رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، با اشاره به سرمایهگذاری فرانسویها در صنعت سیمان عراق، گفت: عراق به دنبال خودکفایی و توسعه صنایع خود است که ایران نیز برای حضور مستمر در این کشور باید سرمایهگذاریهای مشترک داشته باشد.
به گزارش خبرنگار بخش بازرگانی خبرگزاری تسنیم، یحیی آل اسحاق امروز در نشست خبری همایش بزرگ سالانه تجاری ایران در اتاق بازرگانی اظهار کرد: با رفع مشکلات امنیتی و نا امنیهای موجود در کشور عراق وضعیت امیدوارکنندهای در حال ایجاد است، بر اساس آخرین آمار عراق بعد از چین و امارات سومین طرف تجاری ایران به حساب میآید که اگر وضعیت تجاری با این کشور ساماندهی شود حداقل این بازار در 10 تا 15 سال آتی یکی از بازارهای مهم خدمات فنی مهندسی برای ما میشود.
وی با تاکید بر اینکه کشور عراق در شرایط بعد از جنگ به دنبال همکاریهای مشترک به جای واردات است افزود: در دیداری که با وزیر صنعت کشور عراق برگزار شد وی با وجود ابراز علاقه برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ایران گفت ما نمیخواهیم که یک وارد کننده صرف از ایران یا کشورها باشیم بلکه به دنبال خودکفایی، توسعه صنایع و برنامهریزی بلند مدت برای کشورمان هستیم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: برای تحقق این امر میان دو کشور ایران و عراق کمیته مشترکی تشکیل شده است تا با برگزاری جلساتی مستمر جهتگیریهای لازم برای سرمایهگذاری و همکاریهای اقتصادی بلند مدت را دنبال کند.
آل اسحاق تصریح کرد: در شرایط فعلی عراق که وضعیت امنیتی بهبود یافته است برخی از واحدهای اقتصادی بزرگ جهانی هنوز در این کشور حضور ندارند اما ممکن است بعد از ایجاد امنیت کامل به عراق بیایند بنابراین باید منتظر رقبای جدیدی در این کشور باشیم.
صادرات سیمان ایران به عراق متوقف شده است
وی تاکید کرد: سیمان از جمله اقلام عمده صادراتی ما به کشور عراق بود به طوریکه واحد سیمان ایلام به این منظور ایجاد شد اما در حال حاضر با توجه به طرحهای حمایتی عراق از صنعت و تولید سیمان در کشور خود صادرات سیمان ما به این کشور متوقف شده است.
فرانسه برای سرمایهگذاری در صنعت سیمان به عراق رفت
آل اسحاق اظهار کرد: به تازگی فرانسویها نیز برای سرمایهگذاری در طرحهای تولید سیمان در این کشور دست به کار شدهاند بنابراین ما نیز برای توسعه روابط با عراق چارهای جز سرمایهگذاری مشترک نداریم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در ادامه گفت: وزیر صنایع عراق اعلام کرده که 70 درصد از واحدهای صنعتی نیمه فعال این کشور آماده مشارکت هستند که ما میتوانیم با بررسی این واحدها سرمایهگذاریهای مناسبی در این کشور داشته باشیم.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی حمل و نقل کالا به عراق تاکید کرد: شرکتهای حمل و نقل کالا در این کشور وجود دارد که آماده همکاری و حتی سرمایهگذاری مشترک با ایران است که در صورت تحقق این امر میتوانیم بسیاری از مشکلاتی که امروز برای حمل مستقیم کالا به این کشور را داریم و این برای نیز به صرفهتر خواهد بود.