کد خبر: ۶۳۴۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۲ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - 16 February 2016
روزنامه آرمان در شماره سه شنبه 27 بهمن در سرمقاله ای با قلم فریدون مجلسی کارشناس روابط بین الملل، آورد: عربستان و ترکیه اعلام کرده اند قصد دارند به سوریه نیروی زمینی گسیل کنند. البته باید دید تهدید عربستان و ترکیه به دخالت نظامی در سوریه تا چه اندازه جدی است.
 روزنامه آرمان در شماره سه شنبه 27 بهمن در سرمقاله ای با قلم فریدون مجلسی کارشناس روابط بین الملل، آورد: عربستان و ترکیه اعلام کرده اند قصد دارند به سوریه نیروی زمینی گسیل کنند. البته باید دید تهدید عربستان و ترکیه به دخالت نظامی در سوریه تا چه اندازه جدی است.

در این سرمقاله می خوانیم: ابتدا لازم است در این زمینه سوالی مطرح شود و آن اینکه مگر عربستان و ترکیه از ماه ها و سال ها پیش در سوریه حضور نظامی ندارند که حال یک تهدید جدید را متوجه سوریه کرده اند؟ آنها باید وقتی در سوریه بحران آغاز شد به درستی از اسد حمایت می کردند. اما در همین زمان به جای تلاش در جهت مذاکره بین دولت و گروه های مخالف، ناگهان گروه های تغذیه شده از سوی عربستان در میانه میدان سوار بر موج اعتراضات شدند. باید دقت داشت که آن حرکت ها به هر علت رنگ سلفی گری پیدا کرد و جریان های مختلف با اسامی وهابی، سلفی، داعش و... تحت نفوذ عربستان مشغول به فعالیت شدند. بنابراین در واقع همین امروز نیز دولت عربستان و دستگاه های اطلاعاتی آن در سوریه فعالیت دارند و بدون شک سران سعودی از عاملان اصلی انداختن سوریه به این ورطه هستند. درباره ترکیه نیز باید اذعان داشت که این کشور هم با عربستان تاکنون هزینه لشکرکشی به سوریه را پرداخته است. 

در حقیقت تا امروز دو لشکرکشی از ترکیه به داخل سوریه صورت گرفته است. در نخستین لشکرکشی رقه به تصرف آنها درآمد که مرکز گروه تروریستی داعش را در آن جا مستقر کردند و دومین حمله را از طریق غرب سوریه انجام دادند که توسط حزب ا... و ارتش سوریه متوقف شد. حتی حمله سوم نیز توسط ترکیه با ائتلاف بازسازی شده بعثی ها و عربستان در خاک عراق به موصل و به طرف بغداد انجام شد که جلوی پیشروی آنها گرفته شد. واقعیت این است که نیروهای خارجی حال که با جنایات مختلف داعش روبه رو شده اند در حال جلوگیری از نفوذ داعش به خاک خود و همپیمانانشان هستند، اما تردیدی نیست که در بروز آشوب های خاورمیانه ماجراجویی های ترکیه و فکر احیای امپراتوری در ذهن آنها کاملا موثر بوده است. 

ترکیه زمانی با ماجراجویی هواپیمای بمب افکن روسی را بر فراز خاک سوریه منهدم کرد و خلبان هواپیما را هم بر خلاف کنوانسیون های بین المللی به قتل رساند و سپس با دورویی کامل مانع رسیدن کمک به کرد های کوبانی شد. ترکیه از یک طرف کرد ها را قتل عام می کند- تا جایی که دیگر خبری از دستگیری کردها به گوش نمی رسد - و از طرفی دیگر درباره مردم سوریه اظهارنظر می کند. به نظر می رسد که هدف ترکیه آن است که دولت سوریه را سرنگون کند و اقلیت 15درصدی اهل سنت را در برابر اکثریت شیعه سرکار آورد تا به مصالح خود دست یابد. اما این سیاست ها برای اکثریت ساکنان سوریه قابل تحمل نیست. برای آنان پذیرفته نیست که در کشورشان دولت پرمدعایی مانند عربستان سر کار بیاید. لذا به مصلحت ترکیه است که مانند گذشته به توسعه اقتصادی و اجتماعی خود پرداخته و ابتدا صلح را در داخل کشور خود تامین کند و سپس برای همسایگانش ایجاد آرامش نماید. ترکیه نباید فریب ماجراجویی های عربستان را بخورد. چرا که اگر دولت عربستان توانایی ای داشت، می توانست در یک سال اخیر در یمن کاری از پیش ببرد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: