رئیس اتاق بازرگانی چین با بیان اینکه موضوع ویزای تجار دو کشور از چالشهای تجارت و سرمایهگذاری بین چین و ایران است گفت: تجارت مشترک اتاق بازرگانی ایران و چین به رقم ۵۰ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، وان یانگ گو شامگاه دوشنبه در نشست سرمایهگذاری استان مرکزی که در استانداری مرکزی برگزار شد با اشاره به اینکه استان مرکزی پایتخت صنعتی ایران و یکی از مراکز و ذخایر نفتی و معدنی و همچنین یک جایگاه مقتدر اقتصادی و چهارراه اقتصادی جمهری اسلامی است اظهار داشت: کشور ایران و استان مرکزی با بهره مندی از نیروهای متخصص و ماهر در بخش منابع انسانی یکی از بهترین دوستان چین است.
وی افزود: نتیجه این سفر به همراه بانکها و صندوق بین المللی چین یک نتیجه فوقالعاده برآورد میشود که تاثیرات مثبتی را به محض بازگشت به چین به همراه دارد که این به نزدیکی و دوستی چندهزار ساله چین و جمهوری اسلامی ایران در دوران جنگ تحمیلی و تحریم برمیگردد.
رئیس اتاق بازرگانی چین تصریح کرد: در کتابخانههای تاریخی روابط بسیار عمیقی از نظر فرهنگی، اقتصادی و تجاری از هزاران سال پیش در مسیر جاده ابریشم بین دو کشور چین و ایران تعریف شده است، تاریخ شناسان در مسیر جاده ابریشم در حین انجام فعالیتهای اقتصادی به ویژه در تنگه هرمز تعاریف زیادی از روابط دوستانه بین ایران و چین کردهاند.
وان یانگ گو با تاکید بر استمرار همیشگی روابط دوستانه بین دو کشور چین و ایران گفت: ارتباط نزدیک چند هزار ساله و اعتماد و علاقه هر دو کشور در همه دورانها میتواند بزرگترین حامی برای سرمایهگذاریها و فعالیتهای تجاری بخش خصوصی چین در بازارهای بین المللی و تجارت مشترک در زمینههای مختلف باشد.
وی بیان کرد: درسفر اخیر وزیر امور خارجه ایران به پکن پایتخت چین، وی اعلام کرده "درست است که کشورهای بزرگ در بخشهای دولتی در حال فعالیت هستند اما زمان توسعه زمینههای همکاری مشترک در بخشهای خصوصی فرا رسیده است".
رئیس اتاق بازرگانی چین ادامه داد: پیشرفت چین در بخش خصوصی از نظر توانمندی و دسترسی به تکنولوژی به صورت روزانه پیشروی میکند، کمتر از33درصد از ذخایر چین در اختیار بخش خصوصی چین است.
وان یانگ گو با اشاره به یک سری شاخصهای آماری در چین گفت: در حال حاضر 60 درصد مالیات چین، 60 درصد مالیات جمعآوری شده در چین و 60 درصد سرمایه گذاری خارجی و 60 درصد GDP این کشور از منابع بخش خصوصی تامین میشود و 75درصد مالکیتهای فکری واسناد مالکیتهای فکری، 80 درصد کارآفرینیها و 80 درصد نیروی کار چین مربوط به بخش خصوصی است.
وی اضافه کرد: دولت چین برای پیشرفت بخش خصوصی قوانین اقتصادی و حمایتگرانهای را در مجلس به تصویب رسانده است، اتاق بازرگانی و صنایع بخش خصوصی تنها نهاد و مرکز معرفی شده توسط وزارت اقتصاد و صنایع چین برای جذب سرمایهگذاری فرصتهای بین المللی است.
رئیس اتاق بازرگانی چین خاطرنشان کرد: در سال 2012 ، 20درصد سرمایهگذاری خارجی توسط بخش خصوصی انجام گرفت که این رقم در سال 2013 به 30 درصد، در سال 2014 به 45 درصد رسیده است که در سال 2016 بالغ بر 60درصد سرمایهگذاری چین از طریق بخش خصوصی دنبال شد.
وان یانگ گو با اشاره به آخرین بخشنامهها افزود: وزارت صنایع و اقتصاد چین 500 شرکت برتر بخش خصوصی چین همگی عضو اتاق بازرگانی صنایع هستند و از این تعداد ٤� شرکت جزو شرکتهای برتر جهان هستند.
وی گفت: تعداد اعضای اتاق بازرگانی این کشور تا سال 2016 به 150 هزار عضو رسیده است که تمام توانمندیهای موجود اتاق بازرگانی در راستای هدایت صنایع به خارج از کشور و معرفی پروژههای مناسب به کشورهای دیگر به خصوص جمهوری اسلامی ایران است، تاکنون تجارت مشترک ایران و چین به رقم ٥� میلیارد دلار رسیده و در تلاش هستیم که این رقم برای سال 2020 به 100 میلیارد دلار برسد.
رئیس اتاق بازرگانی چین با اشاره به وجود برخی مشکلات اندکی که در تجارت و سرمایهگذاریهای دو کشور بیان کرد: عدم تسهیل در ارائه ویزا به تجار دو کشور از جمله چالشهای موجود بر سر راه تجارت و سرمایهگذاری بین چین و جمهوری اسلامی ایران است.
وان یانگ گو ادامه داد: راه اندازی مرکز تولیدی و نمایشگاهی مشترک در قالب یک شهرک اقتصادی بین دو کشور، هدایت و اعزام هیئتهای سرمایهگذاری بخش خصوصی و صندوقهای تامین مالی بخش خصوصی در اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی ایران جهت بازدید از شرکتهای معتبر ایرانی و ایجاد بستری مناسب برای آشنایی بیشتر صنایع چین با صنایع معتبر ایران به صورت مستقیم در جلسات رودرو با مدیریت اتاق باززرگانی صنایع چین و اتاق بازرگانی صنایع ایران از جمله راهکارها در راستای توسعه روابط ایران و چین در حوزه تجارت و سرمایهگذاری است.
وی افزود: ارائه تکنولوژی و به اشتراک گذاشتن اطلاعات به ویژه اطلاعات مشترک مربوط به تولید توسط فعالان اقتصادی دو کشور از دیگر پیشنهادات چین در راستای تقویت روابط بین دو کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی چین با اشاره به مشکلات پیش روی معادلات بانکی و ارزیابی تولیدات تجار به دلیل وجود تحریمهای ناعادلانه بر جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: با حمایت چهار بانک بزرگ چین در قالب صندوق سرمایه گذاری جاده ابریشم موفق به دریافت 47 میلیارد دلار از صندوق جاده ابریشم شدیم و امید است با راهاندازی صندوقهای تامین اعتبار و در قالب بخش خصوصی مشکلات را حل کنیم.
وان یانگ گو خاطرنشان کرد: با ارائه خدمات حقوقی مشترک به فعالان اقتصادی و سرمایهگذاری دو کشور بستری امن در راستای ارزیابی تجار وسرمایهگذاران دو کشور به وجود میآید.
وی با اشاره به اعزام هیئتهای متخصص به ایران گفت: با اعزام هیئتهای متخصص در زمینههای اقتصادی، حقوقی و سرمایهگذاری از چین به ایران و نیز بالعکس در قالب بخش خصوصی میتوان به توسعه روابط تجاری بین دو کشور کمک کرد.
رئیس اتاق بازرگانی چین ادامه داد: استفاده از این ظرفیتها و انجام این تبادلات بیانگر علاقه کشور چین به پایتخت صنعتی جمهوری اسلامی ایران است.