با حضور مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در بانک مهر اقتصاد و حجتالاسلام موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی، نشست بررسی موانع و مشکلات احکام شرعی معاملات بانکی از دیدگاه علمای اهل سنت در استان خراسان شمالی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بانک مهر اقتصاد استان خراسان شمالی، حجتالاسلام و المسلمین شیخی – مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در بانک – در نشست با آخوند خوشنظر امامجمعه اهل تسنن شهرستان مانه و سملقان در خصوص احکام شرعی معاملات بانکی و موانع و مشکلات آن از نظر علمای اهل سنت بحث و تبادلنظر کردند.
در این نشست حجتالاسلاموالمسلمین دکتر موسویان- عضو شورای فقهی بانک مرکزی- گفت: در سال 1362 قانون عملیات بانکی بدون ربا تصویب شد که به تائید همه مراجع وقت رسید، و در حال حاضر نیز مراجع و بسیاری از علمای شیعه و سنی معتقد هستند اگر این قانون اجرا شود، شاهد بانکداری بدون ربا خواهیم بود.
موسویان، بابیان اینکه در مقام اجرای این قانون یک سری موانع و مشکلاتی وجود دارد که از سوی علمای شیعه و سنی مطرح میشود، گفت: صوری بودن معاملات، دریافت وجه التزام و جریمههای بانکی و نرخهای سود بانکی اشکالاتی است که از سوی علما به صنعت بانکداری وارد شده است.
وی با بیان اینکه اصول اساسی بانکداری اسلامی در بانک مهر اقتصاد رعایت میشود، گفت: این بانک تنها بانکی است که نمایندگی ولیفقیه در آن استقرار دارد و بر انجام معاملات و فعالیتها نظارت دارد.
در ادامه، آخوند خوشنظر - امامجمعه اهل تسنن شهرستان مانه و سملقان و رئیس حوزه علمیه اهل سنت - اقدامات و فعالیتهای بانک مهر اقتصاد در خدمترسانی به اقشار مختلف مردم را مطابق با اصول و موازین شرعی و اعتقادی عنوان کرد و گفت: بانک مهر اقتصاد با ارائه خدمات و تسهیلات به عموم مردم، توانسته جایگاه مناسبی در بین بانکها به دست آورد.
آخوند خوشنظر با بیان اینکه بانک مهر اقتصاد در مسیر بانکداری اسلامی حرکت میکند و با موازین و اعتقادات اهل سنت وجه اشتراک زیادی دارد، ادامه داد: اختلافات جزئی بین مذاهب اسلامی در عقود اسلامی را میتوان با نشستها و بحث و تبادلنظر با علمای اهل سنت رفع کرد.