بانكداري ايراني - به دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی کمیته ای ویژه مامور بررسی مسائل و مشکلات سهامداران شرکت کنتورسازی شد.
به گزارش تسنیم؛ تجمع اعتراضی سهامداران کنتورسازی در بورس یکی از مواردی است که در چند ماه گذشته بارها در تالار شیشهای اتفاق افتاده است.
البته ریشه اعتراض این سهامداران به حدود یک سال و نیم پیش بازمیگردد که تعدادی از سهامداران کماطلاع، فریب وعده و وعیدهای بیاساس را خوردند و وارد بحران کنتورسازی در بازار سهام شدند تا بدون تحلیل و توجه به خبرهای این شرکت، بر پایه هیجان سرمایه خود را به باد بدهد و در مقابل برخی دیگر هم به سودهای بادآورده برسند.
بر این اساس پس از برگزاری مجمع عمومی عادی، نماد معاملاتی شرکت کنتورسازی در روز 23 آبان سال 94 در بورس بازگشایی شد و بلافاصله رشد سریع قیمت سهام این شرکت آغاز شد؛ به نحوی که پس از 32 روز، قیمت سهام کنتورسازی 114 درصد رشد کرد و در مدت کوتاهی قیمت هر سهم کنتورسازی با 640 درصد رشد به 7 هزار و 260 تومان رسید.
این اتفاق به دلیل انتشار شایعاتی در مورد انعقاد یک قرارداد تجاری رخ داد که البته این خبر بعدها توسط سازمان بورس غیرواقعی تشخیص داده شد. در پی این رویداد هم سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه، معاملات سهام شرکت کنتورسازی را متوقف کرد و از مدیران کنتورسازی خواست در اینباره گزارشی شفاف ارائه دهند. البته مدیران شرکت کنتورسازی هم در پاسخ، از انعقاد یک قرارداد تجاری مهم با اتاق اصناف خبر دادند که انعقاد این قرارداد در صورت صحت، میتوانست اثر زیادی در سود سهام کنتورسازی داشته باشد. به همین دلیل هم کنتورسازان در اطلاعیه خود خطاب به سرمایهگذاران در بورس اعلام کردند موفق به انعقاد قرارداد فروش قطعی صندوقهای فروشگاهی با اتاق اصناف ایران برای بهرهبرداری اصناف شدهاند.
از قضا آنگونه که رسانهها اعلام کردهاند، گویا ظاهرا دبیر کل اتاق اصناف ایران نیز در شهریور سال 94 در نامهای این قرارداد را تایید و اعلام کرده بود که به شرکت هوشمند سامانه باران ماموریت داده است تا نسبت به تجهیز سختافزاری و نرمافزاری همه اصناف کشور به صندوقهای مکانیزه فروش اقدام کند. شرکتی که(هوشمند سامانه باران) گفته میشود فقط یکماه پیش از برگزاری مناقصه و با سرمایه یک میلیون تومانی تاسیس شده و این شرکت هم در نامهای مدعی شده بود که محموله صندوقهای فروشگاهی از سنگاپور به مقصد ایران بارگیری شده و ظرف مدت 20 تا 25 روز به بنادر ایران میرسد.
به همین دلیل و با توجه به این اطلاعات، شرکت کنتورسازی ایران در 28 دیماه 94 درآمد هر سهم سال مالی 94 را با تعدیل مثبت 433 درصدی سود در سامانه اطلاعات ناشران بورس موسوم به کدال منتشر کرد و بازرس و حسابرس قانونی این شرکت هم موضوع انعقاد این قرارداد را تایید کردند.
با این حال اما شش ماه بعد، مشخص شد اطلاعات ارائه شده در صورتهای مالی حسابرسی شده کنتورسازی صحت ندارد و به همین دلیل صورتهای مالی حسابرسی شده برای بررسی به جامعه حسابداران رسمی ایران ارسال شد و جامعه حسابداران نیز به این نتیجه رسید که گزارش حسابرسی طبق استانداردهای حسابداری ارائه نشده و حسابرس موضعگیری لازم را در اینباره انجام نداده است.
و پس از این اتفاق بود که سونامی افت قیمت سهام شرکت کنتورسازی و از دست رفتن سرمایه سهامداران فریب خورده در بورس آغاز شد و رفته رفته اعتراضهایی در این زمینه شکل گرفت.
بر این اساس تازگیها به دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی کمیتهای ویژه مامور بررسی مسائل و مشکلات سهامداران شرکت کنتور سازی شده است.
در این ماموریت خطاب به اعضای کمیته ویژه آمده است: با توجه به اینکه سیاست وزارت امور اقتصادی و دارایی همواره حمایت از بازار سرمایه و امنیت خاطر سهامداران است؛ لازم است اعضای کمیته با بهره مندی از حداکثر ظرفیت های قانونی نسبت به حل مسائل و مشکلات سهامداران خرد شرکت کنتور سازی اقدام نمایند.
بر این اساس دومین جلسه کمیته ویژه در روز یکم مهرماه امسال با حضور تمامی اعضای کمیته تشکیل شد، و مقرر گردید نتایج پیگیری های این کمیته حداکثر ظرف مدت دو ماه به اطلاع سهامداران شرکت کنتورسازی رسانده شود.