کد خبر: ۹۲۸۲۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - 02 February 2017
دونالد ترامپ روز جمعه گذشته در دستوری اجرایی به بهانه آنچه حفظ امنیت مردم آمریکا و ادعای مبارزه با تروریسم خواند ورود شهروندان هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا را ممنوع اعلام کرد اما این تنها کلیات این دستور رئیس‌جمهور جدید آمریکاست، از این‌رو این گزارش به جزئیات این دستور تبعیض‌‌آمیز دولت آمریکا می‌پردازد.
 دونالد ترامپ روز جمعه گذشته در دستوری اجرایی به بهانه آنچه حفظ امنیت مردم آمریکا و ادعای مبارزه با تروریسم خواند ورود شهروندان هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا را ممنوع اعلام کرد اما این تنها کلیات این دستور رئیس‌جمهور جدید آمریکاست، از این‌رو این گزارش به جزئیات این دستور تبعیض‌‌آمیز دولت آمریکا می‌پردازد.

به گزارش  میزان، دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا روز جمعه گذشته با صدور فرمان ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور مسلمان ایران، سوریه، عراق، یمن، سودان، لیبی و سومالی به آمریکا  و دستور آغاز احداث دیوار مرزی در مرزهای مکزیک و آمریکا جنجالی در داخل آمریکا و سراسر جهان برپا کرد.

نحوه اجرای فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ

دستور اجرایی که روز جمعه گذشته رئیس‌جمهور جدید آمریکا امضا کرد «محافظت از ملت در برابر حملات تروریستی اتباع خارجی» خوانده شده و بر اساس آن ورود اتباع چند کشور به خاک آمریکا به مدت سی روز ممنوع می شود.

این کشورها شامل عراق، سوریه، ایران، سودان، لیبی، سومالی و یمن هستند با این حال  سند مذکور اشاره می کند که وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی می توانند کشورهای دیگری را نیز به فهرست هفت کشور فعلی اضافه کنند و همچنین می توانند بر اساس وضعیت هر فردی به صورت مجزا و فارغ از قرار داشتن نام کشورش در این فهرست درباره وی تصمیم گیری کنند.


دونالد ترامپ در خصوص صدور این فرمان تبعیض‌آمیز مدعی است که کشورهای نامبرده کشورهایی با حجم قابل توجه تروریسم بوده و کشورهایی هستند که شهروندانشان در صدد سفرهستند و برای آمریکا مشکلات فراوانی ایجاد می کنند.

بر این اساس وزارت امنیت داخلی، وزارت خارجه و مدیر اطلاعات ملی آمریکا مأموریت دارند که لیست اطلاعات مورد نیاز برای سنجش نیات هر فردی که قصد ورود به آمریکا دارد را تهیه کنند.

در واقع این وزارت‌خانه‌ها پس از صدور این فرمان مهاجرتی به همه کشورها دوماه مهلت می‌دهند که همکاری خود را در خصوص ارائه اطلاعات پناهجویان به دولت آمریکا آغاز کنند و کشورهایی که اطلاعات پناهجویان و مهاجران خود را مورد پذیرش قرار  ندهند اجازه ورود به آمریکا نخواهند داشت.

ورود و خروج به آمریکا تنها پس از کنترل داده‌های بیومتریک همه مسافران ممکن است. اعطای ویزای غیر مهاجرتی از این پس نیازمند مصاحبه حضوری فرد متقاضی در نمایندگی‌های سیاسی آمریکا خواهد بود.

طبق این دستور اجرائی جدید برنامه‌ای که به مهاجران اجازه می‌داد ویزای خود را از یک سال قبل از تاریخ انقضا بدون نیاز به مصاحبه و غیرحضوری تمدید کنند فورا به حالت تعلیق در می‌آید.

ترامپ می‌افزاید که برخی افرادی که به آمریکا می روند دارای «نیات شیطانی» هستند و وی هیچ تمایلی ندارد به این افراد اجازه ورود به آمریکا را بدهد.


شمار پناهجویانی که پس از پایان مهلت تعیین شده حق ورود  به آمریکا را خواهند یافت در سال 2017 نزدیک به 50 هزار نفر است.

این در حالی است که دولت پیشین آمریکا پیش‌بینی کرده بود در سال  2017 نزدیک به 110 هزار پناهجو و مهاجر را خواهد پذیرفت.


چه کسانی حق مهاجرت و پناهندگی به آمریکا را ندارند؟

براساس دستور اجرایی رئیس‌جمهور جدید آمریکا که آن را اقدامی در راستای امنیت ملی آمریکا دانسته مرزهای این کشور به مدت 4 ماه به روی همه پناه‌جویان بسته خواهد شد.

طی این مدت 120 روزه، وزارت خارجه آمریکا باید مقررات پذیرش پناهجویان را بازنگری کند و کسانی که پیش از این درخواست پناهندگی کرده اند نیز بررسی درخواست هایشان متوقف شده و پس از وضع مقررات جدید، از سر گرفته خواهد شد و همچنین  صدور روادید برای شهروندان هفت کشور مسلمان اعلام شده به مدت 3 ماه متوقف خواهد شد.

پذیرش پناهجو از سوریه نیز تا زمانی نامعلوم  متوقف می شود و در این مورد شخص دونالد ترامپ تصمیم‌گیری می‌کند.

سفر شهروندان ایران و 6 کشور مسلمان دیگر چه به قصد مهاجرت یا گردشگری به مدت 30 روز ممنوع شده است. پس از آن نیز تنها پس از بررسی دقیق و موردی اجازه سفر به شهروندان این کشورها داده خواهد شد.


اعطای روادید به شهروندان هفت کشورهای یاد شده به حالت تعلیق در می‌آید و دولت آمریکا دادن ویزا به شهروندان این کشورها را منوط به دریافت اطلاعات دقیق از دولت‌های این کشورها کرده است.


آیا این قانون شامل افراد دو تابعیتی خواهد بود؟


بنا به بیانیه ای که وزارت خارجه آمریکا صادر کرده شهروندان دو تابعیتی که تبعه هریک از هفت کشور مذکور در فرمان ترامپ باشند نیز به مدت 90 روز از ورود به آمریکا منع خواهند شد.

محدودیت های مهاجرتی شامل شهروندانی که اصالتاً  تبعه هر یک از هفت کشور ایران، سوریه، عراق، سومالی، سودان، سوریه، لیبی و یمن هستند اما در حال سفر با گذرنامه صادر شده توسط یک کشور دیگر  هستند نیز می شود. این به معنی آن است که به عنوان مثال از ورود شهروندان عراقی که خواستار ورود به آمریکا با گذرنامه انگلیسی هستند نیز  جلوگیری خواهد شد.

محدودیت های دو تابعیتی، شهروندانی که علاوه بر تابعیت هر یک از 7 کشور مورد نظر، تابعیت آمریکایی دارند را شامل نخواهد شد.

با این حال سفارت آمریکا در لندن درتازه‌ترین بیانیه خود دراین خصوص اعلام کرده که  شهروندان انگلیس یا کسانی که اقامت دائم این کشور را دارند و هم‌زمان تابعیت یکی از هفت کشور را هم دارا هستند از فرمان ریاست جمهوری آمریکا مستثنی هستند.


ابهام درباره دارندگان «گرین کارت»

هنوز روشن نیست که آیا متنی که دولت ترامپ امضا کرده متن نهایی است یا طرح راهکار اعطای روادید و مقررات پناهندگی و مهاجرت به آمریکاست.

 به نظر کارشناسان بسیاری از مفاهیم و واژه‌های این متن به لحاظ حقوقی تعریف دقیقی ندارند. علی رغم این کاستی‌ها و ناروشنی‌ها، بسیاری از پرسش‌ها بدون پاسخ مانده‌اند و از جمله ابهامات موجود در این سند موضوع قرعه کشی گرین کارت در آمریکاست.

این ابهام و سردرگمی را می‌توان دراظهارات رسمی مقامات آمریکا مشاهده کرد.


به عنوان مثال «رینس پریبس»، رییس دفتر کاخ سفید، گفته است که دارندگان گرین کارت تحت تاثیر این محدودیت‌ها قرار نمی‌گیرند، با این حال در مصاحبه‌ای اذعان کرده  که حتی دارندگان گرین کارت هم ممکن است با سوال‌های بیشتری در فرودگاه‌ها مواجه شوند.

بر خلاف این ادعا که دارندگان گرین کارت تحت تاثیر این فرمان قرار نمی‌گیرند، بعضی مقامات گفته‌اند که اگر دارندگان گرین کارت که تابعیت هفت کشور اعلام شده را دارند از خاک آمریکا خارج شوند برای بازگشت پرونده آنها مورد به مورد بررسی خواهد شد و به همین علت وکلا به دارندگان گرین کارت توصیه کرده‌اند که فعلا از آمریکا خارج نشوند.

«گیلیان کریستنسن»، سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا هم گفته است کسانی هم که کارت سبز یا گرین کارت دارند و شهروند هفت کشور مسلمان هستند، مشمول ممنوعیت جدید می‌شوند و ورود آنان به آمریکا برای سه ماه ممنوع است.


حکم دادگاه فدرال چه تأثیری بر دستور دونالد ترامپ دارد

پس از اعلام فرمان مهاجری رئیس‌جمهورآمریکا نیروهای امنیتی این کشور  تعدادی از پناهجویان و مهاجران را بازداشت کردند و به علت محدودیت های ایجادشده جدید هرج و مرجی در فرودگاه‌های آمریکا و کشورهای مختلف جهان ایجاد شد به همین علت دادگاه‌های برخی از ایالت های آمریکا تحت فشار تظاهرات و اغتشاش ایجاد شده در سراسر آمریکا احکامی را صادر کردند که تنها بخشی از این دستور ترامپ را موقتا تعلیق می‌کنند.

شامگاه روز شنبه گذشته یک قاضی دادگاه فدرال آمریکا در واکنش به فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، مبنی بر محدودیت ورود اتباع چندین کشور به آمریکا حکمی اضطراری را صادر کرد که به موجب آن دولت واشنگتن به طور موقت نمی‌تواند اتباع این کشورها را اخراج کند.


به موجب این حکم، نیروهای مرزبانی آمریکا نباید از ورود اتباع کشورهای ایران، سوریه، عراق، سودان، لیبی، سومالی و یمن را که دارای ویزای معتبر هستند، به آمریکا جلوگیری کنند و به موجب این حکم استرداد 200 نفر از پناهجویان در آمریکا به صورت موقت ممنوع شده است.

حکم قاضی منطقه بروکلین در ایالت نیویورک همچنین افرادی را که دارای درخواست پناهندگی تأیید‌شده هستند، در بر می‌گیرد.


در این زمینه وزارت امنیت داخلی آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که  حکم قاضی فدرال را اجرا می‌کند اما این حکم، فرمان رئیس‌جمهور آمریکا را متوقف نمی‌کند.

 در بیانیه وزارت امنیت داخلی آمریکا همچنین تأکید شده که حکم قاضی فدرال تنها مربوط به افرادی است که وارد خاک آمریکا شده‌اند و محدودیت سفر برای اتباع 7 کشور و پناهجویان به قوت خود باقی است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: