کد خبر: ۹۸۰۴۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۹ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۶ - 29 March 2017
علیرضا حیدری ،کارشناس حوزه کار و اشتغال گفت: تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی، تولید ـ اشتغال» با مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی و هماهنگی قوای سه گانه (مجریه، مقننه و قضائیه) میسر می شود .
 علیرضا حیدری ،کارشناس حوزه کار و اشتغال گفت: تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی، تولید ـ اشتغال» با مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی و هماهنگی قوای سه گانه (مجریه، مقننه و قضائیه) میسر می شود .

«علیرضا حیدری» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره نامگذاری سال 96 «اقتصاد مقاومتی؛ تولید ـ اشتغال» گفت: رهبر معظم انقلاب امسال به طور مشخص اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال را محور فعالیت ها اعلام کردند و خطاب ایشان فقط به دولت نیست، بلکه ایشان آحاد مردم و قوای سه گانه کشور را مورد خطاب قرار دادند. 

وی افزود: سه مولفه اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و اگر همه قوای کشور با هم هماهنگ و همدل نباشند ،زمینه برای تولید و در نتیجه اشتغال ایجاد نمی شود. 

این کارشناس حوزه کار بیان کرد: نکته بسیار مهم در بیانات رهبر معظم انقلاب بحث ورود جوانان به بازار کار است چرا که در سال های گذشته سیاست دولت ها تاخیر در ورود جوانان به بازار کار بود. 

حیدری اظهارداشت: ظرفیت اقتصاد کشور برای پذیرش تازه واردین به بازار کار محدود بود و در عمل هم شغل مناسبی برای این افراد وجود نداشت که بحث تحصیلات دانشگاهی و فراهم آوردن شرایط فارغ التحصیلان دوره عمومی از تحصیلات دانشگاهی به میان آمد. 
وی افزود: در این امر دو هدف عمده تحقق می یافت اول اینکه جوانان از مزایای تحصیلات دانشگاهی برخوردار و به لحاظ بینش فکری و سطح مهارت آکادمیک ارتقا می یافتند و دوم به دلیل نداشتن ظرفیت پذیرش افراد جدید، این افراد چهار سال دیرتر وارد بازار کار می شدند. 
حیدری بیان کرد: در حال حاضر با متقاضیان فارغ التحصیلی مواجه هستیم که معیارهای انتخاب شغل آنها تغییر کرده و از طرفی ظرفیت اقتصاد کشور در پذیرش این افراد نیز محدود است بنابراین باید به اشتغال به ویژه اشتغال جوانان توجه شود. 

این کارشناس حوزه کار تاکید کرد: اگر قرار باشد در سال 1396 به موضوع اقتصاد مقاومتی به شکل جدی بپردازیم باید در کنار آن به تولید و اشتغال نیز توجه کنیم و در مسائل اقتصاد داخلی جدی باشیم و افزایش تولید با نگاه به صادرات را در اولویت برنامه های خود قرار دهیم. 

وی تصریح کرد: تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی؛ تولید ـ اشتغال» در مشارکت مردمی و قوای سه گانه (مجریه، مقننه و قضائیه) میسر می شود و تلاش کنیم از پتانسیل های اقتصاد غیردولتی به بهترین شکل ممکن بهره برداری کنیم. 

حیدری تاکید کرد: بخش غیردولتی (بخش های تعاونی و خصوصی) خواست ها و تمایلاتی دارند که این نیازها باید به طور جدی در قالب گفت و گوهای اجتماعی برآورده شود و این تنها برعهده قوه مجریه نیست بلکه قوای مقننه و قضائیه نیز باید همکاری کنند. 
این کارشناس حوزه کار اظهارداشت: مجموعه دولت باید انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد و به صورت اجرایی و آشکار فعالیت کند.

** بسیاری از ایرانیان در خارج ار مرزها سرمایه گذاری کرده اند
وی تاکید کرد: اگر می خواهیم اقتصاد را متحول کنیم و به رشد و توسعه پایدار برسیم باید به سرمایه های غیردولتی توجه کنیم چرا که بسیاری از ایرانیان در خارج از مرزها سرمایه گذاری کردند و اگر خواسته ها و الزامات این افراد در داخل کشور تامین شود علاقه مند به سرمایه گذاری در کشور خود هستند. 

حیدری بیان کرد: رشد و توسعه تحت تاثیر یکدیگر هستند و برای رسیدن به رشد پایدار باید توسعه محقق شود و به سمت رشد متوازن حرکت کینم. 

وی گفت: باید تلاش کنیم اقتصاد کشور را از وابستگی به نفت نجات دهیم چرا که هرگاه درآمد نفتی با مشکلی مواجه شود اقتصاد کشور نیز با اختلالاتی مواجه می شود. 
این کارشناس حوزه کار تاکید کرد: درآمدهای نفتی باید در زمینه آموزش نیروی انسانی و سرمایه گذاری زیربنایی هزینه شود. 

** مقابله جدی با قاچاق راه را برای تولید باز می کند
وی درباره اقدامات موثر در ایجاد اشتغال در کشور گفت: مهمترین اقدام مقابله با قاچاق کالا است چرا که 15 میلیارد دلار قاچاق عدد کوچکی نیست و این در شرایطی است که این حجم عمده مربوط به کالاهای مصرفی است و می توان در داخل مرزهای کشور تولید کرد. 

حیدری ادامه داد: از طرف دیگر با هر میلیارد دلار می تواند صد هزار شغل ایجاد کرد و با این حجم 15 میلیارد دلاری قاچاق سالیانه یک میلیون فرصت شغلی را از دست می دهیم. 

** نیروی کار خارجی باید ساماندهی شود 
این کارشناس حوزه کار بیان کرد: موضوع مهم دیگر در بحث ایجاد اشتغال نیروی کار خارجی است که به شکل غیرمجاز و سرمایه گذاری که در کشور انجام شده استفاده می کنند باید در این زمینه ساماندهی لازم انجام شود. 

وی با بیان اینکه انرژی و نیروی انسانی در کشور ارزان تر از کشورهای دیگر است و باید از این مزیت استفاده کنیم، افزود: اما در عین حال قیمت تمام شده کالاهای تولیدی در داخل بیشتر از کالاهای ورودی است که به عقیده صاحبنظران این عوامل باید شناسایی و در جهت حذف آن گام برداریم. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: