کد خبر: ۹۲۱۹۷
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۴ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۵ - 26 January 2017
سامانه استعلام الکترونیک در بیش از 7000 دفترخانه کشور مورد بهره برداری قرار گرفته است که کاهش تخلفات ناشی از استعلامات و خلاصه معاملات یکی از دستاوردهای ایجاد این سامانه است.
خبرگزاری میزان- کارگر گفت: سامانه استعلام الکترونیک در بیش از 7000 دفترخانه کشور مورد بهره برداری قرار گرفته است که کاهش تخلفات ناشی از استعلامات و خلاصه معاملات یکی از دستاوردهای ایجاد این سامانه است.

هاشم کارگر معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گفت‌وگو با  میزان به بیان خدمات نوین سازمان ثبت و الکترونیکی شدن بسیاری از خدمات اشاره کرد و گفت: در سالیان اخیر بسیاری از خدمات در بستر الکترونیک ایجاد شده است که نقش مهمی در افزایش کمیت و کیفیت خدمات دارد.

وی به راه اندازی سامانه استعلام الکترونیک اشاره کرد و گفت: سامانه استعلام الکترونیک، سیستمی است که به منظور ارسال استعلام در دفترخانه‌های اسناد رسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول بیان کرد: این سامانه با هدف ایجاد بستری مناسب برای یکپارچه کردن درگاه‌های سامانه کشوری املاک و جلوگیری از اتلاف وقت جهت ارسال مکاتبه ای استعلام ها وهمچنین جهت جلوگیری از گم شدن خلاصه معاملات و تضییع حقوق خریداران طراحی و راه اندازی شد.

کارگر با اشاره به اینکه این سامانه در بیش از 7000 دفترخانه کشور مورد بهره برداری قرار گرفته است گفت: ایجاد تسهیل و تسریع به ذینفعان، کاهش مراجعات حضور ذینفعان، کاهش تخلفات ناشی از استعلامات و خلاصه معاملات، افزایش امنیت اطلاعات، ارائه پاسخ استعلام‌های صادره با امضای الکترونیکی و ارائه آمار و اطلاعات مورد نیاز سازمان از جمله دستاوردهای این سامانه است.

معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ایجاد ارتباط بر خط با سازمان ثبت، با پایگاه اطلاعات هویتی اشخاص حقیقی، با پایگاه شناسه ملی اشخاص حقیقی و با سیستم کشوری املاک را از امکانات مهم و مناسب این سامانه معرفی کرد.

وی در ادامه به معرفی سامانه ثبت الکترونیک اسناد (ثبت آنی) پرداخت و گفت: سامانه ثبت الکترونیک اسناد (ثبت آنی) از شهریور ماه سال 92 به صورت رسمی در بیش از 7 هزار دفتر اسناد رسمی مورد بهره برداری قرار گرفت. 

کارگر بیان کرد: این سامانه در اجرای تکالیف قانونی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مندرج در بند "و" ماده 46 و بند "م" ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه کشور و نیز بند "ج"  ماده 12 قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد به اجرا در آمده است.


این مقام مسئول به تشریح برخی از ویژگی‌های مهم و کارکردی سامانه ثبت الکترونیک اسناد پرداخت و گفت: این سامانه قابلیت ارتباط بر خط با پایگاه اطلاعات سردفتران به جهت استفاده از اطلاعات به روز سردفتران و وضعیت فعالیت و صلاحیت آنان، ارتباط با پایگاه اطلاعات هویتی اشخاص حقیقی جهت کنترل صحت اطلاعات اشخاص سند و در قید حیات و یا ممات بودن وی، ارتباط بر خط با پایگاه شناسه ملی اشخاص حقوقی جهت کنترل صحت اطلاعات شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری و سایر اشخاص حقوقی و پایا و یا منحل بودن آن‌ها، با پایگاه اطلاعات بخشنامه‌های ثبتی مانند افراد ممنوع المعامله، محجورین را دارد.

معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: از شهریور سال 92 تنظیم و صدور تمامی اسناد رسمی و ارایه خدمات ثبتی در دفاتر اسناد رسمی به صورت الکترونیکی و از طریق این سامانه متمرکز صورت می‌گیرد.

کارگر، محاسبه اتوماتیک هزینه‌های سند بر اساس تعرفه‌های مصوب و مقررات مرتبط، یکپارچگی و تمرکز اطلاعات ورودی مورد نیاز سازمان و دفاتر اسناد رسمی، امکان اطلاع رسانی از وضعیت صدور سند به صورت پیامک و بهره گیری از دستگاه اخذ اثر انگشت در فرآیند تنظیم و صدور اسناد را از دیگر ویژگی‌های این سامانه معرفی کرد.

این مقام مسئول اظهار کرد: بر اساس ویژگی‌های ذکر شده، شفاف سازی نقل و انتقالات و معاملات رسمی، ایجاد تسهیل و تسریع در ارایه خدمات ثبتی به ذینفعان و کاهش مراجعات حضوری، امکان اصالت سنجی اسناد صادره به صورت برخط توسط ذینفعان از طریق پرتال سازمان و پیشگیری از جعل و تخلفات در ارتباط با اسناد رسمی و در نتیجه کاهش ورودی پرونده های قضایی از مهمترین دستاوردهای اجرای ثبت الکترونیک اسناد است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: