«محیط زیست پایدار، ناجی کلانشهرها»، «برادران پلاسکو»، «جادوی ورزش در اوقات فراغت»، «مدارس طبیعت، پدیده نوظهور نظام آموزش» و «ترفندها و شخصیتشناسی کلاهبرداران حرفهای» از مهمترین موضوع های اختصاصی روزنامه جام جم در شماره سه شنبه پنجم بهمن است.
**محیط زیست پایدار، ناجی کلانشهرها
در روزگاری که تغییر اقلیم و مدیریت نامناسب منابع آب شمشیرش را از رو بسته باید برای نجات کلانشهرها جنبید این مساله مهمی است که فقط با توجه ویژه به محیط زیست و در الویت قرار دادن توسعه پایدار میتوان به آن امیدوار بود،چراکه در کشورمان نیز مدیریت اشتباه منابع آب و برداشت بی رویه از آب های زیر زمینی شرایط مناطقی مانند جنوب البرز تا آب های جنوبی و شرق زاگرس تا مرز های شرقی کشور را نامناسب کرده به همین دلیل اگر توسعه پایدار و اصلاح الگوی مصرف آب در اولویت مسئولان قرار نگیرد هیچ بعید نیست که تا 15 سال آینده ساکنان این مناطق که جمعیت شان حدود 50 میلیون نفر برآوردمی شود ناچار به کوچ شوند.
**برادران پلاسکو
روزنامه جام جم در یک گزارش میدانی به نگرانی کسبه از پاساژهای ناایمن تهران پرداخت و آورد: پا سست میشود، قلب به تپش میافتد، صدای نبضِ روی شقیقهها درگوش میپیچد، نکند آن لحظه شوم الان باشد، نکند سقفها بریزد، نکند این ستونها، این ستونهای سست کمر خم کند، نکند درکنجی جرقهای بزند و آتشی بلند شود؛ افکار منفی حمله میکند. آمدهایم به سه پاساژ مشهور و پررفت و آمد خیابان جمهوری و ولیعصر، جایی شبیه پلاسکو، با همان خطرات، همان قدمت و همان بیم و هراسها. آن سوی چهارراه حافظ، جایی که دودهای سفید به هوا بلند است همچنان داستان پلاسکو روایت میشود و این سوی چهارراه حافظ زندگی مثل همیشه در جریان است؛ آن سو نقلِ زندگیهای تمام شده است و این سو داستان زندگیهایی که خطر در کمین آن است.
**جادوی ورزش در اوقات فراغت
برنامهریزی برای اوقات فراغت دغدغه مشترک خیلیهاست؛ از مسئولان و متولیان امور آموزشی و فرهنگی گرفته تا خانوادههایی که یک یا چند فرزند دارند و دلشان میخواهد فرزندشان اوقات فراغت پرباری را بگذرانند. همینجاست که همه دست به دامن برنامهریزی میشوند. پای فعالیتهای ورزشی هم همینجا به برنامهریزیهای ریز و درشت خانوادهها و مسئولان باز میشود. فعالیتهایی که از آنها به عنوان ابزاری قدرتمند برای پر کردن زمانهای خالی و بدون هدف یاد میشود؛ فعالیتهایی که علاوه بر شادابی و نشاط، سلامتی جسمی و روانی را هم برای آنها به ارمغان میآورند. بهانهای که باعث گرایش نسل نوجوان و جوان امروز به رشتههای مختلف ورزشی میشود. برای پرداختن به ورزش در اوقات فراغت، همین بهانه کافی است، با این حال کارشناسان زیادی بر ضرورت پرداختن به فعالیتهای ورزشی در اوقات فراغت تاکید میکنند و فهرستی از نکات مثبت این اتفاق را پشت سرهم ردیف میکنند.
**مدارس طبیعت، پدیده نوظهور نظام آموزش
در کنار مدارس معمولی و پرانتقادی که شاکله نظام آموزشی کشور ما را تشکیل میدهد، مدارسی در برخی شهرها درحال شکلگیری است که در قلب طبیعت برپا میشود و قرار است انسانهایی سالم، باانگیزه، بانشاط و علاقهمند محیط زیست تربیت کند تا حامیانی پروپاقرص و مهربان برای محیط زیست و طبیعت خسته و زخم خورده سرزمینمان باشند. خوابیدن و غلت زدن روی خاک و سبزه و گیاه، بالارفتن از درخت، غذا دادن به مرغ و خروس و اردک و مرغابی و سگ و گربه و حتی در آغوش گرفتن و بازی با آنها، گلبازی و لمس مستقیم خاک و آب و خلاصه رها شدن در طبیعت، آرزو و رویای هر کودکی است که هنوز حس کنجکاوی کودکانهاش سرکوب نشده و سرشت پاک طبیعت دوستش آماج آموزشهای خشک و بیروح و بیارتباط با طبیعت قرار نگرفته است. زندگی در چنین سرزمینی و گذراندن ساعاتی از روز در آن، که پیش از این به یک رویا میماند، در سالهای اخیر در برخی نقاط کشورمان رنگ واقعیت گرفته و در محوطههایی که به آن «مدارس طبیعت» میگویند، امکانپذیر شده است.
**ترفندها و شخصیتشناسی کلاهبرداران حرفهای
نه میخواهند شناخته شوند و نه حبس بکشند. تنها چیزی که میشناسند پول است. کلاهبرداری را دوست دارند. دوست دارند یک شبه پولدار شوند و در این پولها بخوابند و غلت بخورند. خودشان را بچه زرنگهایی فرض میکنند که دیگران همه برای سرگرمی و خوشبختی آنها کار میکنند و پول درمیآورند. با اعتماد به نفس زیاد و با برخورد و رفتاری معقول با دیگران حرف میزنند. بسیاری از آنها حتی بین اطرافیان خود از احترام بالایی برخوردار هستند و آنها را بهعنوان یک فرد موفق میشناسند. این افراد، همانهایی هستند که روز به روز در جوامع رشد میکنند و بزرگ و بزرگتر میشوند تا جایی که نرخ گردش مالی شان میلیاردی میشود. روزنامه جام جم در ادامه این گزارش نحوه کلاهبرداری چند کلاهبردار بزرگ را در جامعه ایرانی منتشر کرده است.