بانكداري ايراني - رئیس آکادمی باگت فرانسه با اعلام اینکه ۱۰ نفر از نانوایان ایرانی برای آموزش به فرانسه اعزام میشوند، گفت: قیمت هر ۲۰۰ گرم نان در فرانسه، یک دلار است.
به گزارش مهر، امانوئل تتیس، گفت: با مشاهده تجهیزات و تولیدات نان در ایران به صورت شگفت تحت تاثیر قرار گرفتهام، چراکه این نوع پخت در ایران که به سنتهای آن نیز برمیگردد سبک و سیاقی است که کماکان در حال جلو رفتن است و امیدواریم که ما نیز بتوانیم برای حفظ آن کمک کنیم، این در حالی است که در کشور فرانسه نیز، به میزان خیلی کمی دورریز وجود دارد و نانوایان از طریق مختلفی توانستهاند میزان دورریز نان را کاهش دهند.
رئیس آکادمی باگت فرانسه ادامه داد: تولید نان در فرانسه به صورت روزانه و برای مصرف همان روز تولید است؛ این در حالی است که نانوایان فرانسوی، خمیر نان را در دمای ۴ درجه سانتیگراد آماده پخت میکنند و هر زمان که تمایل به پخت نان داشتند از آن استفاده میکنند؛ به طوری که این خمیر در اتاقهای مخصوصی با کنترل دما از آن نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه سیستم دیجیتالی برای فروش نان در کشور ما وجود دارد، تصریح کرد: در این سیستم دیجیتالی، انواع نان در آن نمایش داده میشود؛ به نحوی که این صفحه نمایش به سیستم موبایل مصرفکنندگان متصل است و به این طریق با موبایل میتوانند خرید خود را از قبل انجام دهند (رزرو کنند) به این ترتیب هیچ دورریزی از نان تولیدی باقی نمی ماند، بر این اساس، در صورتی که نانی نیز در فروشگاهها باقی بماند دوباره مورد بازیافت قرار میگیرد و با افزودن روغن دوباره خمیرمایه درست کرده و با آن نوع دیگری از نان و برای مصارف دیگر پخته میشود.
تتیس افزود: مرحله دیگر و آخری برای جلوگیری از دورریز نان وجود دارد نگهداری آن در انبارهایی به صورت دمای زیر صفر است که برخی (سازمانها شرکتها) آنها را خریداری کرده و برای فراوری مجدد بهره میگیرند؛ در این میان، هدف اصلی ما از سفر به ایران امضای قراردادی با یک هلدینگ بود که این قرارداد امروز نهایی شد تا براساس آن به نانوایان آموزش دهیم که چگونه میتوانند از آرد مصرف خود استفاده مناسبتری داشته باشند و در واقع ارزش واقعی نان را بشناسند.
رئیس آکادمی باگت فرانسه درباره نحوه قیمتگذاری نان در کشور فرانسه گفت: میزان مصرف نان توسط مردم در سالهای اخیر به شدت در فرانسه کاهش یافته است به طوری که هر نفر یک کیلوگرم نان مصرف میکند؛ این امر مشکلات چالشبرانگیزی را برای تولیدکنندگان فرانسوی ایجاد کرده و بازار آنها را رقابتی کرده است به طوری که هر ۲۰۰ گرم نان به قیمت یک دلار به فروش میرسد؛ البته قیمت نان در فرانسه در سوپرمارکتها نصف قیمت نان در نانواییها است و کسی که میخواهد آن را قیمت کمتری خریداری کند به سوپرمارکت مراجعه میکند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت فرانسه دخالتی در تعیین نرخ نان برای نانوایان دارد یا خیر، اظهار کرد: دولت هیچگونه دخالتی در قیمتگذاری نان نمیکند و قیمتها به صورت کاملا آزاد توسط نانوایان تعیین شده و به فروش میرسد.
تتیس گفت: در این میان تلاش داریم تا همکاریهای خود با ایران را هم توسعه داده و برای توسعه آموزش و پخت نان به صورت کیفی و بهرهگیری بیشتر از آرد مصرفی نانوایان در ابتدا تعدادی از نانوایان ایرانی برای آموزش به فرانسه سفر میکنند و در مرحله بعد نیز تعدادی از مدرسان ما به ایران آمده و شرایط پخت نان را براساس معیارهای نان ایران آموزش میدهند؛ این در حالی است که در فرانسه ۳۰ هزار نانوای سنتی وجود داشته که ۵۰ درصد بازار این کشور را در اختیار دارند، اما در کشور ما نیز پخت صنعتی نان تهدیدی برای نانواییهای سنتی به حساب میآیند که ما با آموزشهای خود سعی بر حفظ نانوایان سنتی کشورمان داریم.
همچنین آرزو حاجیآقازاده، کارشناس حوزه آرد و نان نیز با اشاره به همکاری ایران و فرانسه برای آموزش نانوایان ایرانی، گفت: در نانهای سنتی ما برای عمل آوری زودتر گاها موادی اضافه میشود که برای سلامت مردم مناسب نیست و نانوایان به دلیل مشغله و عجلهای که دارند مدت حداقل دو ساعته را برای عملآوری نان در نظر نمیگیرند و برای عملآوری زودتر خمیر از مواد مانند جوش شیرین بهره میگیرند. البته در کشور ما هر موقع اتفاقی میافتد میگویند آردها ایراد دارد اما باید توجه داشت که از آردهای تولیدی به درستی و به شکل علمی استفاده نمیشود.
وی افزود: از آرد تولیدی در کشورمان میتوان پختی بهتر و علمیتر با حفظ شرایط پخت نان سنتی به دست آورد؛ نماینده فرانسه در ایران از پخت نان در ایران استقبال کرد و حتی اعلام شد که نحوه پخت نان سنگک در ایران را با خود به فرانسه میبرد