کد خبر: ۹۳۳۲۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - 08 February 2017
دولت تدبیر و امید آخرین سالگرد پیروزی انقلاب را تجربه می ‌کند. درحالی حسن روحانی با کابینه ‌اش آخرین سالگرد پیروزی انقلاب را پشت سر می‌گذارد.
 روزنامه شهروند در گزارشی، نوشت: دولت تدبیر و امید آخرین سالگرد پیروزی انقلاب را تجربه می ‌کند. درحالی حسن روحانی با کابینه ‌اش آخرین سالگرد پیروزی انقلاب را پشت سر می‌گذارد.

در این گزارش آمده است: به گفته محمد خزاعی رئیس ‌کل سازمان سرمایه‌ گذاری و کمک ‌های فنی و اقتصادی ایران، نیمی از تفاهم نامه‌ های ٥٠‌ سال گذشته در دولت یازدهم به امضا رسیده و به گفته علی ربیعی وزیر کار کسری رشد اقتصادی در دولت گذشته، توسط دولت یازدهم جبران شده است. حالا ٧٥٠٠واحد صنعتی تعطیل ‌شده دراین دولت احیا شده و به گفته محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت ٦٢٥ طرح دیگر تا پایان دولت یازدهم به بهره ‌برداری می ‌رسد.

البته دستاوردهای اقتصادی دولت به پروژه های افتتاح شده در روز گذشته و توضیحات اخیر مردان کابینه ختم نمی شود و به گفته صاحب نظران با بازگشت انضباط به اقتصاد ایران، زیرساخت های کشور در مسیر اصلاح قرار گرفته است؛ نتایج این اقدامات در سال های آتی مشخص می شود.

گزارش امروز «شهروند» به مهم‌ ترین اتفاقات اقتصادی روز گذشته می‌ پردازد که مروری از دستاورد‌های شاخص دولت در بخش ‌های مختلف است.

**١١‌میلیارد دلار سرمایه ‌گذاری خارجی در ٦ ماه جذب شد
ایران در نیمه ابتدای‌ سال ٩٥، معادل ١١‌میلیارد و٤٠٠‌میلیون دلار سرمایه خارجی جذب کرده است. این موضوعی است که محمد خزاعی رئیس ‌کل سازمان سرمایه‌ گذاری و کمک ‌های فنی و اقتصادی ایران دیروز اعلام کرد و گفت: برجام راه ورود سرمایه ‌های خارجی به کشور را آسان کرد. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: پس از اجرایی ‌شدن برجام، یکی از اهداف اصلی این وزارتخانه، گسترش روابط با کشورهایی بود که از اهمیت بالایی درمنطقه برخوردارند، اما به دلیل تحریم ‌ها قطع همکاری کرده بودند. خزاعی گفت: در دوران پسابرجام، سازمان سرمایه ‌گذاری خارجی توانست با این کشورها رابطه برقرار کند و درپی آن، ٣٦ سند همکاری با کشورهای مختلف امضا شد.

وی بیان داشت: سازمان سرمایه ‌گذاری خارجی موفق شد با کشورهایی چون جمهوری چک، مجارستان، آلمان، برزیل، هند، هلند، آفریقای جنوبی، قرقیزستان، کرواسی، لیتوانی، ایتالیا، بلغارستان، نروژ، روسیه، اندونزی سند همکاری امضا کند. او در تشریح دستاوردهای این مذاکرات، خاطرنشان کرد: با نگاهی گذرا به آمارها، می ‌توان به اهمیت این مذاکرات پی برد، در ٥٠‌سال گذشته تعداد موافقتنامه‌ هایی که به امضا رسید، به ٦٠ مورد می ‌رسد. خزاعی ادامه داد: یکی از دستاوردهای دولت یازدهم در ٢‌سال گذشته و دربخش سرمایه‌ گذاری خارجی، امضای ٣٦ سند همکاری با کشورهایی است که به توسعه اقتصادی کشور کمک می ‌کنند که از این تعداد، ٨ مورد نهایی شده است.

** وزیر کار: کسری رشد دولت سابق جبران شد
بهبود فضای تولید درکشور را مدیون برجام هستیم. وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی روزگذشته گفت: زمانی که دولت یازدهم روی کارآمد کشور با 56‌درصد کسری رشد مواجه بود اما توانست این خلأها را در‌ سال‌های 93 و 94 پوشش دهد. اوضاع تا جایی پیشرفت کرده که به گفته ربیعی‌، هزار‌ میلیارد تومان در بودجه ‌سال آینده برای اشتغالزایی پیش‌ بینی شده است. همچنین برای اشتغالزایی توسط بنگاه‌ های خرد و کوچک نیز تصمیمات خوبی گرفته شده است.

همزمان با دومین روز از دهه مبارک فجر دیروز علی ربیعی پس از بازدید و افتتاح چند طرح صنعتی درشهرک صنعتی تهران (بزرگراه شهید لشکری) گفت: ‌سال ٩٥ برای حوزه صنعت و تولید کشور با دستاوردهایی که برجام در زمینه امنیت و عزت ملی به همراه داشت، خوش ‌یمن بود. فرصت بسیار خوبی پس از برجام درفضای صنعت و تولید کشور برای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان داخلی فراهم شده است که آنان باید نهایت بهره‌ برداری از این وضع را انجام دهند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هیچ ‌کس حق ندارد حتی یک ریال از پول بیت ‌المال را بدون برنامه و هدف خرج کند.

ربیعی درمورد بیمه هم خبرهای خوبی داد. «در بخش درمان، توانستیم 10‌میلیون حاشیه ‌نشین کشور را تحت پوشش بیمه سلامت قرار بدهیم و این کار دولت بسیار ارزشمند است.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه خاطرنشان کرد: برای حمایت و مسکن ‌دار کردن خانواده ‌هایی که دو معلول و بیش از دو معلول دارند نیز سیاست ‌های تشویقی تعریف کرده و دراین راستا تلاش می ‌کنیم.

**١٦‌هزار مگاوات برق به ظرفیت کشور اضافه می ‌شود
صبح روز گذشته شهرستان بهبهان میزبان معاون اول ریاست‌جمهوری و وزیر نیرو بود؛ دیروز با بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان افتتاح شد. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌ جمهوری در این مراسم از تروریست خواندن ایران در فعالیت های تبلیغاتی غرب انتقاد کرد و گفت: ایران کشوری است که بیشترین آسیب ‌ها را از تروریست دیده و این نشان از مظلومیت این کشور دارد اما برخی با فعالیت ‌های تبلیغاتی ایران را حامی تروریست می ‌خوانند که این ظلم به مردم کشور و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است و نسبت دروغ بستن به یک ملت به شمار می ‌آید. او همچنین با تاکید براینکه برای ایجاد رابطه برادرانه با کشورهای حوزه خلیج فارس علاقه ‌مند هستیم، گفت: گاهی مواقع آن‌ ها اشتباهاتی می‌ کنند و برای جلب رضایت آمریکا به مباحث و حرف ‌هایی با ایران وارد می ‌شوند که اصلاً صحیح نیست.

در ادامه این مراسم، غلامرضا سلیمانی، مدیرعامل شرکت سرمایه ‌گذاری غدیر درمراسم افتتاح این پروژه گفت: «غدیر درنظر دارد ١٥‌درصد نیروگاه‌های ایران را زیر پوشش بگیرد» و این رقم بسیار بزرگی است. او درجلسه‌ ای که با حضور اسحاق جهانگیری و حمید چیت ‌چیان برگزار شده بود، توضیح داد: این نیروگاه‌ هزار مگاوات مجوز تولید برق دارد و در راه ‌اندازی این پروژه تاکنون ٢٣٠‌میلیون یورو ازصندوق توسعه کمک گرفته شده است. همچنین دراین پروژه شرکت مپنا شریک و مجری طرح است. ٦٥‌درصد سهم غدیر و ٣٥‌درصد سهم شرکت مپناست. 

سلیمانی از افتتاح نیروگاه خورشیدی این شرکت در آینده‌ای نزدیک خبر داد و اظهار کرد: درحال تکمیل نیروگاه خورشیدی ١٠مگاواتی هستیم. درصورتی که این پروژه به نتیجه برسد، بزرگترین نیروگاه خورشیدی بخش خصوصی کشور خواهد شد. حمید چیت ‌چیان وزیر نیرو هم در آیین بهره‌ برداری روز گذشته گفت: ظرفیت تولید برق درنیروگاه ‌های کشور درحال حاضر ٧٦‌ هزار مگاوات می ‌باشد که ٧‌هزار مگاوات آن با سرمایه ‌گذاری در دوره دولت یازدهم ایجاد شده است. وزیر نیرو تأکید کرد: با سرمایه‌ گذاری ‌های انجام ‌شده دربخش نیروگاهی ١٦‌هزارو٢٤٣ مگاوات برق به ظرفیت موجود کشور اضافه می ‌شود.

** 23‌هزار روستا صاحب اینترنت پرسرعت شد
وزیر ارتباطات هم دراین هفته به دفعات حامل خبرهای خوشی بود. روزگذشته محمود واعظی از بهره‌ مندی و اتصال بیش از 23‌هزار روستای کشور به اینترنت پرسرعت خبر داد. او بر توزیع متوازن امکانات، خدمات و زیرساخت ‌های ارتباطی تأکید و تصریح کرد: دولت معتقد است که همه امکانات و تجهیزات زیرساختی نباید محدود به تهران و مراکز استان ‌ها شود و از قضا نقاطی که از مراکز دورتر هستند، نیازمند امکانات بیشتری هستند. او با اشاره به برنامه‌ های سفر دو روزه خود به استان سمنان گفت: در سفر به استان سمنان پروژه‌ هایی به ارزش 150‌میلیارد ریال در سمنان و شاهرود به بهره ‌برداری می ‌رسد. واعظی با بیان این ‌که در دولت تدبیر و امید توجه ویژه ‌ای به ارتباطات شده است، خاطرنشان کرد: ظرفیت شبکه انتقال شهرستان گرمسار در دولت تدبیر و امید سه ‌برابر شده و پهنای باند نیز به همین میزان افزایش یافته است.

او علاوه براین موضوع، به ملی‌شدن اینترنت اشاره کرد و در محل فرمانداری گرمسار درجمع خبرنگاران گفت: گذشته از تأکیدات مقام معظم رهبری درخصوص لزوم راه ‌اندازی شبکه ملی ارتباطات، هم در برنامه پنجم و هم در برنامه ششم این مهم جزو تکالیف وزارت ارتباطات بوده، از این‌رو این مهم جزو اولویت ‌های دولت تدبیر و امید بوده است. این عضو کابینه یازدهم ادامه داد: با شبکه ملی اطلاعات تلاش می‌ شود همه چیز از تولید محتوا تا انجام خدمات در داخل کشور انجام شود و به این ترتیب هم امنیت شبکه در اختیار خود ماست و هم توأمان از حقوق شهروندی نیز صیانت شده است.
واعظی با اشاره به مزایای شبکه ملی اطلاعات خاطرنشان کرد: ایجاد این شبکه علاوه بر صیانت از داده ‌ها، شکاف دیجیتالی که در داخل کشور به وجود آمده را نیز مرتفع خواهد کرد.

** ٦٢٥ طرحتا پایان دولت یازدهم افتتاح می ‌شود
پرونده طرح‌ های نیمه‌ کاره بسته می‌ شود. درنشست خبری روز گذشته محمدباقر نوبخت که با حضور خبرنگاران برگزار شده بود، سخنگوی دولت با بیان این‌که تمام تلاش دولت کاهش مشکلات جامعه است، اعلام کرد: حدود ٤٠‌هزار‌میلیارد تومان برای اتمام طرح ‌های نیمه‌ تمام اختصاص داده شده و سیاست دولت اجرای طرح ‌ها و پروژه‌ ها بر مبنای سیاست ‌های اقتصاد مقاومتی است و مصوبات سفرهای رهبر معظم انقلاب در سنوات گذشته و سفرهای رئیس‌ جمهوری در اولویت قرار دارند. به گفته نوبخت، تا پایان اردیبهشت‌ماه ‌سال آینده شاهد افتتاح ٢٦٤ پروژه خواهیم بود و تا پایان دولت یازدهم ٦٢٥ پروژه افتتاح می ‌شود. او درباره پساتحریم و پول ‌های بلوکه‌ شده ایران گفت: تمام پول‌ های بلوکه‌شده ایران آزاد می ‌شود. به گفته نوبخت، آنچه که برای رفع بلوکه ‌شدن پول ‌های ایران توافق شده بود، انجام شده، اما بعضی کشورها مثل هند عذری از نظر تحریم ندارند و ممکن است اخلال یا تعللی دراین زمینه داشته باشند. 

** دولت یازدهم اخلاق ‌گراست
نوبخت گفت: بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم ما به اسناد و مدارک و مستنداتی دست پیدا کردیم که متوجه برخی از تخلفات شدیم، اما ترجیح دادیم به جای این‌که آنها را رسانه ‌ای کنیم، مسیر قانونی آن طی شود. سخنگوی دولت یادآور شد: ما وظیفه نداریم با پایبندی به اخلاقی که مدعی آن هستیم، این را افشاگری می ‌کردیم، ترجیح دادیم اغماض هم نکنیم، چون بیت ‌المال است، بنابراین موارد را به مراجع قضائی گزارش دادیم و از دستگاه‌ های نظارتی خواستیم این موضوع را پیگیری کنند.

** تولید 12‌میلیون و 600‌هزار تن گندم کلید خورد
گندم یک کالای استراتژیک است. روز گذشته مجری طرح گندم گفت: تولید 12‌میلیون و600‌هزار تن گندم در برنامه ششم توسعه برای ‌سال 96 هدفگذاری شده است. به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، اسماعیل اسفندیاری ‌پور اعلام کرده است: از اواخر شهریور ماه امسال تاکنون درمجموع نزدیک به 5‌میلیون و875‌هزار هکتار اراضی به کشت گندم اختصاص یافته که نسبت به مدت مشابه ‌سال قبل 2‌درصد کاهش نشان می‌ دهد. مجری طرح گندم با اشاره به این‌که کاهش 2‌درصدی سطح زیرکشت گندم، بیشتر در اراضی آبی بوده است، اضافه کرد: در زمینه کاهش سطح زیرکشت گندم، رویکردهای معاونت امور زراعت را دنبال می ‌کنیم تا در اراضی آبی به سطح کشت یک ‌میلیون و900‌هزار هکتار برسیم.
ما هیچ وابستگی در بذر گندم به خارج از کشور نداریم. این موضوع دیگری است که درپایگاه اطلاع ‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی مطرح شده است. اسفندیاری ‌پور درباره بذر گندم توزیع ‌شده گفت: امسال 472‌هزار تن بذر اصلاح‌ شده یارانه‌ دار برای کشت گندم دراختیار کشاورزان قرار گرفت. مجری طرح گندم اذعان داشت: 100‌درصد بذر گندم توزیع‌ شده در داخل کشور و توسط 200 شرکت خصوصی و تعاونی ‌های روستایی تولید شده است.

** 18 ریل‌باس به ناوگان ریلی وارد می ‌شود
توسعه ریلی یکی از اولویت‌ های مهم کابینه روحانی است؛ اگرچه به عقیده‌ خیلی ‌ها موانع پیش ‌روی دولت این توسعه را کمرنگ کرد. روزگذشته مدیرعامل راه ‌آهن از ورود 18 ست ریل‌باس به ناوگان حمل ‌و نقل ریلی کشور تا پایان‌ سال آینده خبر داد. سعید محمدزاده گفت: با حمایت مقام معظم انقلاب درخصوص توسعه حمل ‌و نقل ریلی و نیز تأکید دولت در برنامه ششم توسعه بر این مهم موارد مناسبی برای حمل ‌و نقل ریلی دیده شده که امیدواریم طی ٥‌ سال آینده شاهد توسعه این شق از حمل ‌و نقل باشیم.
او با اشاره به توسعه حمل ‌و نقل حومه ‌ای و مسافر و اجرای پروژه‌ های ریلی خطوط حومه‌ ای، دو خطه‌ کردن مسیرهای منتهی به کلانشهرها و سه یا چهارخطه‌شدن خطوط ابراز امیدواری کرد: تا پایان ‌سال‌جاری طرح تهران تا مقاصد اطراف آن (حومه) به بهره ‌برداری برسد. محمدزاده با بیان این‌که طبق دستور وزیر راه ‌و شهرسازی ایستگاه زنجان در راستای خدمات‌ رسانی به شهروندان به ایستگاه TOD تبدیل می‌ شود، تصریح کرد: تا پایان ‌سال آینده ١٨ ست ریل باس تحویل ناوگان ریلی کشور می ‌شود.

** پای خارجی‌ ها به تالار حافظ باز شد
خارجی ‌ها وارد بازار سرمایه ایران شده ‌اند. شاپور محمدی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار با اشاره به تسهیل حضور خارجی‌ ها در بازار سرمایه ایران پس ازبرجام گفت: عمده خارجی‌ ها از کشورهای همسایه یا آلمانی ‌زبانان هستند که سهم آنان دربورس اینک به بیش از ١٢‌هزار‌ میلیارد ریال رسیده است. او توضیح داد: توافقنامه برجام کمک کرد برخی سرمایه‌ گذاران خارجی راحت ‌تر به بازار بورس ایران ورود کنند و علاوه بر آن، سازمان بورس نیز اقدام ‌هایی انجام داد تا در کوتاه‌ مدت فعالیت ‌هایی برای نقل ‌و انتقال وجوه انجام شود. محمدی ادامه داد: دربحث افتتاح حساب برای خارجی ‌ها نیز اقدام ‌هایی انجام شده که ابتدا در شورای پول و اعتبار مطرح و با نظر مساعد این شورا به مرکز پولشویی ارسال شد؛ علاوه بر آن، راهکارهایی بلندمدت نیز به این منظور دنبال می ‌شود. شاپور محمدی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه سازمان بورس با آلمان ‌ها، از تعامل و همکاری فنی این سازمان با کره‌ جنوبی، هند و سوئد درحوزه بازار سرمایه نیز خبر داد و یادآور شد: در حوزه ابزارهای مالی اسلامی نیز با کشور مالزی ارتباط خوبی داریم.

** ٧٥٠٠ واحد صنعتی احیا شد
٧٥٠٠ واحد صنعتی از ابتدای فعالیت دولت یازدهم به چرخه تولید بازگشتند. محمدرضا فیاض معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان ‌های وزیرصنعت، معدن و تجارت با اعلام این خبر، گفت: بالغ بر ٢٢‌هزار واحد صنعتی موجود درکشور کوچک و متوسط هستند و امسال ازمجموع ١٦‌هزار‌میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده به صنایع؛ حدود ١٤‌هزارو٥٠٠‌ میلیارد تومان پرداخت شده است.

*منبع: روزنامه شهروند،1395.11.20
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: