کد خبر: ۱۱۴۰۹۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۸ - ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - 03 October 2017
سایه سنگین دلار بر طلای جهانی
بانكداري ايراني-رشد تقاضای آربیتراژی با تنش‌های منطقه پس از رفراندوم کردستان، رشد تقاضا با نزدیک شدن به تعطیلی پایان هفته و افزایش تحرکات معامله‌گران فردایی روند صعودی نرخ دلار را تشدید کرد.
 بانكداري ايراني-در بازار  هر دلار آمریکا با رشد 3 تومانی به نرخ 3920 تومان معامله شد. پس از بازگشت دلار به سطح 3900 تومانی دوشنبه هفته گذشته، شاهد تداوم روند صعودی دلار در 5 روز معاملاتی اخیر هستیم. پیش‌تر رشد تقاضای آربیتراژی با تنش‌های منطقه پس از رفراندوم کردستان، رشد تقاضا با نزدیک شدن به تعطیلی پایان هفته و افزایش تحرکات معامله‌گران فردایی روند صعودی نرخ دلار را تشدید کرد. 

به گزارش  بانكداري ايراني ، رشد نرخ درهم تا سطح 1077 تومان نیز، با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم، معامله‌گران را به عبور دلار از سطح روانی 3920 تومان خوش‌بین کرده بود. اما با افزایش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها و تقویت احتیاط میان معامله‌گران، دلار نتوانست از سطح مزبور عبور کند.

 همچنان با وجود حمایت عوامل بنیادین، عرضه از سوی صرافی بانک‌ها با هدف کاهش نوسانات نرخ ارز مانع از رشد قابل توجه دلار است.
آینده  نگر بازار
 
بازار سکه/ کم‌واکنشی سکه به افت طلا

در بازار دیروز هر سکه طرح جدید با افت 6 هزار تومانی مواجه شد. افت اونس طلای جهانی به کف 7‌هفته در کنار رشد با احتیاط نرخ دلار عامل فشار بر قیمت سکه شد. در بازار طلای جهانی چشم‌انداز تسریع روند افزایش نرخ بهره آمریکا در کنار افت یورو رشد شاخص دلار را به سقف 6‌هفته‌ای رقم زد. پس از رسیدن طلا به سقف 1357 دلار در 17 شهریور، رشد شاخص دلار و کاهش رسک‌‌گریزی معامله‌گران افت حدود 75 دلاری طلا را رقم زده است. 

با وجود این تداوم حرکت کم‌نوسان دلار در سطح 3900 تومانی در هفته‌های اخیر در کنار تمایل معامله‌گران به کاهش نوسانات سکه در شرایط کاهش تقاضای مناسبتی، کم‌واکنشی سکه به افت طلای جهانی را رقم زده است. امری که باعث بزرگ شدن حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه تا 60 هزار تومان شده است.
 
بازار طلای جهانی / نوسان طلا در کف 7‌هفته

هر اونس طلای جهانی به قیمت 1274 دلار معامله شد. تداوم رشد شاخص دلار به سقف 6‌هفته‌ای اونس طلا به کف 7‌هفته‌ای (6/ 1270 دلار) نزدیک شد. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند رئیس آینده فدرال رزرو از سوی ترامپ، رویکرد خروج سریع‌تر از سیاست‌های انبساطی را در پیش بگیرد (چشم‌انداز رشد شاخص دلار). 

پیش‌تر نیز اظهارات جنت یلن با احتمال افزایش یک بار دیگر نرخ بهره در سال جاری، با وجود رشد نرخ تورم کمتر از پیش‌بینی‌ها از شاخص دلار حمایت کرد. علاوه بر این نتیجه رفراندوم خروج کاتالونیا از اسپانیا، با افت یورو عامل دیگر حمایت از شاخص دلار بود. با این عوامل روند نزولی اونس طلا در سطح 1270 دلاری ادامه‌دار شد. 

همچنان تصویب برنامه مالیاتی ترامپ در کنگره با رشد بازارهای سهام، همچنین سخنان جنت یلن و ماریو دراگی در کنار آمار اشتغال آمریکا بر طلا اثرگذار هستند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: