کد خبر: ۱۰۵۶۳۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - 19 June 2017
دو شرکت روسنفت و لوک‌اویل در منطقه قطب شمال حفاری می‌کنند که به زودی بزرگترین منابع نفتی را در این منطقه کشف می‌کنند این در حالی است که مشاجرات غرب و روسیه برای مالکیت قطب شمال ادامه دارد.
وزیر منابع طبیعی روسیه بیان کرد: دو شرکت روسنفت و لوک‌اویل در منطقه قطب شمال حفاری می‌کنند که به زودی بزرگترین منابع نفتی را در این منطقه کشف می‌کنند این در حالی است که مشاجرات غرب و روسیه برای مالکیت قطب شمال ادامه دارد.

به گزارش فارس به نقل از تاس، وزیر نفت و منابع طبیعی روسیه اعلام کرد انتظار دارد شرکت نفتی لوک‌اویل به اکتشاف جدیدی در منطقه قطب شمال دست‌یابد. 

سرگئی دونسکوی اعلام کرد: دو شرکت بزرگ روسی به نام‌های روسنفت و لوک اویل اقدام به اکتشاف نفت در منطقه قطب شمال می‌کنند.

پیش از این، روسیه پرچم خود را در این منطقه نصب کرده بود که برخی آن را آژیری برای جنگ سرد مطرح کردند. مدتی است درگیری بین غرب و روسیه بر سر مالکیت آبهای قطب شمال بالا گرفته است و این درگیری‌ها بیشتر به دلیل وجود منابع فراوان نفت و گاز در اعماق این آبهاست. 

پیش این شرکت نفتی روسنفت منابع جدیدی را در این منطقه در بخش ساحلی «خاراتوماس» کشف کرده بود.

دونسکوی وزیر منابع طبیعی روسیه گفته است: انتظار داریم که اکتشافات بیشتری توسط شرکت‌های نفتی ما انجام بگیرد و آنها به زودی ما را خوشحال خواهند کرد. 

وزیر منابع طبیعی روسیه، کشف روسنفت را تبریک گفته و اعلام کرده است احتمالاً بزرگترین میدان در این منطقه کشف خواهد شد. 

وی همچنین گفته است؛ ما درباره یک کشف منحصر به فرد صبحبت می‌کنیم که احتمالاً بزرگترین میدان نفتی در این منطقه باشد و به این دلیل است که ما از بهترین تکنیک‌های حفاری استفاده کرده‌ایم.

دونسکوی گفت: مطمئنیم که ما به بزرگترین کشف در سال جاری در منطقه خاتنقای قطب شمال دست پیدا خواهیم کرد. 

دو شرکت بزرگ روسنفت و لوک‌اویل در منطقه خاتنقای قطب شمال فعالیت می‌کنند و تنها در منطقه تایمیر که شرکت لوک‌اویل در آنجا فعالیت می‌کند، تخمین زده شده است 4.5 میلیون تن نفت، 9.3 میلازد مترمکعب گاز و نیم میلیون تن میعانات گازی باشد. 

نفت موجود در قطب شمال در اعماق 8هزار فوتی اقیانوس  قرار دارد که دمای آب در این منطقه بسیار پایین و نزدیک به فریز است و تکنولوژی لازم برای استفاده و بهره گیری از آنها همان تکنولوژی های استفاده شده در نروژ است.

 امروزه تلاش برای استخراج نفت بیشتر  بین کشورها بالا گرفته است و به همین دلیل درگیری بین کشورهای مختلف برای احراز مالکیت منطقه قطب شمال بالا گرفته است،‌غرب و روسیه درباره مالکیت قطب شمال مشاجره دارند.  

 البته نفت تنها منبعی نیست که در اعماق آبهای قطب شمال وجود دارد. پژوهشها نشان می دهد در این منطقه بسترهای زغال سنگ زیادی وجود دارد که این منبع در کنار نفت و حوضچه های ماهی های گوناگون که در آبهای اقیانوس ایجاد شده  و آخرین بازماندگان گونه های منقرض شده ماهی ها را در خود جای داده است می تواند درآمد کلانی را برای مالک این منطقه از جهان به  ارمغان آورد.

 روزنامه ساینس مانیتور در مقاله اخیر خود در مورد دلیل اهمیت این منطقه آورده است: اهمیت منطقه قطب شمال نه تنها از نظر میزان ذخایر نفت و زغال سنگ بلکه از نظر مطالعه زندگی گذشتگان و موجودات قدیمی در جهان است.

 به علاوه این منطقه اولین منطقه ای است که تغییرات جوی و اقلیمی را نمایان می کند و همین مساله سبب می شود تا برای مقابله با این تغییرات و یا آماده کردن زمین و زمینیان برای پذیرفتن شرایط جدید از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

مجله آبزرور به نقل از دانشمندان علوم طبیعی می آورد: ورود تجهیزات استخراج نفت یا زغال سنگ به این منطقه  و افزایش حجم دی اکسید کربن و دیگر ضایعات گازی به  جو زمین در این منطقه از زمین باعث از بین رفتن کارکرد منطقه از نظر اقلیمی شود و روند گرمتر شدن زمین را سرعت ببخشد.

مسکو تایمز به نقل از یکی از مقامات روسیه آورده است: قطب شمال امتداد خاک روسیه است و به همین دلیل جزو این کشور محسوب می شود.

در همین زمان برخی از مقامات امریکایی و کانادایی ضمن اعتراض به عملکرد روسیه اعلام کردند که آبهای قطب شمال به این کشورتعلق ندارد.

فاینشنال تایمز این مشاجره و اعلان جنگ سرد را رقابتی بر ای تصاحب قدرت می داند و در مقاله ای آورده است: در دنیای امروز ذخایر بیشتر انرژی و به دنبال آن درآمد بیشتر حاصل از آن به معنای قدرت بیشتر در جهان است و اکنون این رقابت بالا گرفته است تا قدرت قرن بیست و یکم مشخص شود. 

به هر حال این درگیری بر سر ذخایر قطب شمال بین امریکا ، کانادا و روسیه در شرایطی ادامه پیدا می کند که هیچ کس از میزان دقیق ذخایر و پراکندگی آن در بخشهای مختلف اقیانوس اطلاع دقیقی ندارد.

ولی تنها مساله ای که کاملا روشن است  وجود ذخایر و درآمد کلانی است که به تبع استخراج آنها نصیب مالک منطقه  می شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: