدی به عنوان انرژی تجدید پذیر برای خوزستان دیده شده و همسان سازی و هم خوانی بین انرژی برق آبی و سوخت فسیلی (حرارتی) ایجاد شود.
وی با اشاره به ساخت دو نیروگاه مدرن کلاس 'اف' در کشور با اولویت خوزستان بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی، توجه بیشتر به انرژی های تجدیدپذیر خورشیدی، استفاده از تجهیزات و مولدها و نیروگاه های جدید مانند نیروگاه مدرن و استفاده از پست های GIS برای مقابله با گرد و غبار در دستور کار قرار دارد.
** کاهش 50 درصدی تولید نیروگاه های برق آبی خوزستان
مدیر عامل برق منطقه ای خوزستان نیز گفت:خشکسالی باعث کاهش 50 درصدی تولید نیروگاه های برق آبی استان شده و با این شرایط نیاز به تبادل با شبکه سراسری برق کشور برای خوزستان افزایش پیدا می کند.
محمود دشت بزرگ ادامه داد: پیش بینی می شود در سال آینده نیروگاه های برق آبی تنها حدود چهار هزار مگاوات تولید برق در خوزستان داشته باشند.
وی با اشاره به تاثیر گرد و غبار بر کیفیت و کمیت تولید برق بیان کرد: برنامه ریزی شده تا از نیروگاه های سیار با حداقل 200 مگاوات با اولویت مناطق شمال و مرکز خوزستان تا پیش از تابستان 97 استفاده شود.
دشت بزرگ، تعمیرات لازم برای انتقال برق مورد نیاز از طریق خود تبادلی استان های هم جوار، تعمیرات دوره ای و بهینه سازی نیروگاه های حرارتی و برق آبی و امکان تولید با ظرفیت کامل آنها از خرداد 97، تامین سوخت و آب مورد نیاز نیروگاه های حرارتی استان و تامین نقدینگی مورد نیاز اقدامات لازم برای توسعه و بهینه سازی شبکه برق را از جمله نیازهای کنونی برای برنامه ریزی در صنعت برق عنوان کرد.
وی یادآور شد: نیاز است موانع اجرایی پروژه های در دست اقدام با همکاری دستگاه های استانی برطرف شود که از جمله آنها همکاری شهرداری در بحث گرفتن مجوز مورد نیاز پست 132 کیلوولت شکاره و کارون و تملک زمین یک پست در بلوار ساحلی شرقی کیانپارس اهواز، همکاری اداره کل راه و شهرسازی در اختصاص مجوز لازم برای احداث پست 132 شهید نیاکی و بشیری اهواز و همکاری اداره کل امور اتباع خارجی در بحث احداث پست 132 دزفول است.
مدیر عامل برق منطقه ای خوزستان درخصوص راهکارهای بلندمدت عنوان کرد: پیشنهاد می شود با توجه به خشکسالی موجود در کشور، سهم سبد برق خوزستان از نیروگاه های حرارتی و برق آبی کاهش یافته و نسبت به احداث نیروگاه های با انرژی تجدیدپذیر اقدام شود.
استان خوزستان دارای 6 نیروگاه، 160 ایستگاه انتقال و فوق توزیع برق است و بخش مهمی از برق کشور از این استان تامین می شود.