کد خبر: ۱۱۶۶۱۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - 31 October 2017
اتکاء کشور به یک محصول برای صادرات از نظر امنیتی نوعی تهدید است. اتکای بودجه به منابع نفتی نیز یک تهدید است مگر اینکه این تهدید را با تبدیل نفت به فرآورده‌های نفتی به فرصت مبدل کرده و با ارزش افزوده و ارزش بیشتری به فروش برسانیم.

بانكداري ايراني - یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس منابع معدنی و فرآورده‌های معدنی، ظرفیت نیروی انسانی از نظر کمی و کیفی، صنعت گردشگری، اقلیم و صنعت کشاورزی و صنایع دستی کشور را از جمله منابعی دانست که با تغییر نگرش سیاستمداران کشور به آنها قابلیت جایگزین شدن به جای منابع نفتی را دارا هستند.

رمضانعلی سبحانی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: اتکاء کشور به یک محصول برای صادرات از نظر امنیتی نوعی تهدید است. اتکای بودجه به منابع نفتی نیز یک تهدید است مگر اینکه این تهدید را با تبدیل نفت به فرآورده‌های نفتی به فرصت مبدل کرده و با ارزش افزوده و ارزش بیشتری به فروش برسانیم.

نماینده مردم سبزوار در مجلس منابع معدنی و فرآورده‌های معدنی را از بهترین منابع جایگزین نفت دانست و افزود: با رفع چالش‌های توسعه استخراج و فرآوری منابع معدنی می‌توان هم اشتغال را رونق داد، هم منابع خدادادی را به محصول نهایی تبدیل کرد و هم اتکای کشور به منابع نفتی را کاهش داد یا از بین برد.

وی به خدمت گرفتن نخبگان کشور را از دیگر منابع درآمدی مغفول کشور نام برد و افزود: استفاده از منابع انسانی به ویژه به خدمت گرفتن نخبگان کشور در رشته‌های مختلف را مورد توجه جدی قرار دهیم تا این سرمایه‌های غیرقابل تکرار به راحتی به سایر کشورهای دیگر مهاجرت نکنند. امروز در بین کشورهای منطقه هم از نظر نیروی انسانی هم از نظر نیروی ماهر و متخصص و هم از نظر ارائه خدمات فنی، مهندسی، پزشکی و نظایر آن حرف اول در منطقه خاورمیانه را می‌زنیم، بنابراین باید بتوانیم از سرمایه‌های ارزشمند و سودآوری در جهت افزایش منابع غیرنفتی استفاده بهینه‌تری کنیم.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس احیای صنعت گردشگری را از دیگر منابع جایگزین نفت برشمرد و خاطرنشان کرد: با وجودی که جزو معدود مللی با تاریخ و تمدن منحصر به فرد و دیرینه هستیم اما نتوانسته‌ایم از این فرصت استفاده کنیم. در کشور همسایه یعنی ترکیه سالانه 80 میلیارد دلار درآمد از ناحیه صنعت توریسم حاصل می‌شود اما سهم ایران از این بازار بسیار ناچیز است از این رو باید سهم صنعت گردشگری که یکی از بزرگترین صنایع درآمدی جهان است را در اقتصاد کشورمان افزایش دهیم.

سبحانی‌فر، اقلیم ممتاز را از دیگر منابع خدادادی در توسعه صنعت کشاورزی کشور دانست و افزود: موقعیت جغرافیایی و منحصر به فرد اقلیمی کشور چنان بستر خدادادی را برایمان فراهم کرده است که می‌توانیم با اتکاء به آن و استفاده از فناوری‌ها و تجهیزات کشاورزی مدرن و البته اصلاح سیاست‌های اقتصادی این ظرفیت بزرگ را در جهت افزایش منابع درآمدی کشور مورد استفاده قرار دهیم.

نماینده مردم سبزوار در مجلس زعفران، پسته و فرش را از استراتژیک‌ترین ظرفیت‌های درآمدی کشور دانست و افزود: باید در بخش‌هایی که دارای مزیت نسبی هستیم با قدرت از متولیان اقتصادی حمایت کنیم و تمرکز سرمایه‌گذاری‌های‌مان را در  بخش‌هایی که دارای این مزیت نیستیم، متعادل کنیم.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: