بانكداري ايراني- نشریه ژاپن تودی از منابع اطلاعاتی گزارش کرده است کره شمالی به رغم تحریم های شورای امنیت همچنان ذغال سنگ صادر می کند.
به گزارش ایرنا به نقل از این روزنامه، کره شمالی ابتدا محموله های ذغال سنگ خود را به روسیه صادر می کند و از آنجا دوباره به ژاپن و کره جنوبی صادر می شود.
شورای امنیت سازمان ملل از اوت سال گذشته به این طرف اعلام کرد با ممنوع کردن صادرات ذغال سنگ کره شمالی درامد ارزی این کشور را کاهش می دهد تا نتواند از آن برای توسعه تسلیحات اتمی استفاده کند.
منابع امنیتی آمریکا گزارش کرده اند سال گذشته میلادی محموله هایی از این ماده معدنی از طریق روسیه به ژاپن و کره جنوبی صادر شده است.
این منابع افزوده اند این محموله ها از ماه اکتبر سال قبل در اختیار این کشورها قرار گرفته و عمدتا از بندر ناخودکار روسیه به آنها صادر شده است.
روزنامه ژاپنی می نویسد وزارت خارجه روسیه حاضر به پاسخگویی به سوالاتی در باره ارسال محموله های ذغال سنگ کره شمالی به کشورهای دیگر نشده است.
ژاپن دیروز هم اعلام کرد یک کشتی با پرچم دومنیکن را شناسایی کرده است که احتمالا محموله هایی را برای کره شمالی جابجا می کرده است دومنیکن این ادعا را رد کرده است.
پیش بینی می شود کل درامد ارزی کره شمالی با توجه به تحریم ها و صدور دو قطعنامه در چند ماه گذشته، نزدیک به یک میلیارد و 200 میلیون دلار در طول سال کاهش یابد که حدود 40 درصد از کل درامد ارزی کشور محسوب می شود.
پس از آنکه کره شمالی سپتامبر سال 2017 میلادی یک موشک قاره پیما پرتاب کرد، شورای امنیت سازمان ملل تحت فشار آمریکا و به اتفاق آرا، روز جمعه یکم دی ماه، قطعنامه تحریمی جدید بسیار شدیدی علیه این کشور تصویب کرد که صادرات نفت و سوخت به این کشور را کاهش می دهد.
بر اساس این قطعنامه، تحریم های دیگری هم علیه محصولات غذایی، ماشین آلات، تجهیزات، کشتی ها و بسیاری از تولیدات این کشور اعمال خواهد شد.
همچنین اعضای سازمان ملل بر اساس این تحریم حق ندارند ماشین آلات صنعتی، فولاد و خودرو به کره شمالی صادر کنند بسیاری از مواد دیگر هم اجازه صادرات به این کشور نخواهد داشت.
صاحب نظران می گویند با توجه به سنگین و فراگیر بودن این تحریم ها ممکن است درامد ارزی کره شمالی در طول سال بین 250 تا 750 میلیون دلار دیگر کاهش یابد.
کره شمالی تاکید کرده است که با وجود تحریم های آمریکا و متحدانش و سیاست های خصمانه واشنگتن، حاضر به گفت و گو در باره مساله هسته ای و نیروی اتمی نظامی خود نیست.