بانک مرکزی ضوابط و شرایط ارائه خدمت انتقال کارت به کارت دوجانبه بدون حضور کارت را به بانک ها و موسسات مالی مجاز ابلاغ کرد که نشان از ورود نسل جدیدی از فعالان به حوزه پرداخت دارد.
بانک مرکزی باهدف توسعه خدمات بانکداری الکترونیک و ایجاد زمینه برای گسترش نظاممند فناوریهای مالی در نظام بانکی، با همکاری عوامل ذیربط اقدام به بررسی و تعیین ضوابط و شرایط ارائه خدمت انتقال وجه کارت به کارت دوجانبه بدون حضور کارت کرد.
معرفی این خدمت که میتواند از طریق پرداخت سازان نیز در قالبهایی نظیر پیامک برنامکهای همراه به مردم ارائه شود، گامی مهم برای ایجاد بستر بانکداری باز و تعمیق خدمات مبتنی بر فناوریهای مالی است.ارائه این خدمت، مستلزم رعایت الزامات تعیینشده در سند از سوی بانکها و مؤسسات اعتباری است.
شرایط و ضوابط ارائه خدمت مذکور به شرح زیر است:
1. انتقال کارت به کارت دوجانبه توسط برنامکهای بانکها و یا مؤسسات اعتباری یا پرداخت سازان طرف قرارداد با آنها، از تاریخ این نامه با رعایت الزامات پیشگفته امکانپذیر است.
2. بانک یا موسسه اعتباری میتواند با پذیرش تمامی مسئولیتهای مترتب به ارائه خدمت مزبور، عملیات آغاز و تجمیع تراکنشهای مرتبط با خدمت را به اشخاص حقوقی تحت عنوان پرداخت ساز برونسپاری کند البته این برونسپاری نافی هیچکدام از وظایف قانونی و مقرراتی بانک و یا موسسه اعتباری نبوده و مسئولیت رعایت تمامی دستورالعملها و استاندارد مرتبط بر عهده بانک یا موسسه اعتباری است.
3. ارائه خدمات فوق از طریق برنامههای مختلف و متعدد، با رعایت شروط و ضوابط پیش گفت، از سوی بانک یا موسسه اعتباری امکانپذیر است.
4. در صورت تجمیع خدمات چند بانک، برنامک پرداخت ساز باید امکان انتخاب بانک یا موسسه اعتباری ارائهدهنده خدمات را برای مشتری فراهم کند.
5. برنامک پرداخت ساز نمیتواند بهصورت خودکار، بانک ارائهدهنده خدمت را انتخاب کند و این انتخاب باید از سوی مشتری انجام شود.
6. پس از دریافت درخواست از سوی برنامک پرداخت ساز، تراکنش انتقال وجه باید تحت کنترل بانک یا موسسه اعتباری ارائهدهنده خدمت و توسط زیرساختهای آن صورت پذیرد.
7. ارائه این خدمت و هرگونه خدمت دیگری که منجر به انتقال وجه بینبانکی شود، باید بهطور انحصاری از طریق زیرساختهای ملی پرداخت و تسویه موجود صورت پذیرد.