دبیر کانون سراسری انبوهسازان در واکنش به ادعای معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص بیراه رفتن انبوهسازان، گفت: اگر انبوه سازان راه را اشتباه رفتهاند این مسئله ناشی از سیاستگذاری و ریلگذاری غلط مسئولان بوده است.
فرشید پورحاجت در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه تسهیلات 1000 میلیارد تومانی برگرفته از قانون ساماندهی تولید مسکن است، اظهار کرد: بر اساس مجوزی که بانک مرکزی به بانک مسکن داده، این بانک از محل بازگشت وصولی اقساط طرح مسکن مهر برای بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی تسهیلاتی را به انبوهسازان پرداخت کند.
وی با بیان اینکه تسهیلات از کانال صندوق پسانداز یکم پرداخت میشود، افزود: در این صندوقها دولت یک کانال دریافت کرده کسانی که از دولت سوبسید نگرفتهاند از این محل بتوانند شرایط خرید خانه مسکن با قیمت مناسب برای آنها فراهم شود.
وی در عین حال با اشاره به اینکه در تعریف جدید، بانک مرکزی اعلام کرده انبوهسازان برای دریافت تسهیلات باید در بانک سپرده گذاری کنند، تصریح کرد: همکاران رغبتی به سرمایه گذاری در این صندوقها ندارند، چون هیچ تولیدکننده ای حاضر نیست به مدت یکسال 40 میلیون تومان پولش را در بانک سپرده گذاری کنند.
وی با بیان اینکه به ظن برخی دوستان حدود 2.5 میلیون خانه خالی در کشور داریم، گفت: بر اساس قانون هر نهاد و هر ارگانی متولی یک قسمت از اقتصاد است، تکلیف وزارت راه و شهرسازی نیز در خصوص بخش مسکن مشخص است. این وزارتخانه مسئول سیاستگذاری و برنامهریزی برای تولید مسکن است.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان با اشاره به اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: اگر به ظن دوستان به انحراف رفتیم احتمالا سیاست و ریل گذاری دولت اشتباه بوده است.
پورحاجت با تاکید بر اینکه در رابطه با 2.5 میلیون خانه خالی قبلا موضع گرفته ایم و اعتقاد داریم این تعداد واحد خالی از سکنه وجود دارد که باید آسیب شناسی شود، اظهار کرد: موضوع مهم این است که چرا در این بازه زمانی 1.8 میلیون خانوار به خانوارهای مستاجر اضافه شده است.
وی افزود: این مسئله نشان میدهد در یک جای کار در عرضه و تقاضا نظم به هم خورده که 1.8 میلیون نفر مستاجر میشوند و در عین حال 2.6 میلیون خالی است.