بانكداري ايراني - در 11 مرداد سال جاری، در راستای ساماندهی بازار غیر متشکل پولی، تعیین تکلیف آخرین تعاونی های اعتباری غیر مجاز با تصمیم بانک مرکزی و تفاهم با بانکهای تجارت، آینده و موسسه اعتباری ملل به سرانجام رسید و بر اساس آن مدیریت دارائی ها و بدهی های تعاونی اعتباری منحله وحدت (آرمان) به موسسه اعتباری ملل واگذار شد. موسسه اعتباری ملل نیز طی اطلاعیه ای اعلام کرد که این ساماندهی پس از هماهنگی با مرجع قضایی و برنامه ریزی لازم آغاز خواهد شد.
به گزارش
بانكداري ايراني ، کار تسویه موسسات غیر مجاز بعضا با مشکلات زیادی روبرو شده است و در واقع برای بانکی که مدیریت دارایی موسسات غیرمجاز را به عهده می گیرد تبدیل به درد سرهای بزرگی می شود نمونه آن برای بانک پارسیان در سالهای گذشته بود که با وجود اینکه بانک پارسیان در صدد رفع مشکلات آنها بود اما با بی مهریی هایی برخی از مال باختگان موسسه ثامن الحجج روبرو شد.
بر همین اساس موسسه ملل برای اینکه از این رخداد ها جلوگیری کند دست به اطلاع رسانی های به موقع و شفاف زد تا هرگونه ابهام را از بین ببرد و تا کنون دو مرحله از تسویه حساب سپرده گذاران انجام شده است. برای بررسی بیشتر رویه تسویه حساب مشتریان موسسه وحدت (آرمان) و نحوه اجرای آن با مدیر عامل موسسه ملل ، سید امین جوادی ، گفت و گویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید :
ابتدا از رویه انتخاب تسویه کننده سپرده گذاران موسسه منحله وحدت ( آرمان ) و اینکه چگونه شد که موسسه ملل مدیریت دارایی این موسسه منحله را به عهده گرفت را توضیحاتی ارائه بفرمایید:
در ابتدای سخن ضمن عرض سلام و خدا قوت دارم خدمت شما عزیزانی که در عرصه اطلاع رسانی فعالیت دارید و به دنبال این هستید که اخبار و اطلاعات موثق را در اختیار مردم عزیزمان قرار دهید و آرزوی موفقیت و سربلندی برایتان دارم.
در خصوص پذیرش مدیریت داریی ها و بدهی های تعاونی اعتباری منحله وحدت به استحضار مردم شریف می رسانم که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون بازار غیر متشکل مسئولیت ساماندهی موسسات غیر مجاز را بر عهده دارد و در همین راستا در آخرین مرحله از ساماندهی موسسات غیر مجاز؛ موسسه تعاونی اعتبار وحدت، افضل توس و البرز ایرانیان را تعیین تکلیف نمود و مدیریت تعاونی اعتبار منحله وحدت را که در بین آنها بیشترین شعبه و بیشترین منابع و بیشترین تعداد سپرده گذار را که قریب به 400 هزار نفر با منابع 47 هزار میلیارد ریال بود به موسسه اعتباری ملل واگذار نمود.
واقعیت این است که ما از همان ابتدا و در جریان مذاکرات برای پذیرش این مسئولیت تمام تبعات آن را شناسایی کرده بودیم و می دانستیم که امکان ورود چه گرفتاری ها و دردسرهایی برای موسسه در پی داشته باشد ولی صرفا برای کمک به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و حل و فصل مشکلات سپرده گذاران این امر را قبول کردیم و از همان ابتدا نیز با بسیج و بکارگیری تمامی امکانات موجود در پی آن بودیم که در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ سپرده گذاران را بدهیم و آنها را از بند مشکل و گرفتاری رها کنیم و امروز بحمدالله پس از فراز و نشیب های فراوان و با تصمیم سران محترم سه قوه و همت مسئولین ذیربط و تلاش خالصانه و شبانه روزی کارگروه های متعدد در موسسه اعتباری ملل مفتخریم که اعلام کنیم که این خدمت بزرگ را با عنایت خداوند منان برای هموطنان عزیزمان به انجام رسانده ایم.
بعد از تصمیم بانک مرکزی و انتخاب موسسه ملل برای مدیریت دارایی موسسه وحدت چه اقداماتی از سوی موسسه ملل برای تسویه حساب با سپرده گذاران انجام شد ؟
پس از قبول مسئولیت داریی ها و بدهی های تعاونی اعتبار منحله وحدت و به منظور راستی آزمایی اطلاعات ارائه شده کارگروه های متعددی را در موسسه تشکیل دادیم که از جمله ایجاد 29 گروه بازرسی می توان اشاره کرد که ظرف یک ماه کلیه شعب تعاونی را مورد بررسی قرار دادند و گزارش های خوبی جمع اوری کردند که این موضوع کمک بسیار خوبی برای برنامه ریزی ها و برای زودتر به هدف رسیدن مهیا کرد .
در خصوص شناسایی اموال و دارایی ها نیز جلسات متعددی با هیات تصفیه وحدت برگزار شد. نشست های زیادی هم با مسئولین محترم بانک مرکزی و قوه قضاییه در این خصوص داشتیم و آنچه از اموال شناسایی و تحویل شده بود توسط هیات کارشناسی 3 نفره مورد ارزیابی قرار گرفته است و با توجه به اخذ مجوز از مقام محترم قضایی به دنبال برگزاری مزایده برای فروش اموال تعاونی هستیم که انشاءالله با تبدیل آن به وجه نقد نسبت به توسیه خط اعتباری اقدام کنیم.
تسویه در همان موسسه وحدت انجام می شود؟
در اطلاعیه شماره یک به لحاظ اینکه در مرحله بررسی اولیه بودیم و هرگونه ازدحام مانع از بررسی ها می شد اعلام کردیم که سپرده گذاران از مراجعه به شعب موسسه ملل خودداری کنند و صرفا از طریق شعبی که افتتاح حساب کرده بودند پیگیر موضوع باشند و الحمدالله به جز عده ای محدودی سایر سپرده گذاران همکاری خوبی داشتند که ما هم از آنها متشکریم. در مرحل اول پرداخت ها که با مجوز مقام محترم قضایی و بانک مرکزی صورت گرفت و مشتریان دارای مانده تا سی میلیون ریال هم به شعب وحدت مراجعه کردند و این در حالی بود که از همکاران موسسه اعتباری ملل در کلیه شعب وحدت مستقر بودند و امور را با همکاری کارکنان وحدت پیش می بردند و در مرحله بعدی که پرداخت های یک میلیارد ریال آغاز شد با توجه به آماده سازی زیرساخت ها (ارتباط نرم افزار وحدت در شعب موسسه ملل) همه مشتریان به هرکدام از شعب موسسه ملل در سراسر کشور مراجعه می کردند کارشان انجام می شد.
در پایان توصیه شما از به دارندگان سرمایه و سپرده گذاران چیست؟
الحمدالله با تصمیم سران محترم سه قوه و همت و تلاش مسئولین ذیربط موضوع ساماندهی تعاونی های اعتبار غیر مجاز مراحل پایانی خود را می گذراند. متاسفانه این معضل در کشور ما دستمایه دشمنان و ضد انقلاب قرار گرفت و معاندین به انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی تا جایی که می توانستند از این موضوع به نفع خودشان بهره برداری کردند و همواره تلاش داشتند با استفاده از این وضعیت مردم به تحریک به تجمع های غیر قانونی نمایند که به لطف الهی و با مدیریت هوشمندانه رهبر معظم انقلاب و توصیه ایشان به مدیران ارشد نظام خنثی شد و مردم عزیزمان نیز وفاداری خودشان را به نظام نشان دادند لذا امیدواریم که با جمع شدن بساط این موسسات، از این پس مردم عزیزمان با بررسی سپرده گذاری هوشمندانه داشته باشند و برای چند درصد سود بیشتر سرمایه یک عمر تلاش و زحمتشان را به خطر نیاندازند و مسئولین محترم نیز با تدوین قوانین و نظارت دقیق از فعالیت و رشد اینگونه موسسات جلوگیری کنند.
گفتگو : لیلا فریادرس