کد خبر: ۱۱۲۸۰۹
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۵ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - 17 September 2017
کسب و کارهای خانگی می‌توانند در قالب «شرکت‌های تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی» فعالیت کنند که صرفه جویی در هزینه‌های اشتغال و تامین منابع مالی با نرخ مناسب از جمله مزایای این نوع مشاغل است.

کسب و کارهای خانگی می‌توانند در قالب «شرکت‌های تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی» فعالیت کنند که صرفه جویی در هزینه‌های اشتغال و تامین منابع مالی با نرخ مناسب از جمله مزایای این نوع مشاغل است.

به گزارش مهر، مطابق قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی ، مشاغل خانگی شامل آن دسته از فعالیت‌هایی است که توسط عضو یا اعضاء خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل می‌گیرد و این نوع مشاغل منجر به تولید و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می‌شود.

تاکنون حدود ۳۰۰ حرفه در حوزه مشاغل خانگی توسط ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی تصویب شده است که عمدتا در حوزه‌های صنایع دستی، فرش، کشاورزی، دامپروری، شیلات، خدمات تولیدی، صنعت و فناوری اطلاعات (IT) دسته بندی و تقسیم بندی می‌شوند.

امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای اشتغالزایی و درآمد در جهان محسوب می‌شود به طوریکه قابلیت انجام این نوع کسب و کار در واحد مسکونی مزایای بسیاری برای شاغلان از جمله ایجاد توازن مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال زنان، حذف هزینه‌های مربوط به خرید، رهن یا اجاره ملک تجاری یا کارگاه، هزینه رفت و آمد، به کارگیری اعضای خانواده و ایجاد زمینه‌های اشتغال خانوادگی داشته باشد.

اما کسب و کارهای خانگی می‌توانند در قالب شرکت‌های تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی فعالیت کنند که نوعی تعاونی متعارف یا سهامی عام است که طبق قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و به منظور استفاده از ظرفیت‌های کسب و کار خانگی، صرفه جویی در هزینه‌های اشتغال، تامین نهاده‌های مورد نیاز، تامین منابع مالی مورد نیاز با نرخ مناسب، ارتقای سطح مهارتی شاغلان تشکیل می‌شود.

این شرکت‌ها متشکل از افرادی که دارای مشاغل خانگی در یک یا چند گرایش همسو و نزدیک به هم باشند تشکیل می‌شوند. در حال حاضر بر اساس آخرین آمارهای ارائه شده ۸۸ شرکت تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی با عضویت ۴۱۷۰ نفر با ایجاد ۱۸۰۰ فرصت شغلی در سراسر کشور فعال هستند.

طبق‌ آمارهای سامانه ثبتی وزارت تعاون، استان‌ آذربایجان شرقی با ۱۸ شرکت و استان هرمزگان نیز با ۱۳ شرکت تامین نیاز مشاغل خانگی بیشترین ثبت این نوع تعاونی‌ها را در بین استان‌های کشور دارا هستند.

بر اساس این گزارش، از آنجایی که تعاونی‌ها ظرفیت خوبی دارند و در صورت حمایت‌ها و برنامه‌ریزی دولت‌ بخش تعاون می‌تواند نقش خود را در بازاریابی و بازارسازی برای مشاغل پشتیبان ایفا کنند.

مشاغل خانگی قطعا یکی از ظرفیت‌های مهم در اقتصاد هستند که اگر حتی بخشی از خانواده‌ها به آن توجه کنند تاثیر مهمی بر کاهش نرخ بیکاری و اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خواهد گذاشت.

بر اساس گزارشات رسمی، در سال‌های اخیر به دلیل تحولات عظیم در بخش فناوری اطلاعات در جهان و ایجاد مشاغل جدید، امکان اشتغال خانگی برای بسیاری از افراد در زمینه‌های IT نیز فراهم شده است. این مشاغل که روزانه در سراسر جهان تعداد آن‌ها رو به فزونی و تنوع است این امکان را فراهم می‌آورد تا افراد بتوانند در محیط خانه با استفاده از رایانه و وسایل جانبی مورد نیاز، به انجام کسب و کارهای گوناگون بپردازند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: