کد خبر: ۱۲۲۵۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۰۸ دی ۱۳۹۶ - 29 December 2017
زلزله تهران این روزها دغدغه تمام پایتخت‌نشینان شده به‌طوری‌که در تمام محافل بحث زلزله داغ است؛ در این میان موضوعاتی همچون تامین آب و برق در صورت بروز حادثه و میزان صدماتی که تخریب شبکه انتقال آب و برق به شهر وارد می کند از مواردی است که زیر ذره‌بین مردم قرار گرفته است.

بانكداري ايراني - زلزله تهران این روزها دغدغه تمام پایتخت‌نشینان شده به‌طوری‌که در تمام محافل بحث زلزله داغ است؛ در این میان موضوعاتی همچون تامین آب و برق در صورت بروز حادثه و میزان صدماتی که تخریب شبکه انتقال آب و برق به شهر وارد می کند از مواردی است که زیر ذره‌بین مردم قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، همچنین شایعاتی که در فضای مجازی مبنی بر ترکیدگی لوله‌ها و غرق شدن مردم در صورت بروز زلزله شدید منتشرمی‌شود باعث شده تا نه تنها مردم بلکه مسوولان نیز به مساله زیرساخت پایتخت حساس‌تر شوند تا جایی که به‌ گفته اردکانیان، وزیر نیرو این وزارتخانه برنامه جدی برای ایمن‌سازی سیستم‌ها و تاسیسات آب و برق در مقابل زلزله دارد.

جمعیت فعلی استان تهران ۸.۵ میلیون نفر است که برای این تعداد ۹۱۳۰ کیلومتر خطوط شبکه توزیع آب، ۹۴۹ کیلومتر طول خطوط انتقال، ۱۰۰۷۹ کیلومتر طول کل شبکه آبرسانی وجود دارد همچنین حجم مخازن منابع آبی استان تهران دو میلیون و ۵۰۳ هزار و ۲۳۵ متر مکعب و تعداد کل مخازن نیز ۱۲۹ باب تخمین زده شده است.

علاوه‌ بر این ۵۵۴۷ چاه و ۹۱ ایستگاه پمپاژ در مدار بهره‌برداری تاسیسات منابع آبی استان تهران وجود دارد، به طور کلی باید گفت که حجم کل آب تولید شده در استان تهران ۱۳۵۰میلیون متر مکعب و معادل ۲۵ درصد حجم کل آب تولید شده در کشور است.

در خصوص برق نیز باید گفت که در حال حاضر چهار میلیون و ۳۷۰ هزار مشترک در تهران وجود دارند، اما این موضوع که زلزله چه بر سر تاسیسات آب و برق می آورد مساله مهمی است چرا که عمر تاسیسات زیربنایی پایتخت استاندار نیست و همین مساله می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود آود. در همین راستا غلامرضا خوش‌خلق مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران با بیان اینکه تقریبا ۵۰ درصد شبکه برق تهران عمر بالای ۲۰ سال دارد، به ایسنا گفت: تاکنون ۱۳ درصد شبکه برق بهینه‌سازی شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۰ درصد دیگر نیز بهینه‌سازی شود.

به گفته وی، بهسازی شبکه برق تهران در نیمه دوم سال ۱۳۹۴ معادل ۱۳ درصد بود و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری ۱۰ درصد دیگر از شبکه بهسازی شود. زمانی که بهسازی انجام می‌شود، توسعه هم به طور همزمان صورت می‌گیرد و زمانی که توسعه صورت می‌گیرد فشار روی شبکه قدیمی کمتر شده و به بهره‌برداری بهتر کمک می‌کند.

خوش خلق با تاکید بر اینکه برق تهران از قدیمی‌ترین شرکت‌های برق کشور است، افزود: قدمت تاسیسات برق تهران بسیار زیاد و فرسودگی در شبکه برق تهران نسبت به سایر نقاط بیشتر است و نیازمند مرمت و توسعه به صورت همزمان است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران ادامه داد: برای مرمت و توسعه شبکه برق تهران در سال‌های اخیر به چند دلیل دچار چالش شدیم. نخست آنکه قیمت برق از سال ۸۳ تا کنون تثبیت شده و باعث شده سرمایه‌گذاری‌ها در کل کشور مخصوصا در بخش برق دچار عقب‌افتادگی بشود زیرا منابع درآمدی کمتر و هزینه‌ها بیشتر شد.

خوش خلق ادامه داد: از طرف دیگر نمی‌توان یک فعالیت اجرایی را با سرعت در تهران انجام داد. چنانچه بخواهیم در تهران حفاری انجام دهیم، باید بعد از انجام هماهنگی‌های زیاد از ۱۲ شب تا ۵ صبح فعالیت کنیم.

همچنین میثم جعفرزاده مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو در همین راستا به ایسنا گفت: در حوزه برق در زمان وقوع زلزله دو مساله تامین برق مراکز حیاتی و روشنایی معابر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به همین دلیل برای این دو مهم از سال‌های پیش تدابیر لازم را در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان این‌که برای تامین برق مراکز حیاتی و مهم چهار سال است طرحی را مبنی بر تجهیز تمامی این مراکز به برق اضطراری آغاز کرده‌ایم و سالیانه وزارت نیرو در یک روز نامشخص برق تمام این مراکز را بدون اعلام قبلی قطع می‌کند تا از این طریق بتوان سطح آمادگی این مراکز را سنجید.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو ادامه داد: علاوه بر این سیستم ارزیاب وزارت نیرو از یک هفته قبل وضعیت برق را به‌طور کامل بررسی می‌کند و باید گفت که درحال حاضر ۸۵ تا ۹۰ درصد مراکز حیاتی و مهم دارای دیزل‌های برق هستند.

جعفرزاده در خصوص تدابیر در نظر گرفته شده برای روشنایی معابر، گفت: از زمان وقوع زلزله پنج ریشتری در پایتخت تمامی شرکت‌های برق در حالت آماده باش کامل قرار گرفته‌اند.

وی همچنین در خصوص تدابیر وزارت نیرو برای تامین آب در زمان زلزله گفت: وزارت نیرو طرح آبرسانی اضطراری را با عنوان طرح جامع در مدیریت بحران از چند سال پیش آغاز کرده و دو سال است که مطالعات این طرح تمام شده و قرار است که ۳۵۰ نقطه در تهران آب برای مواقع اضطرار ذخیره شود.

مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو، ادامه داد: این طرح بدین گونه است که آب در این مخازن ذخیره و ورودی و خروجی بسته می‌شود به صورتی که مدام آب در مخزن‌ها وجود دارد و با این سیستم می‌توان آب را به محله‌ها انتقال داد.

جعفرزاده با اشاره به لزوم ایجاد مدیریت جدید، گفت: برنامه وزارت نیرو این است که شرایطی را فراهم کند که هر محله بتواند آب مورد نیاز خود را تامین کند. البته این شرایط در مواقعی است که تمام خطوط آبرسانی و سدها از بین رفته باشد.

وی با بیان این‌که در حال حاضر این طرح در دو نقطه اجرایی شده است، افزود: برای شرایط فعلی تمام تانکرها و سیستم توزیع آب بسته‌بندی را تجهیز کرده‌ایم و باید گفت که به لحاظ تانکری آب بسته‌بندی و آزمایشگاه‌های سیار هیچ مشکلی در تهران وجود ندارد.

مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با بیان این‌که در حوزه ‌آب از زمان وقوع زلزله پنج ریشتری در حالت آماده باش قرار گرفته‌ایم، ادامه داد: نه تنها برای تهران بلکه برای چهار استان معین و استان جایگزین نیز ۱۸۰ تا ۳۰۰ تانکر را در حال آماده باش قرار دارد.

وی که معتقد است تامین آب و برق در تهران در زمان زلزله به دلیل تراکم جمعیت در تهران کاری دشوار است در خصوص شائبه‌ای مبنی بر ترکیدگی لوله‌های فاضلاب و غرق شدن مردم در فاضلاب گفت:انشعابات جدیدی که در پایتخت ایجاد کرده‌ایم به دلیل نوع لوله‌ها احتمال ترکیدگی آنها وجود ندارد، اما در برخی نقاط عمر لوله‌ها بیش از ۱۵ تا ۲۰ سال باشد، ممکن است شاهد ترکیدگی لوله‌ها باشیم.

این مساله که تهران روی گسل واقع شده و برای این موضوع نیز تدابیر لازم در نظر گرفته نشده و تجهیزات زیربنایی تهران استانداردهای کافی برای مقابله با زلزله را ندارد موضوعی غیر قابل انکار است و اتفاقات اخیر زنگ هشدار را به صدا دراورده تا مسوولان به این ابعاد توجه بیشتری داشته باشند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: