کد خبر: ۱۴۹۹۷۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۳ - ۰۹ دی ۱۳۹۷ - 30 December 2018
روز شنبه هر دلار آمریکا با کاهش ۲۵۰ تومانی به قیمت ۱۰ هزار و ۵۵۰ تومان معامله شد. به این ترتیب سومین کاهش متوالی نرخ ارز به افت ۳/ ۲ درصدی شاخص ارزی کشور منجر شد.
 روز شنبه هر دلار آمریکا با کاهش ۲۵۰ تومانی به قیمت ۱۰ هزار و ۵۵۰ تومان معامله شد. به این ترتیب سومین کاهش متوالی نرخ ارز به افت ۳/ ۲ درصدی شاخص ارزی کشور منجر شد. 

حضور موثر بازارساز بار دیگر فضای هیجانی بازار ارز را کنترل کرد و مانع جهش قیمت‌ها به کانال‌های بالاتر شد. در شروع هفته صرافی‌های عامل بانک مرکزی نرخ مندرج بر تابلوی خود را نسبت به هفته قبل کاهش دادند تا معاملات دلار پایین‌تر از نرخ‌های هفته گذشته دنبال شود.

 این روند کاهشی باعث شد تا در میانه روز نرخ ارز مبادله شده در بازار آزاد از قیمت اعلامی صرافی‌های بانک مرکزی کمتر شود، که همین امر با افزایش سمت تقاضا به رشد نسبی قیمت‌ها انجامید. اگر بازارساز بتواند افزایش سنتی تقاضای ارز در آستانه سال نو میلادی را مدیریت کند، می‌توان به کاهش قیمت دلار امیدوار بود.


دومین رشد متوالی حباب سکه

هر سکه طرح جدید در ساعت 16 روز گذشته با کاهش 40 هزار تومانی به قیمت 3 میلیون و 550 هزار تومان رسید. افت 1/ 1 درصدی سکه چهارمین کاهش متوالی بود که  در سایه کاهش نرخ ارز رخ داد. با شروع هفته بازهم بازارساز سیاست چند هفته اخیر خود را پیگیری کرد و نرخ ارز صرافی‌های عامل خود را کاهش داد. با کم شدن دوباره قیمت دلار، تقاضای احتیاطی از بازار حذف شد و روند نزولی نرخ ارز ادامه یافت. بازار سکه نیز که در مدت طولانی اخیر از نوسانات نرخ دلار تبعیت کرده، بار دیگر در مسیر کاهشی قرار گرفت. قرار گرفتن بهای طلای جهانی در اوج 6 ماهه هم نتوانست قیمت سکه را صعودی کند. روز شنبه حباب سکه ۱۶ هزار تومان رشد کرد و با دومین افزایش متوالی در سطح نازل ۷۷ هزار تومان قرار گرفت.

طلا در مدار صعود

هر اونس طلای جهانی طی هفته قبل با 2 درصد رشد به قیمت 1281 دلار رسید. محدوده منفی بازارهای سهام آمریکا ریسک‌های اقتصادی را افزایش داده‌اند. به‌طور مثال شاخص سهام داوجونز در دسامبر 7/ 9 درصد کاهش یافته است. تداوم ریسک‌های اقتصادی شامل انقباض رشد اقتصاد جهانی، بازگشت جنگ تعرفه‌ای، تقابل کاخ سفید با سیاست‌های فدرال رزرو در جهت توقف رشد نرخ بهره دلار و کاهش سوددهی اوراق ۱۰‌ساله و ۲ ساله آمریکا باعث افزایش نگرانی بین سرمایه‌داران و فشار بر شاخص دلار شده است. جلسه وزیر خزانه‌داری آمریکا با ۶ بانک معتبر این کشور نیز نگرانی‌ها را از موج جدید رکود در آمریکا تشدید کرد. طلا در این بین وضعیت مطلوبی دارد و شاهد افزایش جریان نقدینگی به منظور حفظ ارزش سرمایه است. با شکسته شدن سقف ۶ ماهه قیمت، حال طلا در مسیر مرز ۱۳۰۰ دلاری حرکت می‌کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: