نخستین محموله بوتان فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی درحالی آماده بارگیری و صادرات در ماه جاری می شود که قرار است با بارگیری محموله LPG این فازها همه فرآوردههای تولیدی این پالایشگاه در چرخه ارزآوری قرار بگیرد.
به گزارش ایسنا، قرارداد فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی که در ۲۷ فروردین امسال با حضور ریاست جمهوری به بهره برداری رسید، حدود ١١ سال قبل (٢٢ خردادماه ١٣٨٥)، میان شرکت ملی نفت ایران به کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت و شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) امضا شد که در ادامه راه و در دولت یازدهم به دلیل تاخیرهای صدرا در ساخت سکو، شرکت ایزوایکو جایگزین این شرکت در فازهای ١٧ و ١٨ شد.
این دو فاز که زمان ٥٢ ماه برای اجرای آن تعریف شده بود قرار بود حداکثر تا پایان دولت دهم تکمیل و به بهره برداری برسد اما به مانند بسیاری از پروژه ها در دولت نهم و دهم به دلیل تغییرات مدیریتی، شدت تحریمها و کمبود منابع مالی نیمه کاره ماند و به دولت بعد منتقل شد. دولت یازدهم که سرکار آمد، پارس جنوبی و برداشت از میدانهای مشترک اولویت بندی و بر سه موضوع هزینه، زمان و کیفیت تاکید شد و پیمانکاران فازهای پارس جنوبی با این فرمان به جلو حرکت کردند تا اینکه حدود دو ماه قبل این فازها همراه با فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ به بهرهبرداری رسیدند.
اکنون با گذشت حدود دو ماه از بهره بهره برداری فازهای ۱۷ و ۱۸ محمدرضا چلیپا، مجری فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی از بارگیری و صادرات نخستین محموله بوتان فازهای ۱۷و ۱۸ در ماه جاری خبر داد.
وی با اشاره به تکمیل زنجیره ارزش این ۲ فاز گفت: باتوجه به راه اندازی مخازن ذخیره سازی بوتان و پروپان، هم اکنون روزانه ۲۶۰۰ تن بوتان و پروپان تولید و در این مخازن ذخیره سازی میشود.
به گفته چلیپا در ماه جاری نخستین محموله LPG فازهای ۱۷ و ۱۸ آماده بارگیری و صادرات میشود و به این ترتیب تمام فرآوردههای تولیدی این پالایشگاه در چرخه ارزآوری قرار میگیرد.
مجری فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی تولید تجمعی میعانات گازی در فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی را ۱۹.۵ میلیون بشکه عنوان کرد و گفت: خوشبختانه این فاز با تولید بیوقفه این محصول ضمن دستیابی به ارزآوری بالا از محل فروش، توانسته بخشی از نیاز بازار داخلی و خارجی را تامین کند. : تاکنون در فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی ۲۱ میلیارد مترمکعب متان، ۶۲۷ هزار تن اتان و ۱۱هزار و ۹۰۰ تن گوگرد تولید شده است. به طور متوسط از سه ماه نخست امسال، روزانه ۲۳۰۰ تن اتان در این فازها تولید و به مجتمعهای پتروشیمی صادر شده است.