بانكداري ايراني -مدیرکل تعاونیهای تولیدی وزارت کار ارزش صادرات فرش دستباف ایران در پنج ماهه امسال را ۱۲۰ میلیون دلار ذکر کرد.
البرز محمدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار موجود، میزان تولید فرش دستباف بیش از پنج میلیون متر مربع است. تعداد شاغلین صنعت فرش دستباف و صنایع جانبی نیز بیش از سه میلیون نفر است که از کل شاغلان ۴۷۰ هزار بافنده تحت پوشش بیمه ویژه قالیبافان قرار دارند.
وی میزان صادرات فرش دستباف در سال ۱۳۹۵ را بیش از ۳۵۰ میلیون دلار ذکر کرد و گفت: ارزش صادرات فرش دستباف در پنج ماهه نخست امسال ۱۲۰ میلیون دلار بوده است.
به گفته مدیرکل تعاونیهای تولیدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، درحال حاضر ۱۷۰۰ تعاونی در حوزه تولید و تامین نیاز تولید کنندگان فرش دستباف فعالیت دارند و بیش از ۶۳ هزار نفر در آنها عضو هستند.
محمدی ایجاد اشتغال را یکی از محورهای اصلی سیاستهای دولت نام برد و تاکید کرد: صنعت فرش دستباف از صنایع کاربر و ارزشمند و یکی از بهترین و پردرآمدترین صادرات کشور به شمار میرود که با هزینههای اندک و استفاده از تجهیزات ساده در کارگاههای خانگی، موجب اشتغالزایی قابل ملاحظهای در اقتصاد کشور می شود.
وی گفت: این صنعت علاوه بر قالیبافی، فعالیتها و مشاغل جانبی دیگری نظیر رنگ فروش، رنگرز، نخ ریس، طراح، چله کش، صادر کننده و بازرگان را هم در برمیگیرد که نرخ اشتغالزایی این صنعت را افزایش میدهد.
مدیرکل تعاونیهای تولیدی وزارت کار، ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم، ایجاد ارزش افزوده، افزایش صادرات و درآمد ارزی و رونق و توسعه زندگی روستایی را از مزیتهای مهم این صنعت نام برد.
محمدی با اشاره به بازار شدید رقابتی در این حوزه، افزود: با وجود مشغلههای دنیای جدید و دغدغههای جهان صنعتی در خارج و داخل کشور نام ایران با فرش گره خورده است و فرش علاوه بر جنبههای اقتصادی، معرف فرهنگ هنر اصیل ایرانی و توانمندیهای فوق العاده ایرانیان است.
به اعتقاد وی در صورتی که از این صنعت حمایتهای لازم و مناسبی صورت نگیرد در آینده نزدیک با وجود کشورهای رقیب تولید کننده این محصول در جهان شاهد افول این صنعت در کشور و از دست دادن بازارهای خارجی خواهیم بود.