روزنامه تعادل با انتشار گزارشی می نویسد: تعداد مشترکان اینترنت پرسرعت ثابت و سیار کشور در حالی در دولت یازدهم به 40میلیون فقره رسید که سهم اپراتور اول تلفن همراه بیش از 13میلیون مشترک اینترنت همراه و شرکت مخابرات ایران 30 میلیون تلفن ثابت دایری است.
در ادامه این گزارش می خوانیم: اعداد و ارقامی که نشان میدهد روند پوشش ارتباطی فراگیری در سراسر کشور با هدف دسترسی آسانتر مشترکین ایجاد شده است. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارش عملکرد این وزارتخانه در دولت تدبیر و امید، شمار مشترکان اینترنت پرسرعت ثابت و سیار در سال 1392 را حدود 3میلیون و 500 هزار مشترک اعلام کرد که با تلاشهای دولت، این رقم پارسال به 28 میلیون نفر مشترک افزایش یافت.
** مقایسه تطبیقی فراگیری چتر ارتباطی
تلاش دولت یازدهم برای توسعه زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور در حالی در اولویت برنامههای این دولت قرار گرفت که پیش از آن کمترین توجه معطوف به توسعه این بخش بود.
به گزارش ایرنا، در دولت قبل حتی برخی تلاشها بر ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با دیگر وزارتخانه همچون راه و ترابری آن زمان استوار بود؛ طرحی که مخالفت نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در پی داشت.
رمضانعلی سبحانیفر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اردیبهشتماه امسال درباره میزان توجه دولت قبل به عرصه فناوری اطلاعات گفته بود: دولتهای نهم و دهم به ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتقادی نداشتند و بر همین اساس دنبال از بین بردن آن بودند.
نماینده سبزوار در دورههای نهم و دهم مجلس شورای اسلامی به بیتوجهی دولتهای نهم و دهم برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات اشاره و تاکید کرده بود: در این 2 دولت، عزمی برای راهاندازی دولت الکترونیک وجود نداشت.
با انتخاب دولت تدبیر و امید از سوی مردم و قرار گرفتن حسن روحانی بهعنوان رییسجمهوری دولت یازدهم این رویه تغییر بنیادین کرد و توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان پیشران توسعه در صدر برنامههای دولت قرار گرفت.
از این رو وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابتدای فعالیت دولت یازدهم موظف شد هرچه زودتر نسل 3 و 4 تلفن همراه را در کشور گسترش دهد و پهنای باند اینترنت را نه فقط برای منازل بلکه برای تلفنهای همراه بالا ببرد.
** رکورد 40میلیونی دولت یازدهم
این وزارتخانه برای تحقق خواسته رییسجمهوری که برآمده از خواست مردم بود، کوشش خود را بهکار گرفت به گونهیی که در چهارمین سال فعالیت دولت یازدهم، تعداد مشترکان اینترنت پرسرعت ثابت و سیار به 40 میلیون مشترک رسیده است.
اکنون بیش از 27 میلیون مشترک تلفن همراه به اینترنت نسل سوم و چهارم دسترسی دارند که اپراتور اول تلفن همراه (همراه اول) کشور با داشتن 13 میلیون و 111 هزار و 321 مشترک دیتا در رتبه نخست ارائه این سرویس قرار گرفته است. دیگر اپراتورهای تلفن همراه نیز در این عرصه فعال بودند و آمار گویای آن است که اپراتور دوم (ایرانسل) با 12میلیون و 80 هزار و 375 مشترک و اپراتور سوم (رایتل) با یک میلیون و 978 هزار و 923 هر کدام سهمی در سهولت دسترسی مردم به نسل سوم تلفن همراه دارند.
بر اساس گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعداد مشترکان اینترنت پرسرعت ثابت کشور اکنون به رقم 9 میلیون و 318 هزار و 943 رسیده است. همچنین بر این اساس، اپراتور اول تلفن همراه کشور توانسته 547 شهر را تا پایان شهریورماه امسال زیر پوشش اینترنت پرسرعت نسل3 تلفن همراه قرار دهد و 33 شهر را نیز به اینترنت نسل4 مجهز کند. اپراتور دوم نیز تا پایان شهریورماه امسال، 568 شهر را به اینترنت نسل3 و 228 شهر را به اینترنت نسل4 مجهز کرده است. اپراتور سوم نیز تا شهریورماه امسال توانسته است 520 شهر را به اینترنت نسل3 متصل کند.
** فراهم کردن زیرساختها و توسعه شبکه دسترسی
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با فراهم کردن زیرساختها و توسعه شبکه دسترسی، گامهای مهمی برای توسعه دانشبنیان کشور برداشته و اکنون وظیفه بخش خصوصی است تا با استفاده از این زیرساختها نسبت به ایجاد اشتغال دانشبنیان بر این بسترها اقدام کرده و ضمن افزایش سطح اشتغال به رشد و تعالی جامعه کمک کند.
بخش خصوصی میتواند با استفاده از نسلهای بالاتر تلفن همراهی که اکنون در کشور قابل دسترسی است، نسبت به ایجاد شغلهایی بر این بستر اقدام کند و با توسعه روزافزون آن به خلق ثروت مبادرت کند.
چنانکه پیشتر محمود واعظی در این باره گفت: خلق ثروت بر بستر ارتباطات و فناوری اطلاعات میتواند جلو خروج سرمایههای انسانی را از کشور بگیرد و جوانان را در کشور نگه دارد.
وی این بخش را تامینکننده زیرساخت و زمینهساز پیشرفت ملی دانسته و میگوید: ارتباطات و فناوری اطلاعات خلقکننده ارزش، فراهمکننده فرصتهای برابر اقتصادی، علمی و فرهنگی برای همه ایرانیان، شکلدهنده مدیریت دانش و جامعه شبکهیی هوشمند متکی بر هویت اسلامی - ایرانی است.
*منبع: روزنامه تعادل، 1395.12.4