کد خبر: ۵۱۴۱۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - 04 October 2015
مهدی کرباسیان افزود: وضع معدن در دنیا از سال گذشته به دلیل رکود ناشی از کاهش تولید و مصرف در چین، در شرایط نامطلوبی قرار گرفته و قیمت مواد معدنی در بازارهای جهانی و از جمله شانگهای، طی چند مرحله به شدت کاهش یافته است، به طوری که حتی قیمت سهام شرکت های معتبر بین الملل همچون گلنکور (Glencore) دچار افت 30 درصدی شده و شرکت های مختلف بین المللی و داخلی، تولید مواد معدنی را به میزان قابل توجهی کاهش داده اند.
وی گفت: محصولات معدنی کشور ما به تبع قیمت بازارهای جهانی با کاهش مواجه شده و فعالان معدنی، روزهای نه چندان مطلوبی را پشت سر می گذرانند، با این حال، روند فعلی رکود بازار مواد معدنی تداوم نخواهد یافت و با توجه به نیاز دنیا به مواد معدنی و به تبع آن افزایش مصرف این محصولات، بازار مواد معدنی از رکود خارج شده و قیمت ها رشد خواهند کرد.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه میزان تولید و مصرف محصولات معدنی ارتباط مستقیمی با توسعه کشورها دارد، تصریح کرد: هر اندازه  یک کشوری درصدد توسعه زیرساخت های اقتصادی خود باشد، به همان میزان، تولید و مصرف محصولات معدنی نیز در آن افزایش می یابد. به عنوان مثال، کشور چین - که اکنون در زمره بزرگ ترین کشورهای تولید کننده و مصرف کننده محصولات معدنی دنیاست- طی یک دوره 15 ساله، ساختارهای اقتصادی خود را متحول ساخت و رشدی جهشی در توسعه ایجاد کرد که درنتیجه مصرف شدید ایجاد شده در حوزه های مختلف اقتصادی، توانست رشد فزاینده ای در تولید محصولات معدنی ایجاد کند.

وی ادامه داد: این کشور سهم 18.6 درصدی مصرف سیمان در دنیا در سال 1990را به 58 درصد کنونی رسانده و حدود 40 درصد کل تولید جهانی این محصول را نیز به خود اختصاص داده است.
تولید آهن و فولاد نیز در چین از 10.8 درصد مدت یاد شده به حدود 50 درصد فعلی رسیده است. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: