یک کارشناس بازار کار معتقد است تا وقتی که با مشکل بیکاری، آمار بالای فارغ التحصیلان، کودکان کار، نبود امنیت شغلی و عدم تعادل بازار کار مواجه هستیم، نمیتوانیم انتظار تدوین کار شایسته را داشته باشیم.
علی اکبر لبافیدر گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: به عنوان عضو سازمان بین المللی کار باید یکسری از توصیهنامهها و مقاولهنامههای سازمان را رعایت کنیم و نسبت به اجرای آن متعهد باشیم که سند کار شایسته از جمله آنها است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا سند کار شایسته تاکنون در کشور تدوین و عملیاتی نشده است؟ گفت: این کار را زمانی میتوانیم انجام بدهیم که تعادل میان عرضه و تقاضا برقرار باشد و شرایطی که لازم است داشته باشیم، وقتی بازار کار متعادل نیست و در وضع نابسامان بیکاری هستیم نمیتوانیم سند کار شایسته را انتظار داشته باشیم.
لبافی وجود قراردادهای موقت کار، برخی تسویه حسابهای ناعادلانه، کودکان کار و نبود امنیت شغلی را از مهمترین عوامل بیکاری در کشور دانست و گفت: تا وقتی این عوامل ساماندهی نشود تدوین کار شایسته دردی دوا نمیکند.
این کارشناس عالی بازار کار ادامه داد: اگر درصدد ساماندهی کودکان کار هستیم، باید برایشان درآمد ایجاد کنیم و درآمد، منابع میخواهد لذا باید مشکلاتی که اکنون در خصوص نرخ بیکاری و بازار کار داریم را نداشته باشیم تا بتوانیم این سند را تنظیم کنیم.
وی با اشاره به فلسفه ادغام وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: ادغام با این هدف صورت گرفت که حوزه کار تنظیم روابط کار کند، تعاون ایجاد شغل کند و از همسویی این دو بخش رفاه اجتماعی به وجود آید ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
لبافی گفت: برخی وزارتخانهها مثل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عریض و طویل است و ۱۳ دستگاه زیرمجموعه دارد که هر کدام به اندازه وزن یک وزارتخانه است. چنین وزارتخانهای فردی جوان و فعال میخواهد که از ۲۴ ساعت بتواند ۲۰ ساعت بدود و دانش و حوصله هر سه حوزه را یکجا داشته باشد. داشتن سابقه بالای اجرایی یا مدیریتی هم به تنهایی تنهایی ملاک نیست، باید از بهزیستی، تعاونی، شستا و ... اطلاع داشته باشد تا بتواند از عهده اداره این وزارتخانه و بالانس کردن این سه حوزه بربیاید.