رئیس کمیته اقتصادی و بازاریابی فدراسیون فوتبال گفت: سال 95 سال سختی بود که خیلی از امیدواریها تبدیل به واقعیت نشد اما سال عبرت و آمادهسازی برای یک حرکت بود.
به گزارش میزان، امیر عابدینی جزو قدیمیترین مدیران فوتبالی کشورمان محسوب میشود که همچنان دستی بر آتش دارد و در حال حاضر هم به عنوان رئیس کمیته اقتصادی و بازاریابی فدراسیون فوتبال مشغول به فعالیت است. در حالی که چند روزی از سال 96 گذشته با او گفتوگویی انجام دادیم که در ادامه میخوانید.
سال 95 برای شما چگونه گذشت؟
سال 95 سال سختی بود که خیلی از امیدواریها تبدیل به واقعیت نشد و میتوان این طور درباره سال 95 گفت که این سال آمادهسازی برای یک حرکت و سال عبرت بود. من امیدوارم سال 96 یک سال پر از موفقیت باشد. موفقیتهایی که تنها در ورزش نباشد و در اقتصاد هم شاهد آن باشیم.
چرا در ورزش ایران و به خصوص فوتبال، تا این حد حاشیه وجود دارد و اهالی این رشته مدام علیه یکدیگر موضعگیری میکنند؟
اعتقاد دارم اگر چالشی وجود نداشته باشد رشد و پیشرفت هم نخواهیم داشت. ما در نقد و رصد دیگران خیلی خوب عمل میکنیم و البته این حق را داریم که از بقیه انتقاد کنیم اما وقتی از خودمان انتقاد میشود موضع دفاعی میگیریم و فکر میکنیم که آدم کاملی هستیم در حالی که هر زمان چنین فکری به ذهنمان خطور کرد باید بدانیم ابتدای گمراهی هستیم.
منظور شما این است که مردم انتقاد نکنند؟
اتفاقا منظور من این است که مردم حق انتقاد و قضاوت دارند. آنها بر اساس تفکری که دارند ما را مورد نقد و تجزیه و تحلیل قرار میدهند. در ورزش هم با توجه به این که مخاطب زیادی دارد انتقادها هم زیاد است که همین مسئله باعث پایین آمدن آستانه تحمل میشود. هر چیزی و هر کسی همان گونه که جاذبه دارد دافعه هم دارد. این که در مقابل انتقادات چگونه واکنش نشان دهیم خیلی مهم است. شما دیدید در دو تیم استقلال و پرسپولیس بازیکنان زیادی آمدند و خیلی زود محو شدند. چون نمیدانستند در مقابل انتقادات چه واکنشی نشان دهند.
شما خودتان انتقادپذیر هستید؟
مردم باید در این مورد نظر بدهند. گاهی اوقات در مقابل انتقادات از کوره در میروم اما بعد مدتی متوجه میشوم که هنوز در این مورد ضعف دارم و نباید واکنش تندی نسبت به انتقادات داشته باشم. البته گاهی اوقات به جز انتقاد، تهمت هم زده می شود که من در مقابل این تهمتها ساکت نخواهم بود.
با توجه به این که سابقه ریاست فدراسیون فوتبال را هم دارید فعالیت در یک پست پایینتر برای شما سخت نیست؟
جایگاهها را باید خدماتی توصیف کنیم. در هر جایگاهی که حضور داریم باید بتوانیم به مردم خدمت کنیم. من همیشه برای پست و مقام اینگونه ارزشگذاری کردهام. چون اعتقاد دارم دنیای دیگری هم هست که باید در آنجا پاسخگو باشیم. اگر چنین طرز فکری داشته باشیم فعالیت در پستهای پایینتر و نازلتر ما را اذیت نخواهد کرد.
زمانی که شما مدیرعامل پرسپولیس بودید استانکو به ایران آمد و خدمات زیادی به فوتبال ما کرد. در حال حاضر از او خبری دارید؟
هفته پیش بود که جویای حال استانکو شدم و شنیدم که متاسفانه حال او اصلا خوب نیست. استانکو یک انسان بزرگ و ارزشمند بود که در فوتبال ایران تاثیرات مثبت زیادی داشت. ایویچ هم مثل استانکو شخصیت قابل احترامی داشت و همیشه به ارزشها و مردم کشورمان احترام میگذاشت.
آیا رفتار کیروش هم مثل رفتار استانکو و ایویچ قابل دفاع است؟
کیروش هیچ وقت به مردم ایران بیاحترامی نکرد. او خصوصیات اخلاقی دارد که ما باید زودتر از اینها متوجه آن میشدیم. کیروش در حال رقم زدن موفقیتهای زیادی با تیم ملی است. ما باید به کیروش احترام بگذاریم تا او احساس کند دوستش داریم.
کنار گذاشتن پیروانی و نکونام از تیم ملی توسط کیروش قابل توجیه است؟
من نمیدانم در قرارداد کیروش این اختیار به او داده شده که درباره کادر فنی و سرپرستی تیم ملی تصمیمگیری کند یا خیر، اگر داده شده او حق دارد درباره دستیارانش و همچنین سرپرست تیم ملی تصمیمگیری کند.
این که گفته میشود به دلیل عدم مصاحبه پیروانی و نکونام علیه برانکو، این دو از تیم ملی کنار گذاشتهاند واقعیت دارد؟
به ضرص قاطع میگویم که چنین چیزی واقعیت ندارد.
شما چند سالی را مدیرعامل پرسپولیس بودید، آیا این تیم امسال میتواند قهرمان لیگ شود؟
پرسپولیسیها امسال عالی بودند و برانکو به خوبی توانسته این تیم را متحول کند. در حال حاضر تیم فعلی پرسپولیس با به نمایش گذاشتن تاکتیکهای زیبا و تماشاگرپسند در آستانه قهرمانی قرار بگیرد که به نظر من قهرمان هم خواهد شد.
سوال پایانی درباره حق پخش تلویزیونی است، آیا امیدی به حل این موضوع وجود دارد؟
در آخرین جلسهای که با مدیران صداوسیما داشتیم به نتایج خوبی رسیدیم. امیدوارم این موضوع هر چه سریعتر حل شود و بتوانیم حق پخش تلویزیونی را برای فوتبال کشورمان دریافت کنیم.
یعنی در فصل آینده حق پخش تلویزیونی توسط صداوسیما پرداخت خواهد شد؟
باید پرداخت شود و هیچ اما و اگر دیگری ندارد.
و صحبت پایانی.
چند وقت دیگر انتخابات ریاست جمهوری وهمین طور انتخابات شورای شهر برگزار خواهد شد. امیدوارم در این انتخابات حرمتها حفظ شود و سلام را از یکدیگر دریغ نکنیم. هر کسی قابل نقد است اما نباید این مسئله باعث شود به شخصیتی توهین شود.