کد خبر: ۱۱۴۲۴۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۹ - ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - 04 October 2017
تاکنون ۱۲۰۰ شرکت تعاونی در رشته خدمات گردشگری و هتلداری در کشور با اشتغالزایی ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر فرصت شغلی به ثبت رسیده اند.

 بانكداري ايرانيتاکنون ۱۲۰۰ شرکت تعاونی در رشته خدمات گردشگری و هتلداری در کشور با اشتغالزایی ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر فرصت شغلی به ثبت رسیده اند.

به گزارش  بانكداري ايراني به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، تعاونی‌های گردشگری و هتلداری از انواع تعاونی‌های در رشته خدمات هستند که تاکنون نتوانسته‌اند با وجود تحرک و پویایی بالا به واسطه مردمی بودن، نقش مهمی را در عرصه گردشگری ایران ایفا کنند. مطابق اطلاعات اخذ شده از سامانه ثبتی وزارت تعاون  تاکنون تعداد 1200 شرکت تعاونی در رشته خدمات گردشگری و هتلداری در کشور با اشتغال زایی 15 هزار و  500 نفر نفر فرصت شغلی مستقیم ایجاد کرده اند( نزدیک به 13 نفر برای یک تعاونی).

براساس این گزارش واحد آمار و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران، استانهای مازندران و گیلان با 194 و 111 شرکت تعاونی با گرایش گردشگری و هتلداری بیشترین تعداد ثبت تعاونی های گردشگری و هتلداری را در بین استانها داراست.

*نمونه های موفق  تعاونی گردشگری در سطح بین المللی

در هندوستان به ‌عنوان یکی از نمونه‌های موفق این نمونه از تعاونی‌ها، روستاییان در زمینه‌های طبیعت‌گردی، فرهنگ محلی، صنایع دستی، اماکن درمانی و حیات‌وحش به شکل موفقی در قالب تعاونی‌های گردشگری عمل می‌کنند. در تایلند نیز تعاونی‌های گردشگری علاوه ‌بر سازمان‌های ملی با کشورهای خارجی جهت کمک‌های فنی در ارتباط هستند و در سه حوزه گردشگری روستایی، طبیعت‌گردی و گردشگری سلامت فعالیت می‌کنند.

*ظرفیت روستاها در توسعه گردشگری

استفاده از ظرفیت روستاهای گردشگری با تجمیع سرمایه های اندک و افزایش زیرساخت‌های مناسب و ایجاد فضاهای محلی و بومی از جمله اقداماتی است که تعاونی‌های گردشگری با همکاری دهیاری‌ها می‌توانند در روستاهای گردشگری انجام دهند. تعاونی‌های گردشگری قادرند تمام مراحل این صنعت را از تبلیغات، پذیرش و راهنمایی، اسکان گردشگر، تامین وسیله حمل‌ونقل، تهیه صنایع‌دستی و سایر موارد مرتبط انجام دهند، حتی ممکن است در این حوزه تعاونی‌های متعدد شکل بگیرد و هرکدام از تعاونی‌ها بخشی از امور مرتبط با این صنعت را به انجام برسانند.

*نقش گردشگری در رونق سایر بخش های تعاون

توسعه گردشگری و هتلداری در بخش تعاون می تواند در توسعه  تعاونی های توزیعی، خدماتی و تولیدی مانند صنایع دستی و فرش دستبافت، حمل و نقل، صنایع غذایی، تعاونی های کشاورزی، خدمات زیست محیطی و خدمات بهداشتی و درمانی و ....که در کنار آنها می توان میلیونها شغل در کشور ایجاد کند.

در صورتی که صنعت گردشگری در کشور رونق یابد، درآمدهای اقتصادی کشور بدون در نظر گرفتن درآمدهای نفتی رشد کرده و اشتغال در تمام نقاط کشور توسعه می یابد و باعث عدم تمرکز ثروت که یکی از اصول تعاون است شکل خواهد گرفت.

*آمار جهانی از وضعیت گردشگری در ایران

انجمن جهانی اقتصاد در جدیدترین گزارش خود در مورد وضعیت صنعت گردشگری 136 کشور جهان، رتبه صنعت گردشگری ایران از نظر ایمنی و امنیت در جهان رتبه 87، بهداشت رتبه 79، منابع انسانی و بازار کار رتبه 105،  زیرساخت‌های فناوری اطلاعات رتبه 94 و میزان مناسب بودن محیط تجاری رتبه 79 را بدست آورده است و ایران فقط 0.8 درصد درآمد جهانی در این صنعت را داراست. این آمار با توجه به ظرفیت های موجود نظیر مکانهای تاریخی، استعداد طبیعی، ویژگیهای مرم شناختی، فرهنگی و جغرافیایی توانمندی زیادی برای توسعه توریسم دارد، قابل تامل است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: