بانكداري ايراني - وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرده که قصد دارد همراه داشتن لپتاپ در داخل هواپیما را در تمامی پروازهای ورودی از کشورهای اروپایی ممنوع اعلام کند. این خبر را روزنامه "دیلی بیست" به نقل از مسئولان امنیتی اروپایی فاش کرده است.
به گزارش میزان؛ در ماه مارس سال جاری بود که نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکایی پی به وجود یک خلاء در سیستم امنیت پرواز خود بردند؛ آنها در نتیجه بررسیهای خود متوجه شدند که گیتهای امنیتی مستقر در فرودگاههای آمریکا و سایر کشورهایی که مسافرفرست به این کشور در صورت جاسازی مواد منفجره در گوشهای موبایل و تبلت ها، قابلیت شناسایی و کشف را ندارند.
به موازات این نتیجهگیری آژانسهای امنیتی اطلاعاتی آمریکا، خبر رسید که داعش و سایر گروههای تروریستی به روشهای خلاقانهای برای جاسازی مواد منفجره در ابزارهای الکترونیکی از جمله لپ تاپ و تبلت دست یافته اند. همین موضوع کافی بود تا دونالد ترامپ صاحب خانه جدید کاخ سفید در راستای فرامین اجرایی ضدمهاجرتیاش به ۱۰ شرکت هواپیمایی درخاورمیانه و شمال آفریقا دستور دهد تا در پروازهای خود به آمریکا مسافران را از حمل وسایل الکتریکی و الکترونیکی منع کنند.
کشورهایی که در بلک لیست پروازی آمریکا قرار گرفتند!
در همان مقطع یک مقام آمریکایی به آسوشیتدپرس گفت: ممنوعیت حمل وسایل الکترونیکی شامل همه پروازهای مستقیم از شرکتهای هواپیمایی مصر، کویت، اردن، مرکش، قطر، امارات، عربستان، ترکیه، به سمت آمریکا است.
وی همچنین افزود که مسافران میتوانند وسایل الکترونیکی خود را در داخل چمدانهایی که بازرسی شدهاند قرار دهند، اما نمیتواند در طول سفر استفاده کنند؛ بنابراین در ۲۱ مارس اعلام شد که مسافران ۱۰ شرکت هواپیمایی بینالمللی متعلق به کشورهای خاورمیانهای و شمال آفریقا که در بین آنها نام شرکتهای بزرگی همچون "اجیپت ایر"، "ترکیش ایرلاینز"، "قطر ایرویز"، "امارات" و "کویت ایرویز" نیز به چشم میخورد، نمیتوانند در سفر به آمریکا، لپتاپ، تبلت و لوازم الکترونیکی که اندازه آنها از یک تلفن همراه بزرگتر باشد، به همراه داشته باشند.
از لپ تاپهای انفجاری چه میدانید؟ / «روشی تروریستی» که «ترامپ» را به دوستان اروپاییاش هم مظنون کرده است
تقلید انگلیسی از یک روش آمریکایی
در ۲۲ ماه مارس سال جاری به فاصله ۲۴ ساعت پس از تصمیم واشنگتن برای ممنوع اعلام کردن حمل لپ تاپ توسط مسافران خطوط هوایی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، لندن نیز این طرح را اجرایی کرد؛ دولت انگلیس در همین راستا اعلام کرد که مسافران پروازهای ۱۴ شرکت هواپیمایی از خاورمیانه شامل کشورهای ترکیه، لبنان، اردن، مصر، تونس و عربستان سعودی نمیتوانند در سفر به انگلیس، لپ تاپ، دستگاههای پخش دیویدی و موبایلهای بزرگ را با خود حمل کنند.
در دوم آوریل (۱۳ فروردین) سرویسهای اطلاعاتی انگلیس نسبت به احتمال وقوع حملاتی در فرودگاهها و نیروگاههای اتمی این کشور هشدار دادند و ۲۴ ساعت به حالت آماده باش درآمدند.
از لپ تاپهای انفجاری چه میدانید؟ / «روشی تروریستی» که «ترامپ» را به دوستان اروپاییاش هم مظنون کرده است
در همین رابطه روزنامه تلگراف نوشت، آژانسهای اطلاعاتی انگلیس هشدار دادهاند که گروه تروریستی داعش و دیگر گروههای تروریستی به راههایی برای بمبگذاری از طریق تلفن همراه و لپتاپ دست یافتهاند که میتوانند از ایستهای امنیتی در فرودگاهها عبور کنند.
پس از اقدامات انگلیس و آمریکا برای ممنوعیت حمل لپتاپ و تبلت در پروازهایی از کشورهای مسلمان، فرانسه و کانادا نیز به فکر چنین اقدامی افتادند.
واکنش کشورهای هدف
اما تصمیم ۴ کشور غربی آمریکا، انگلیس، فرانسه و کانادا برای ایجاد ممنوعیت برای مسافران کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه، اعتراضاتی را از سوی دولتهای مذکور برانگیخت؛ وزارت خارجه تونس به دنبال تصمیم انگلیس برای ممنوع کردن حمل تجهیزات الکترونیک در سفرهای هوایی، سفیر این کشور در تونس را فراخواند و تاکید کرد که این تصمیم غیر موجه است. دولت ترکیه نیز به تصمیم آمریکا برای اعمال چنین محدودیتهایی اعتراض کرده است.
آمریکا به اروپا هم مشکوک است!
اما ظاهرا خطر انتقال مواد منفجره از طریق تبلت و لپ تاپ به قدری سیستمهای امنیتی غربی را نگران کرده که آنها نه تنها به مسافران خطوط هوایی خاورمیانه و شمال آفریقا که حتی به مسافران اعزامی از فرودگاههای یکدیگر نیز مشکوک و مظنون شده اند؛ آمریکاییها که پیشگام در امر مقابله با تبلت و لپ تاپهای مسافران آسیایی و آفریقایی بودند، اینبار به سراغ مسافران اروپایی رفتهاند و میخواهند محدودیتهایی را برای آنها اعمال کنند.
در همین راستا وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرده که قصد دارد همراه داشتن لپتاپ در داخل هواپیما را در تمامی پروازهای ورودی از کشورهای اروپایی ممنوع اعلام کند. این خبر را روزنامه "دیلی بیست" به نقل از مسئولان امنیتی اروپایی فاش کرده است.
این اقدام آمریکاییها میتواند با واکنش اروپاییها مواجه شود و آنها را نیز به مقابله به مثل وادارد؛ باید منتظر ماند و نظارهگر واکنش اروپاییها به تصمیم اخیر آمریکاییها ماند؛ تصمیمی که حاکی از عدم اطمینان دو قدرت به ظاهر موتلف، نسب به یکدیگر است.