کد خبر: ۶۴۶۹۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۱ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - 28 February 2016
تشکیل مجلس شورای اسلامی جدید در پیش است و کاندیداها با تبلیغات گسترده سعی دارند آرای بیشتری را برای خود جلب نمایند در این میان در سخنرانی ها ،مصاحبه ها ،مقالات و شعارهای خود سعی در بیان مشکلات جامعه و وعده مرتفع نمودن آنها دارند، اما متاسفانه کمتر به ریشه یابی مشکلات پرداخته می شود و اگر هم عللی برای آن بیان شود بیشتر از روی تعصبات جناحی و گروهی می باشد.
سایت خبری تحلیلی الف در مطلبی با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس و تغییر بافت نمایندگان آن در دور جدید آورده است : تشکیل مجلس شورای اسلامی جدید در پیش است و کاندیداها با تبلیغات گسترده سعی دارند آرای بیشتری را برای خود جلب نمایند در این میان در سخنرانی ها ،مصاحبه ها ،مقالات و شعارهای خود سعی در بیان مشکلات جامعه و وعده مرتفع نمودن آنها دارند، اما متاسفانه کمتر به ریشه یابی مشکلات پرداخته می شود و اگر هم عللی برای آن بیان شود بیشتر از روی تعصبات جناحی و گروهی می باشد.

در این مطلب به قلم محمد مهدی درستکار آمده است : مشکلات و معضلات جامعه ی ما به خصوص در عرصه های اقتصادی ، فرهنگی ، معیشتی ، زیست محیطی و ... برهمگان آشکار است و بیان آنها تکرار مکررات . آنچه باید بدان پرداخت ، ریشه ها و علل مشکلات موجود و راهکارهای غلبه بر آنها و ارتباط آن با چگونگی انتخاب نمایندگان می باشد: 

1 – یکی از آفات جامعه ی ما 'سیاست زدگی افراطی' است ؛ به طوری که منافع ملی ما ، اقتصاد ، فرهنگ ، رفاه ، سلامت و آموزش ما تحت تاثیر منافع سیاسی و جناحی قرار دارند . لذا مجلس آینده باید منافع ملی را بر منافع گروهی ، جناحی ، بخشی، منطقه ای و فردی مقدم بداند و مردم بهتر است نمایندگانی انتخاب نمایند که به جای تعصب های جناحی ، روی منافع ملی و حل مشکلات مردم تعصب داشته باشند.

2 – یکی دیگر از ریشه های مشکلات ما ' قانون گریزی' و در بعضی موارد 'قانون ستیزی' است و بدون شک توسعه ی کشور فقط با نهادینه شدن قانون گرایی میسر خواهد شد و از ملزومات آن نیز اصلاح قوانین و نظارت دقیق بر اجرای قانون است که هردوی آنها مهمترین وظایف نمایندگان مجلس می باشد. البته در کنار آن آموزش و فرهنگ سازی نیز ضروری به نظر می رسد.
بنابراین میزان قانون گرایی و حساسیت به قانون شکنی می تواند معیار خوبی برای انتخاب اصلح باشد و پایبندی به مقررات در تبلیغات انتخاباتی و نیز سوابق کاری کاندیداها راهنمای مردم در انتخاب خواهد بود.

3 – جامعه ی ما در شرایطی قرار دارد که تنها راه برون رفت از مشکلات ، وفاق ملی و همدلی و همگرایی همه ی گرایش ها و همه ی نیروها را می طلبد . بنابراین نمایندگان مجلس آتی باید توان گفتگو و تعامل با همه ی عقلا و دلسوزان و شخصیت های موثر را صرف نظر از گرایش های سیاسی آنها داشته باشند . نماینده باید به جای پرداختن به منازعات سیاسی بر دغدغه های عمومی و مشترک تمرکز نماید.

4 – متاسفانه در گذشته بعضی از نمایندگان محترم آنقدر وقت خود را صرف امور حاشیه ای و فرعی و دخالت در کارهایی غیر از وظیفه ی اصلی خود نموده اند که گاهی از وظایف خود که وضع و اصلاح قوانین و نظارت بر حسن اجرای آن می باشد غافل مانده اند. سرکشی به حوزه های انتخابیه و گفتگو با مردم فقط برای مطلع شدن از نظرات و مشکلات عمومی مردم است و رسیدگی موردی به مشکلات همه ی شهروندان نه وظیفه ی نماینده است و نه در توان نماینده. مشکلات بیکاری و فقر و دیگر مشکلات ، راهکارهای ملی می طلبد.

5 – بدون تعارف یکی از مشکلات موجود ، ' کاهش اعتماد مردم به مسئولین' می باشد ( البته این موضوع هیچ گاه به منزله ی بی اعتمادی به نظام نیست ) و راهکار افزایش اعتماد مردم و جلب همکاری آنها ، رفتار و گفتار صادقانه داشتن با مردم است . بنابراین 'صداقت' یکی از معیارهای انتخاب اصلح می باشد.
منبع : سایت خبری تحلیلی الف
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: