نخستین جشنواره و دومین رویداد نوآورانه خدمات نوین مالی و پرداخت (فین تک) به مدت سه روز از هجدهم تا بیست اسفندماه برگزار میشود.
، در این رویداد تیمها به ارائه ایده، تولید محصولات و حل مسئله واقعی در حوزه بانکداری و پرداخت الکترونیکی میپردازند. در کنار بانک پاسارگاد و مرکز نوآوری شرکت فناپ که برگزارکننده اصلی این رویداد هستند، شرکتهای اتیک و داتین نیز به عنوان حامی حضور دارند.
مصطفی نقیپورفر، مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ امروز در جریان برگزاری یک نشست خبری گفت: رویداد فینتک مجموعهای از فناوریهای سختافزاری و نرمافزاری است که به شکلگیری خدمات مالی نوآورانه و جدید کمک میکند.
وی ادامه داد: مرکز نوآوری فناپ از سالگذشته، با هدف حمایت از ایدههای نوآورانه شروع به کار کرده و تلاش کرده است با برگزاری رویدادهایی در این حوزه، تحولی را ایجاد کند.
به گفته وی، فینتک تریگ آپ اولین رویداد فین تکی فناپ در سال گذشته بود که از میان ۶۶ ایده ثبت شده، ۱۵ تیم به مرحله بعد راه یافتند و تنها سه تیم توانستند جایزه ۳۰ میلیونی را برنده شوند.
نقیپورفر با بیان اینکه هدف ما کمک به ایجاد کسب و کارهای فینتکی است، افزود: از بین برندگان سال گذشته، یکی از تیمها که حمایت فناپ را دریافت کرده بود، توانست از شتابدهی تریگ آپ فارغالتحصیل شود و محصول خود را ارائه دهد.
وی با اشاره به هدف اصلی برگزاری چنین رویدادی گفت: نخستین هدف ما آموزش و ترویج فناوری در حوزه مالی، شناسایی تیمها و استارتآپها و سپس کمک به استارتاپ های این حوزه برای ادامه فعالیت است.
مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ اضافه کرد: فینتک فست (Fintech Fest) عنوان رویداد امسال است که از سه بخش هکوان (مسابقه برنامهنویسی و حل مسئله) استارتاپ وان (مسابقه استارتاپی) و نمایشگاه تشکیل شده است.
وی در توضیح مسابقه برنامهنویسی گفت: یک هفته قبل از برگزاری رویداد، سوالهایی در اختیار علاقهمندان قرار داده میشود که آنها فرصت دارند در این زمان، سوالها را حل و پاسخها را ارسال کنند. در پایان بر اساس ویژگیهایی همچون نوآوری الگوریتم و عملکرد، از سه نفر تقدیر میشود.
نقیپورفر با بیان اینکه رویداد استارتاپی چهارشنبه ۱۸ اسفندماه آغاز به کار میکند، گفت: افراد پس از ثبتنام، ایدههایشان را ارائه و پس از رای داورها و حضار، از میان آنها ۱۰ تا ۱۵ ایده انتخاب میشود. پایان روز تیمسازی اتفاق میافتد و نهایتا از صبح پنجشنبه تیمها روی دموی اولیه محصول خود کار میکنند و روز پایانی در مقابل داورهای فنی نتیجه کار را ارائه میدهند.
وی آخرین بخش را نمایشگاه دانست و افزود: بخشی از فضای رویداد تحت عنوان نمایشگاه به تیمهای استارتاپی داده شده است تا بتوانند محصولات خود را معرفی کنند.
مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ با اشاره به مزیت رقابتی رویداد فینتک فست گفت: صرفا به دنبال برگزاری یک مسابقه و اهدای جوایز نیستیم بلکه میخواهیم از ایدههای ناب و تیمهای توانمند تا پایان مرحله تجاریسازی و ورود آنها به بازار حمایت کنیم.
وی همچنین از در اختیار قرارگرفتن لابراتور و ابزارهای نرمافزاری و سختافزاری با نام فینتکلب (Fintech Lab) به شرکتکنندگان خبر داد و گفت: افراد میتوانند با استفاده از این لابراتور(فین تکلب) در فضایی آزمایشگاهی اما واقعی، محصولات و نرمافزارهای خود را تست کنند. همچنین طی این سه روز، بیش از ۴۵ مربی به راهنمایی و کمک آنها میآیند.
مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ، سه عامل اصلی را در تصمیمات هیات داوران تاثیرگذار دانست و گفت: نوآوری ایده، مشخص بودن مشتریان و بازار هدف، قابلیت پیادهسازی و توانمندی تیم مجری طرح از مهمترین پارامترهایی است که در ارزیابی و داوری ایدهها نقش دارد.
نقیپورفر با بیان اینکه مبلغ جایزه امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: برای رویداد فین تک فست ۱۰ جایزه معادل ۱۳۰ میلیون تومان برای هر سه بخش هک وان، استارتاپ وان و نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: سه جایزه ویژه هم در نظر گرفته شده است که از طرف شتابدهنده تریگ آپ به استارتاپهای واجد شرایط شتابدهی تعلق میگیرد. این جایزه علاوه بر مبلغ نقدی است که به طور عادی به استارتاپهای شتابدهی داده میشود.
مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ در پایان اظهار امیدواری کرد: تهران تا سال ۲۰۲۰ به هاب فینتک خاورمیانه تبدیل میشود.
در این رویداد، ایلیا وکیلی معاون فنی شرکت اتیک و احسان رفیعی مشاور شرکت داتین توضیحاتی در خصوص فعالیت این دو شرکت در حوزه فین تک و نقش آنها در برگزاری رویداد ارائه دادند.
علاقهمندان به ثبتنام در این رویداد میتوانند تا تاریخ ۵ اسفندماه به سایت این رویداد مراجعه کنند.