کد خبر: ۱۲۴۷۳۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - 23 January 2018
مجری طرح برق روستایی کشور از برق‌دار شدن ۴۰۰ روستای زیر ۱۰ خانوار تا پایان سال ۱۳۹۶ خبر داد و گفت: برای این منظور ۹۰ میلیارد تومان سرمایه در نظر گرفته شده است.

 بانكداري ايراني - مجری طرح برق روستایی کشور از برق‌دار شدن ۴۰۰ روستای زیر ۱۰ خانوار تا پایان سال ۱۳۹۶ خبر داد و گفت: برای این منظور ۹۰ میلیارد تومان سرمایه در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، ولی‌الدین مصلحتی شربیانی امروز در گردهمایی مدیران ارشد صنعت برق در جمع خبرنگاران با بیان این‌که براساس سیاست اتخاذ شده برای جلوگیری از هرگونه مشکل در امر برق‌رسانی قرار شد تا روستاییان کد روستایی اخذ کنند، اظهار کرد: این مساله بدان معناست که روستا شناسنامه داشته باشد که برای این کار نیز باید مجوزهای منابع طبیعی، جهاد سازندگی و سازمان‌های مربوطه را اخذ کنند.

وی ادامه داد: این مساله باعث شد تا یکسری روستاها به دنبال کد روستایی بروند. براساس آخرین آمار ۴۰۰ روستای زیر ۱۰ خانوار که برخی از آنها خوش‌نشین هستند بدون برق بودند که با پیگیری‌های انجام شده تاکنون ۱۹۵ روستا برق‌دار شدند.

مجری طرح برق روستایی کشور اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شده تا ۳۰ روستا از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر برق‌دار شوند.

مصلحتی شربیانی با بیان این‌که اکثر این ۴۰۰ روستا در مناطق گرمسیر مانند سیستان‌وبلوچستان، جنوب کرمان، خراسان جنوبی، فارس، هرمزگان، خوزستان قرار دارند، گفت: در بقیه مناطق تعداد روستاهای زیر ۱۰ خانوار بسیار کم است.

وی در خصوص هزینه‌های انجام این طرح، ادامه داد: به طور متوسط برای هر کیلومتر انتقال برق ۵۰ میلیون تومان برآورد شده است که در مجموع باید گفت ۹۰ میلیارد تومان برای این پروژه در نظر گرفته‌ایم.

مجری طرح برق روستایی کشور با بیان این‌که تاکنون از ابتدای اجرای طرح برق‌رسانی روستایی ۲۱۷ روستا از طریق انرژی‌های نو برق‌دار شده‌اند، گفت: در بسیاری از روستاهای استانی برق به صورت مجانی در اختیار مشترکان قرار گرفته، اما در کرمان، خراسان جنوبی و برخی از استان‌های دیگر با نصب کنتور و صدور قبض هزینه ناچیزی از مشترکان دریافت می‌کنیم.

مصلحتی شربیانی در خصوص هزینه اجرای تجدیدپذیر گفت: در حال حاضر هر کیلووات انرژی نو حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون تومان برای ما تمام می‌شود. به طور مثال برای یک روستایی با ۱۰ خانوار هزینه تامین برق ۱۴۰ تومان است، اما با توجه به این‌که هر دو سال یکبار باید باطری پنل‌ها عوض شود برای ما به صرفه نیست.

وی بیشترین استانی را که از انرژی خورشیدی استفاده کرده استان کرمان دانست و افزود: بعد از این استان خوزستان، فارس، آذربایجان، کرمانشاه، گیلان، مازندران و استان مرکزی از انرژی‌های نو استفاده کرده‌اند.

به گفته مجری طرح برق روستایی کشور، برای ۲۱۷ پنل خورشیدی نصب شده در روستاهای کشور ۲۰ میلیارد تومان هزینه شده که برق تولیدی آن نیز ۲.۵ مگاوات است.

مصلحتی شربیانی در خصوص پروژه‌های برق‌رسانی روستایی در کشورهای دیگر، ادامه داد: در سریلانکا تعهد داشتیم تا هزار روستا را به ارزش قرارداد ۱۱۰ میلیون دلار برق‌رسانی کنیم که این کار تاکنون انجام شده، اما هنوز مطالبات ما از این کشور اخذ نشده است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: