کد خبر: ۱۱۴۹۰۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۵ - ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - 11 October 2017
پایش ماهواره‌ای اراضی و محصولات کشاورزی در ۳ منطقه کشورمان با همکاری سازمان فائو و برای قابل پیش‌بینی کردن کشاورزی و رصد آن آغاز شد.

 بانكداري ايراني - معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پایش ماهواره‌ای اراضی و محصولات کشاورزی در ۳ منطقه کشورمان با همکاری سازمان فائو و برای قابل پیش‌بینی کردن کشاورزی و رصد آن آغاز شد.

به گزارش  تسنیم عباس کشاورز امروز در نشست خبری مربوط به تفاهمنامه پروژه ارتقای سامانه پایش محصولات کشاورزی با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای که با حضور نماینده فائو د رایران برگزار شد، وضعیت کشاورزی کشورمان را  مناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: با وجود چالش‌های جدی در حوزه آب و تغییر اقلیم به نظر من وضعیت کشاورزی کشورمان مناسب است و تدابیر 4 سال گذتشه نشان می‌دهد که می‌توان با مدیریت این چالش‌ها کشاورزی را داشت و مدیریت کرد.

وی افزود: پدیده کمی بارش‌ها، افزایش درجه حرارت دما و گازهای گلخانه‌ای در کشورمان وجود دارد که همه آنها بر کشاورزی اثرگذار است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت ادامه داد: شرایط یاد شده باعث می‌شود تقاضای آب در کشورمان برای استفاده در بخش کشاورزی افزایش یابد و از طرفی از میزان بارندگیها کاسته شود.

وی تصریح کرد: سال گذشته سالی بسیار ناهنجار داشتیم که مبین آن است که کشاورزی با چالش تغییر اقلیم مواجه و این شرایط نیازمند برنامه‌ریزی است.

کشاورز با اشاره به موضوع برنامه امروز گفت: موضوع برنامه امروز ما با فائو در 20 سال گذشته مورد توجه بوده و هر سال آن را پیگیری می‌کردیم و می‌دانیم برای رسیدن به آن چه مشکلاتی پیش‌رو داریم.

وی گفت: برای گرفتن تصمیم‌های کوتاه و بلندمدت و تبیین استراتژی چشم‌اندازی باید به اطلاعاتی دقیق، به روز و تحلیل شده دسترسی داشته باشیم و دیتا و آمار به تنهایی در این زمینه کافی نیست.

کشاورز گفت: دنیا خیلی سال است که از این علم استفاده می‌کند به همین منظور است که ما در سالهای گذشته به دنبال دستیابی به آن بودیم و با توجه به اینکه اکنون فائو موافقت کرده که پروژه‌ای را به صورت آزمایشی با ما شروع کند برای ما خوشحال کننده است.

وی یادآور شد: سازمان فائو در این پروژه انتقال فناوری را به کشورمان خواهند داشت.

معاون وزیر کشاورزی گفت: باید این اطلاعات در زمان و مکانی باشد که برای ما قابلیت پیش‌بینی ایجاد کند یعنی اطلاعات را قبل از حاصل شدن برای ما تبیین کند.

کشاورز گفت: محصولات کشاورزی با توجه به حساسیت امنیت غذایی و لزوم برخورداری و دسترسی افراد به آنها با استفاده از این سامانه می‌توانیم ضمانت تولید ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه اطلاعات قابل استفاده از سامانه‌های ماهواره‌ای باید قابل پیش‌بینی و تحلیل باشد، گفت: از روز کاشت این اطلاعات از طریق سامانه مانیتور رصد می‌شود و وضعیت تراکم، آبیاری و تغذیه و عوامل خسارت‌زا و بیماری‌زا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: براین اساس گرما و سرما، خشکسالی، سیل و توفان در منطقه مورد نظر ما قابل پیش‌بینی خواهد شد و آن را از قبل به ما منتقل می‌کند.

کشاورز اظهار داشت: ما سامانه‌ای می‌خواهیم که کلیه اطلاعات محصول را برای ما رصد و از آمار به اطلاعات تبدیل کند.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: این پروژه در 3 استان کشور به صورت پایلوت اجرا شد که از لحاظ تجربه انتخابهای خوبی به حساب می‌آید.

وی تصریح کرد: یکی از تیپ‌های انتخاب شد منطقه سرد در کشور ما است که تحت تاثیر کشاورزی دیم قرار دارد این منطقه در زنجان است و قابلیت استفاده تجربیات آن در سایر مناطق کشور وجود دارد.

* از فائو تکنولوژی می‌خواهیم

کشاورز  اضافه کرد: مازندران تیپ دوم انتخابی است که شامل مناطق ساحلی، کم ارتفاع و دارای باران مناسب است. برنج و باغبانی محصول عمده این منطقه بوده و کشت سبزی و صیفی در آن رایج است و فشار جمعیت بالایی به کشاورزی دارد همچنین از نظر زیست محیطی پیچیده است که تجربه دست آمده از این منطقه قابلیت انتقال به 5 تا 6 استان دیگر دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: جیرفت گروه سوم منطقه گرمسیر کشورمان است که عمده کشاورزی آن از حال حاضر تا تیرماه انجام می‌شود و تیپ آن گرمسیری و تولید آن کشت سبزی و صیفی متراکم است و تولید مرکبات آن در کشور اثرگذار است.

وی خطاب به نماینده فائو در ایران گفت:‌در این پروژه به دنبال تجهیزات و امکانات نیستیم بلکه آن را در حداقل می‌خواهیم که ما را راهنمایی کند اما از این فرصت برای تقویت نیروی انسانی و برای بهبود تکنولوژی استفاده خواهیم کرد و می‌خواهیم صاحب تکنولوژی شویم و ظرفیت‌های جدیدی در کشورمان ایجاد کنیم.

کشاورز در پایان سخنان خود گفت: امیدواریم در هر لحظه بتوانیم وضعیت، کیفیت محصولات مختلف را در نقاط کشورمان مورد ارزیابی قرار دهیم و از آن برای مقابله با سریع آفات بهره گیریم.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: