کد خبر: ۹۲۷۲۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - 01 February 2017
«ایران کجاست؟ ایرانی کیست؟»، ««بفرما» ی دولت قبل به وارد‌کنندگان «غیر رسمی»»، «چگونه در سال ٩٦ غافلگیر نشویم»، «حکایت همیشگی تغییر تابلو نزدیک انتخابات»، «احمدی ‌نژاد را خراب کردند، نگرانم نام انقلاب را هم خراب کنند» و «تقسیم تقصیر»‌ از مهم ترین موضوع های اختصاصی روزنامه شرق در شماره چهارشنبه 13 بهمن است.
«ایران کجاست؟ ایرانی کیست؟»، ««بفرما» ی دولت قبل به وارد‌کنندگان «غیر رسمی»»، «چگونه در سال ٩٦ غافلگیر نشویم»، «حکایت همیشگی تغییر تابلو نزدیک انتخابات»، «احمدی ‌نژاد را خراب کردند، نگرانم نام انقلاب را هم خراب کنند» و «تقسیم تقصیر»‌ از مهم ترین موضوع های اختصاصی روزنامه شرق در شماره چهارشنبه 13 بهمن است.

** ایران کجاست؟ ایرانی کیست؟
پروفسور «گارنیک آساطوریان» در گفت وگو با شرق می گوید: در ایران دو نژاد وجود دارد: یکی نژاد ایرانی و دیگری ترک، که تنها نماینده آنها در ایران ترکمن‌ها هستند. حتی قشقایی‌ها را هم که تا حدی ریشه ترکی دارند، نمی‌توان ترک به شمار آورد، زیرا در بسیاری از موارد هم از نظر آنتروپولوژی و هم از لحاظ فرهنگی، شاخص‌های ایرانی به دست آورده‌اند و در میهن‌پرستی و پایبندی به مصالح کشور ایران نیز همواره پیشتاز بوده‌اند. در خراسان هم حدود ٦٠ هزار عرب بوده‌اند که اکنون همگون شده و فارسی‌زبانند. مردم آذربایجان هم هرچند به ترکی تکلم می‌کنند، اما از نژاد اصیل ایرانی و از اخلاف آذری‌های باستان هستند که به گروه «ماد» تعلق دارند. البته در کنفدراسیون شاهسون گروه‌های کوچکی از اقوام ترک‌نژاد وجود دارند. اصلا گفتمان قومیت در ایران پایه ندارد و محصول القائات خارجی است.

** «بفرما» ی دولت قبل به وارد‌کنندگان «غیر رسمی»
سعید موتمنی رییس اتحادیه خودرو در گفت‌و‌گو با شرق گفت: حدودا از سال ٨٧ بودا که وارد‌کننده غیررسمی مطرح شد. مشکلات ما از زمان احمدی‌نژاد شروع شد. صنف ما، قانونمند کار می‌کند. نسبت شکایت از این صنف یک به ‌هزار است. درحالی‌که شکایت از کسانی که به‌صورت غیررسمی خودرو وارد کرده‌اند، دارای صف شده! ما معتقدیم که باید یک نوع ساماندهی در این واردات اتفاق بیفتد. متأسفانه تاکنون از تخصص اتحادیه هیچ استفاده‌ای نشده است. اتحادیه برای رفع مشکلات واردات، می‌تواند کمک‌های شایانی کند. از جمله اینکه مانع از ورود خودرو بی‌کیفیت به کشور شود، ولی متأسفانه بی‌توجهی صورت می‌گیرد. اکنون به دلیل سودجویی به تجربیات اتحادیه بهایی نمی‌دهند.

** چگونه در سال ٩٦ غافلگیر نشویم
در این گزارش که به قلم حمیدرضا جلایی‌پور و آرش نصر‌اصفهانی نگاشته شد، می خوانیم: آنچه به شنیده‌شدن صدای مخالفان روحانی کمک می‌کند، هم گفتمان و هم عملکرد دولت در برخی حوزه‌هاست که اگر به آن توجه نشود، احتمال غافلگیرشدن همگان در انتخابات آتی را بالا می‌برد. با توجه به ارزیابی‌ای که در بخش اول ارائه شد، برخی ملاحظات اصلی برای دولت حسن روحانی برای مقابله با خطر ظهور یک پوپولیست دیگر در انتخاب ریاست‌جمهوری و همچنین کمک به بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی اقشار ضعیف جامعه ضروری است. این ملاحظات در دو گروه اصلی ارائه می‌شود؛ گروه اول مربوط به دفاع از دستاوردهای دولت در چهار سال گذشته است و گروه دوم به برنامه‌های آتی برای برقراری پیوند با اقشار فرودست و ایجاد تغییر در وضعیت آنها مربوط می‌شود.

** حکایت همیشگی تغییر تابلو نزدیک انتخابات
نفیسه زارع ‌کهن در این گزارش نوشت: باز هم همان حکایت همیشگی؛ داستان تکراری جبهه‌های سیاسی نزدیک انتخابات، دوباره کلید خورد و بازهم جبهه‌ای جدید و اتحاد فصلی دیگری میان اصولگرایان رخ داد. چندی قبل بود که تعدادی از چهره‌های میانی این جریان، با جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی اعلام موجودیت کردند. این عادت برخی گروه‌های سیاسی ایرانی است که در فصول انتخابات دست به دامان جبهه‌ای، اتحادی و ائتلافی می‌شوند تا خود را از گرداب ناکامی برهانند و هر بار هم نامی تازه و جدید به ائتلافشان بدهند.

** احمدی ‌نژاد را خراب کردند، نگرانم نام انقلاب را هم خراب کنند
حسن بیادی نایب‌ رییس شورای شهر دوم و سوم در گفت وگو با شرق می گوید: من نگرانی‌های دیگری دراین‌باره دارم. به نظرم اسمی که برای خود انتخاب کرده‌اند، به‌گونه‌ای است که با تفکرات فعلی و پتانسیل تکراری خود نمی‌توانند حتی از آن اسم صیانت کنند. فقط اسم انقلاب مانده که این هم خراب شود. اگر این اسم هم خراب شود، مانده‌ام دفعه بعد با چه اسمی می‌خواهند وارد فضای سیاسی شوند!

** تقسیم تقصیر
معصومه اصغری در این گزارش می نویسد: سرنوشت طرح دوفوریتی کمیته حقیقت‌یاب حادثه پلاسکو که جمعی از اعضای شورای شهر تهران از یکی، دو روز بعد از آوار شدن پلاسکو دنبال کردند، روز گذشته با مخالفت جمعی دیگر از اعضای شورای شهر که از اصولگرایان بودند، به طرحی یک‌فوریتی و انتظار برای بررسی در کمیسیون‌ها و در نهایت تأخیر بیشتر در اعلام علل و عوامل این حادثه منتهی شد. پیشنهاد این طرح را احمد مسجدجامعی در اولین جلسه رسمی شورا بعد از حادثه در حالی داد که برای پیگیری این موضوع استعفای خود برای رفتن به کتابخانه ملی را پس گرفت تا برای بررسی بیشتر این موضوع در شورا بماند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: