بانكداري ايراني- در بازدید اخیر وزیر نفت به همراه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از منطقه پارس جنوبی در کنار بازدید از اقدامات صورت گرفته به مشکلاتی اعم از بیکاری افراد پس از اتمام پروژه ها اشاره شده است.
به گزارش میزان، با ورود جبهه سرد افزایش مصرف گاز در بخش خانگی به اوج خود رسیده به گونه که در روزهای گذشته ظرف مدت 24 ساعت 550 میلیون مترمکعب گاز مصرف شده که این رقم نشان از افزایش 80 میلیون مترمکعبی است.
بنا بر آمار تامین حدود 70 درصد از سبد سوخت گازی کشور در پارس جنوبی صورت می گیرد.
بیژن زنگنه در بازدید اخیر خود به پتانسیل این منطقه اشاره و بیان کرد: از 6 فازی که از پارس جنوبی در گذشته مانده 5 فاز آن در سال 97 به بهرهبرداری میرسد و یک فاز از پارس جنوبی یعنی فاز 14 در سال 98 به بهره برداری میرسد.همچنین در سال 95، 8 عرشه نصب و راهاندازی شده و به تولید رسیده است و تلاش ما بر این است که در مدت زمان زیر 4 سال فاز 11 پارس جنوبی را به مرحله تولید برسانیم.
در این میان بحث تامین مالی پروژه های در حال تکمیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است به همین خاطر با حسن بهرام نیا عضو کمیسیون انرژی به گفتوگو نشستیم.
حسن بهرامنیا در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در خصوص ضرورت تامین مالی پروژه های پارس جنوبی گفت: طی بازدید اخیری که از فازهای پارس جنوبی صورت گرفت از نزدیک با اقدامات گسترده ای که در این منطقه صورت می گیرد آشنا شدیم که بخش قابل توجهی از آن سه الی چهار ماه آینده به بهره برداری می رسد.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی تا جایی که امکان دارد برای تامین اعتبار مورد نیاز جهت این پروژه ها تلاش میکند و در کنار آن استفاده از سرمایه گذاری خارجی و سرمایه گذاری داخلی مد نظر مجلس قرار دارد.
این عضو کمیسیون انرژی خاطر نشان کرد: تامین مالی این پروژه ها پیش از این تعریف شده است، بخشی از آن در بودجه امسال برای وزارت نفت مشخص شده و بخشی دیگر از صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده و در صورت لزوم از محل افزایش درآمد هر بشکه نفت استفاده می شود.
بهرامنیا در خصوص مشکلات موجود در منطقه نفت و گاز پارس خاطر نشان کرد: در حدود 23 الی 24 هزار نفر در این مناطق مشغول به کار هستند که پس از اتمام پروژه ها قطعا در حدود 7 الی 8 هزار نفر بیکار خواهند شد به همین دلیل ما به خاطر جلوگیری از بیکاری آنها و استفاده از ظرفیت بالقوه عسلویه باید از این ظرفیت استفاده کنیم تا در کنار تولید و صادرات، اشتغال نیز ایجاد شود.
وی عنوان کرد: ما باید در راستا ایجاد مراکز صنعتی، پالایشگاه ها، خوراک پتروشیمی، تامین و صادرات گاز و برای ایجاد ارزش افزوده سرمایه گذاری کنیم که نتیجه آن ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی خواهد بود.
این عضو کمیسیون انرژی در پاسخ به سوالی در خصوص اختصاص ردیف بودجه مشخص برای پارس جنوبی گفت: ردیف بودجه معینی نداشته و در راستا 14.5 درصدی است که برای صنعت نفت در نظر گرفته و در کنار آن از منابع پروژه هایی که درآمدشان باید به وزارت نفت باز گردد استفاده می شود.
گفتنی است زنگنه وزیر نفت نیز در بازدید اخیر خود به بیکاری تعدادی از کارکنان این منطقه پس از اتمام پروژه ها اشاره و بیان کرد: ایجاد اشتغال وظیفه ملی است و باید از تمام منابع و امکانات دریا و خشکی استفاده کرد.
همچنین زنگنه به موضوع تعریف پروژههای جدید در حوزه نفت و گاز تاکید کرد تا با تدوین طرحهای نفتی و گازی برای کشور ایجاد اشتغال شود و در کنار آن خوراک نیروگاههای کشور تأمین خواهد شد.