در سالهای اخیر تولید محصولات کشاورزی یکی از اهداف مهم کشور بوده است
در 39 سال گذشته 9 وزیر سکان اداره یکی از مهمترین وزارتخانه های اقتصادی کشور که مستقیم با زندگی و حیات مردم در ارتباط است،را برعهده گرفتند.9 وزیری که پرسابقه ترین آنها در وزارت جهادکشاورزی محمود حجتی است.
به گزارش خبرآنلاین،«حمایت از تولید محصولات کشاورزی، تنظیم بازار، مبارزه با خشکسالی، بیمه کشاورزان، تامین نیاز صادراتی.» این تنها یک بخش کوچکی از مسئولیت های وزارتخانه ای است که مستقیم با زندگی مردم سروکار دارد.
در یک کلام، نان 80 میلیون ایرانی را 4 میلیون کشاورز با مدیریت وزارت جهادکشاورزی هر روز به سفره ها می رسانند.به همین دلیل هم وزارت جهاد کشاورزی یکی از اساسی ترین وزارتخانه های کشور به لحاظ مدیریت و سیاست گذاری بخش غذایی محسوب میشود که وظایف پرشماری دارد.
شاید عموم مردم تصور کنند وزارت جهاد کشاورزی ساختاری بی ربط به زندگی روزانه آنهاست؛ اما واقعیت این است که از نان سفره تا آبی که می نوشید همگی به وزارت جهاد کشاورزی ارتباط پیدا می کند. از طرف دیگر سلامت و امنیت غذایی یک کشور به طور مستقیم به تولیدات بخش کشاورزی وابسته است و هر گونه اختلالی در روند تولید این بخش میتواند امنیت غذایی و حتی سیاسی آن کشور را تهدید کند.
جهادکشاورزی نقش بسیار مهمی در حمایت از تولید ملی دارد که باید گفت تحقق این اتفاق مشروط به حفظ روحیه جهادی و تلاش بخش های مختلف از جمله جهادکشاورزی است. در سال های اخیر تولید محصولات کشاورزی یکی از اهداف مهم کشور بوده است.
مهمترین ماموریت وزارت جهاد کشاروزی حمایت از تولید داخلی است که زیرساخت ها را برای کشاورزان در زمینه تولید راحت تر محصولات شان فراهم کند؛ چرا که حدود ۲۰ درصد تولید ناخالص ملی و سهم عمده ای از صادرات غیر نفتی به بخش کشاورزی اختصاص دارد.
اقلام عمده وارداتی کشور به محصولات کشاورزی و غذایی مربوط می شود و بازاریابی آن به عهده وزارت کشاورزی است. یکی از وظایف دیگر این وزارتخانه مبارزه با خشکسالی است.
دولت هر ساله اعتباری را به این وزارت خانه برای سامانه های نوین آبیاری و مسایل زیربنایی خاک اختصاص می دهد. میزان هدر رفت آب بخش کشاورزی در ایران 70درصد است و بخش کشاورزی مصرف کننده ۹۲ درصد میزان آب ایران است. به همین ترتیب وزارت جهاد کشاورزی با برنامه ریزی دقیق باید به کشاورزان آموزش مصرف درست از آب و بهبود زیرساخت ها را در نظر داشته باشد.
وزیر این وزارتخانه باید بتواند از طرفی خواسته های کشاورزان را تامین و از سوی دیگر تقاضای مردم و مشتری را درک کند.
در 39 سال گذشته،مجموعا 9 وزیر سکان اداره این وزارتخانه را بر عهده گرفتند.ابتدای انقلاب این وزارتخانه د رقالب دو زوارت جهادسازندگی که وظیفه عمران روستایی و زیرساختها را برعهده داشت، و وزارت کشاورزی فعالیت می کرد که در راستای هماهنگ سازی این وزارتخانه و کوچک سازی دولت در سال 79 این دو وزارتخانه با هم ادغام و تحت عنوان وزارت جهادکشاورزی فعالیت خود را ادامه داد.
9 وزیر بعد از انقلاب این افراد بودند:
* سال ۷۹ قانون ادغام وزارت کشاورزی و جهاد سازندگی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و محمود حجتی به عنوان اولین وزیر جهاد کشاورزی انتخاب شد.