کد خبر: ۱۲۴۳۰۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۲۸ دی ۱۳۹۶ - 18 January 2018
یک فعال حوزه کسب‌وکارهای نوپا با گلایه از محدودیت‌های موجود بر سر راه رشد و بقای استارت‌آپ‌ها در ایران به موانع مربوط به مسائل مقرراتی و منابع انسانی در این حوزه اشاره کرد.

 بانكداري ايراني - یک فعال حوزه کسب‌وکارهای نوپا با گلایه از محدودیت‌های موجود بر سر راه رشد و بقای استارت‌آپ‌ها در ایران به موانع مربوط به مسائل مقرراتی و منابع انسانی در این حوزه اشاره کرد.

رحیم خانی‌زاد - فعال حوزه کسب و کارهای نوپا - در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به موانع گوناگون بر سر راه رشد کسب و کارهای نوپا اظهار کرد: در بخش مربوط به منابع انسانی، واقعیت این است که متخصصان مورد نیاز برای استفاده کسب‌وکارهای نوپا، بسیار کم هستند. فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها به دلیل نداشتن دانش فنی و عملی نمی‌توانند مستقیما وارد کار شود و از قبل باید آموزش عملی ببیند که این خود برای کسب‌وکارها هزینه‌بر است.

او به تخصص‌های کمیاب و مورد نیاز این کسب‌وکارها هم اشاره کرد و گفت: برای مثال در حوزه‌های فنی از قبیل طراحی و ساخت اپلیکیشن‌های موبایلی متخصصان حرفه‌ای خیلی کم داریم. علت آن هم این است که در دانشگاه‌ها به جنبه عملی مطالبی که تدریس می‌شود، توجه نمی‌شود. حتی کمتر مشاهده می‌شود که استادی در دانشگاه خود دوره‌ای برای آموزش در حوزه‌های اندرویدی و یا آی او اس برگزار کند تا زمانی که دانشجو فارغ‌التحصیل شد، تخصص کاربردی را هم در کنار پیشینه تئوریکی که یاد گرفته است، داشته باشد.

خانی‌زاد از موانع دیگر این کسب‌وکارها به ورود بانک‌ها به عنوان بنگاه‌های بسیار بزرگ به این حوزه‌ها دانست و گفت: وقتی که بانک‌ها وارد این حوزه‌ها می‌شوند چون منابع مالی بسیار کلانی در اختیار دارند، جایی برای رشد دیگر کسب‌وکارهای خرد و نوپا باقی نمی‌گذارند و این کسب‌وکارها هم توان رقابت با بانک‌ها را در حوزه‌های گوناگون کسب و کاری ندارند.

وی با بیان اینکه در حوزه‌های بازاریابی، برندینگ و تبلیغات متخصصان بسیار کمی داریم تصریح کرد: همچنین در بخش علوم داده‌ای هم مشکل داریم، به همین خاطر داده‌هایی را که از مشتریان دریافت می‌کنیم نمی‌توانیم تجزیه و تحلیل کنیم و بنابراین از این ظرفیت بزرگ هم بی‌نصیب می‌مانیم.

او با تاکید بر اینکه استارت‌آپ‌ها یا باید اسپانسرهای خیلی قوی داشته باشند یا اساسا بی‌معنا می‌شوند ادامه داد: یک استارت‌آپ با این شرایط رقابتی موجود که باید روند طولانی را طی کند، اساسا نمی‌تواند شکل بگیرد. در این فضا غول‌ها هر روز غول‌تر می‌شوند؛ اگر افراد بتوانند خود را به جایی وصل کنند، رشد می‌کنند وگرنه شکست خواهند خورد.

این فعال حوزه استارت‌آپ‌ها با اظهار اینکه استارت‌آپ‌ها در رسانه‌های خاص و یا عمومی جایگاهی ندارند، بیان کرد: قوانین این حوزه باید تسهیل شوند؛ در حال حاضر برای راه‌اندازی یک کسب و کار الکترونیکی باید کلی مدرک رد و بدل کرد و فرایند طولانی بوروکراسی را طی کرد. یک کسب و کار کوچک اینترنتی تقریبا باید مراحل بوروکراتیک یک شرکت را طی کند، ضمن اینکه باید همانند دیگر شرکت‌ها هم باید مالیات پرداخت کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: