رئیس اتاق بازرگانی بین المللی چین با اعلام اینکه ما فنون از آب گذشته را برای ایرانیها میآوریم، گفت: بخش خصوصی ایران ۳۰۰ میلیارد دلار اعتبار دارد که میتوانیم از این پتانسیل به نحو مناسبی استفاده کنیم.
به گزارش تسنیم، وانگ یان گئو رئیس اتاق بازرگانی بین المللی چین امروز در نشست همکاری اتاق بازرگانی ایران و چین با اعلام اینکه تاریخ دو کشور گواه یک فرصت عمیق همکاری برای گسترش تجار ایرانی و چینی است، اظهار داشت: ما اطمینان داریم که میتوانیم در دور جدید همکاریها فعالیتهای تجار خود را گسترش بیشتری دهیم البته وزیر امور خارجه ایران در سفر اخیر خود به چین تأکید کردند که روابط فعلی چین و ایران بیشتر با شرکتهای دولتی است و ما مایل هستیم بخش خصوصی نیز در این تعاملات حضور جدی داشته باشد. ما نیز به این امر اعتقاد جدی داریم و برای گسترش آن اقدامات لازم را انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه در چین 21 میلیون و 850 هزار شرکت با توانایی مالی بالا وجود دارد، افزود: از میان این شرکتها 19 میلیون و 800 هزار شرکت خصوصی در بازار چین فعالیت میکنند که این امر نشان میدهد حضور بخش خصوصی در اقتصاد چین بیش از 87 درصد است.
رئیس اتاق بازرگانی بین المللی چین خطاب به فعالان تجاری ایران، گفت: بیایید برای درخشان شدن همکاری تجار ایرانی و محیا کردن شرایط سرمایه گذاری بخش خصوصی در دو کشور اقدامات لازم را انجام دهیم. در فاز عملیاتی این موضوع نخست باید دولتها بستر لازم را برای اجرایی کردن این هدف فراهم کنند.
وانگ یان گئو با اعلام اینکه ما فنون از آب گذشته را برای ایرانیها میآوریم، گفت: بخش خصوصی ایران 300 میلیارد دلار اعتبار دارد که میتوانیم از این پتانسیل به نحو مناسبی استفاده کنیم البته برای اجرایی شدن این موضوع ما نیازمند حمایت یکدیگر هستیم.
وی اضافه کرد: گسترش همکاری ایران و چین حل شدنی است و حتی رئیس جمهور چین نیز تأکید کرده که ایران و چین دو ایستگاه مهم در مسیر راه ابریشم هستند که میتوانند شرکای تجاری خوبی با یکدیگر باشند.
در ادامه این نشست وو پی مین رایزن بازرگانی سفارت چین در ایران با اعلام اینکه ما نماینده کشور چین بوده و برای نمایش دادن قدرت تجاری این کشور به ایران آمدهایم، اظهار داشت: ما نباید فکر کنیم که فقط در این همکاریها باید درامد بخش خصوصی محور همکاریها باشد بلکه باید به این فکر کنیم سطح اقتصادی دو کشور را بالا ببریم.
وی با اعلام اینکه سطح تجاری 60 میلیارد دلاری دو کشور رقم خوبی است، گفت: باید برای اجرایی شدن این امر راهکار مناسبی از سوی دو کشور اجرایی شود.چین فقط در این همکاریها محوریت خود را تولید کالاهای روزانه قرار نمیدهد، بلکه دیدگاه ما بلند مدت است به این فکر میکنیم که در سطح جدید همکاریها اقدامات لازم را برای توسعه صادرات محصولات دو کشور انجام دهیم.
وو پی مین تصریح کرد: برای توسعه روابط میان ایران و چین نخست باید مواد اولیه نفت و مشتقات آن که نیاز جامعه چین است با همکاری مسئولین دولتی و استفاده از بخش خصوصی ایران انجام شود. در عین حال ما به فکر تعادل تکنولوژی به ایرانیها هستیم تولید برخی محصولات چینی در ایران به نفع این کشور است. ما فقط ایران را به عنوان بازار فروش کالاهای خود نمیدانیم بلکه به فکر تأمین نیاز دو کشور در دور جدید همکاریها هستیم.
وی با تأکید براینکه شرکتهای دولتی میتوانند تسهیل کننده روابط بخش خصوصی دو کشور باشند، اظهار داشت: دو برابر شدن حجم روابط تجاری ایران و چین قطعا عملی است در این رابطه ما تفاهم نامه هم امضا میکنیم تا این امر بیانگر برطرف شدن معضلات پیش روی گسترش همکاریها باشد.
رایزن بازرگانی سفارت چین در ایران اضافه کرد: برای رفع موانع پیش روی بخش خصوصی دولت میتواند اقدام به سرمایه گذاری کرده و موانع را برطرف کند. ما ادعای دوستی با ایران را داریم و برای اثبات این موضوع تکنولوژی روز را به ایران بیاوریم. ما فقط نباید به فکر اهداف خود باشیم بلکه باید در این همکاریها اولویت اصلی را توانمندسازی بخش خصوصی دو کشور قرار دهیم.