کد خبر: ۹۰۵۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ - ۱۸ دی ۱۳۹۵ - 07 January 2017
\ «مجلس سبز سبز می شود»، «زنان در راه پاستور»، «ورود خانم ها ممنوع!»، «بازار سرمایه در سی سی یو» و «و این چنین «اتفاق» افتاد» از مهم ترین موضوع های اختصاصی روزنامه ابتکار در شماره شنبه 18 دی است.
\ «مجلس سبز سبز می شود»، «زنان در راه پاستور»، «ورود خانم ها ممنوع!»، «بازار سرمایه در سی سی یو» و «و این چنین «اتفاق» افتاد» از مهم ترین موضوع های اختصاصی روزنامه ابتکار در شماره شنبه 18 دی است.

** مجلس سبز سبز می شود
بالاخره قوانین و مقررات روی خوش را به محیط‌بانان نشان داد. سال 95 که با شهادت سه محیط‌بان آغاز شد با وجود تلخی‌هایش خبرهای خوشی هم در آخرین ماه‌هایش برای محیط‌بانان به همراه داشت. خبر کوتاه اما خوشحال کننده است. لایحه حمایت از محیط‌بانان هفته آینده تقدیم صحن دولت می‌شود که یکی از مواد آن اشد مجازات برای ضاربان محیط‌بان و تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌های متخلفین است.از آخرین خبری که از مرگ یک محیط بان در رسانه‌ها منتشر شد مدت زمان زیادی نمی‌گذرد. 6 آذرماه سال جاری خبری از مرگ محیط بان دنا «حسن دانانسب» بر اثر خفگی با گاز منتشر شد. خبری که برخی از رسانه‌ها را مشکوک به قتل عمد کرد. گرچه پس از بررسی‌های پزشکی قانونی و کالبدشکافی مشخص شد که هیچ گونه مورد مشکوکی وجود نداشته اما ذهن‌ها آنقدر نسبت به مرگ محیط بانان ایران حساس بود که سبب شد تا مسئولان به دنبال علت مرگ او دست به کار شوند. مرگ‌های مشکوک، آمارهای مصدومیت محیط‌بانان و خبرهایی که از حبس و زندانی شدن آنان به گوش می‌رسد افکار عمومی را به خبرهایی که پیرامون محیط‌بانان منتشر می‌شود حساس کرده است. حساسیتی که البته برای بهبود شرایط و رفع خلاهای قانونی مفید واقع شد.

**زنان در راه پاستور
با نگاهی به تاریخ کشورهای جهان طی سال‌های اخیر، شاهد حضور بانوان نه تنها به عنوان فعالانی اجتماعی که به عنوان رهبران سیاسی بوده‌ایم؛ از سیریماو بندارا نایکه، اولین زن سیاستمدار دنیای مدرن و نخست‌وزیر سریلانکا گرفته تا ایندیرا گاندی و بی‌نظیربوتو؛ این روزها هم آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و ترزا می نخست‌وزیر بریتانیا سیاست این کشورها را تعیین می‌کنند. این در حالی است که اخیرا سخن از انتخاب یک زن به سمت دبیرکلی سازمان ملل متحد به میان آمده بود. در آمریکا نیز هیلاری کلینتون این شانس را داشت که به عنوان اولین رییس‌جمهوری زن این کشور انتخاب شود، اما رقابت را به دونالد ترامپ پرحاشیه باخت. در جمهوری اسلامی ایران اما شرایط به گونه دیگر در جریان است؛ تا به امروز هیچ زنی نتوانسته به سمتی مانند ریاست جمهوری و کمتری بانویی توانسته به سمتی همچون وزارت نائل آید. اگرچه که طی سال‌های اخیر بارها بحث حضور زنان در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده اما هر بار از یک سو زنان شاخص دنیای سیاست با علم به تفسیر خاص از قانون درباره حضور زنان در این انتخابات ثبت‌نام نکرده‌اند و دیگران نیز با ردصلاحیت روبه‌رو شده اند. انتخابات مجلس دهم و رکوردشکنی تعداد بانوان راه یافته به مجلس شورای اسلامی اما تلنگری بود تا شورای نگهبان با بررسی مجدد ویژگی ‌کاندیداهای ریاست جمهوری در قانون اساسی به بازنگری در تعبیر «رجل سیاسی» بپردازد؛ این که رجل سیاسی نشانی از جنسیت است یا تعریف از هر فردی که فارغ از جنسیت فعالیت سیاسی انجام می‌دهد؟ به هر ترتیب حضور زنان در صحنه‌های سیاسی در کشور ما تاکنون واکنش و حرف و حدیث‌های بسیاری را به دنبال داشته است؛ در شرایطی که برخی سیاسیون مخالف صددرصدی حضور زنان در سیاست هستند، به نظر می‌رسد که برخی از احزاب تمایل به معرفی کاندیدای زن دارند.

**ورود خانم ها ممنوع!
در گذشته‌های دورتر که تنها تاکسی‌ها و اتوبوس‌های شرکت واحد در سطح شهر خدمات حمل‌ونقل را به عهده داشتند با حضور بانوان به عنوان راننده در ابتدا مخالفت‌های بسیاری شده بود، هرچند با گذر زمان شمار رانندگان خانم افزایش یافت و حتی بانوان توانستند سهمی از حمل‌ونقل اتوبوس‌های شرکت واحد را نیز به خود اختصاص دهند. در حال حاضر اما با حضور زنان در کابین کوچک راهبری مترو مخالف می‌شود و محمد احمدی‌بافنده به عنوان مدیرعامل بهره برداری مترو تهران حضور زنان در شرکت مترو به عنوان راهبر قطار را در تضاد با کرامت انسانی آن‌ها عنوان می‌کند. ابوالفضل قناعتی، عضو کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر تهران در این رابطه به «ابتکار» می‌گوید: «من مسئول انضباط شرکت تاکسیرانی هستم و با جرات می‌گویم که هیچ ممنوعیت جنسیتی برای رانندگی وجود ندارد. چرا که بسیاری از خانواده دوست دارند فرزند دخترشان و یا همسر خانواده با خیال راحت‌تری در سطح شهر جابه جا شود چراکه از نظر اعتقادی برخی خانواده‌ها این گونه می‌پسندند و همه امکانات چه در تاکسی‌های بی سیم و چه تاکسی‌های خطی و اتوبوس ها برای بانوان فراهم است.» در ارتباط با کرامت‌های انسانی. کرامت به معنی دور شدن از پستی و فرومایگی است.

**بازار سرمایه در سی سی یو
بازار سرمایه یکی از مهم‌ترین نهادهای مالی در دنیاست که سالانه شاهد گردش مالی بالاییست؛ این بازار در کشورهای اروپا و امریکایی شناخته شده تر از کشوری مانند ایران است.اخیرا بازار سرمایه ایران شاهد یک‌سری مشکلاتی شده که باعث نارضایتی سهامداران از این نهاد شده است؛ یکی از این مشکلات، توقف برخی نمادها از مدت‌ها پیش است که نه شرکت‌ها به این موضوع واکنش نشان می‌دهند و نه سازمان بورس و اوراق بهادار تهران.البته در چند وقت اخیر به دلیل تجمع‌هایی که مقابل سازمان بورس ازسوی سهامداران صورت گرفته، گویا به سازمانی‌ها برخورده و قرار است به مشکلات سهامداران به زودی رسیدگی کنند. هم اکنون حدود 49 نماد تا تاریخ 15 دی ماه در بورس تهران متوقف شده که زمان بازگشایی آنها نیز نه ازسوی شرکت و نه ازسوی سازمان بورس مشخص نیست.در این راستا روز پنجشنبه درمحل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران و باحضور شاپور محمدی رئیس این سازمان و برخی از فعالان اصلی بازار تشکیل شد که درنتیجه آن رییس سازمان بورس از بازنگری و تدوین مجدد دستورالعمل توقف و بازگشایی نمادها خبر داد و عنوان کرد بسته بودن نمادها یکی از مسائل مهم بازار سرمایه است و ما بی وقفه به دنبال آن هستیم که طی یک یا دو هفته آینده تعدادی از نمادهای مهم بازگشایی شود.ازسویی در کنار نشست روز پنجشنبه، هشتگی با عنوان من_نگران_بازار_سرمایه_ام نیز در میان فعالین اصلی بازار رد و بدل شد و همچنین قرار است صبح امروز در مقابل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، تجمعی صورت بگیرد تا شاید وضعیت کنونی بازار بهبود یابد.

**و این چنین «اتفاق» افتاد
روزنامه «وقایع اتفاقیه» به عنوان نخستین روزنامه دولتی ایران چهارده سال پس از روزنامه کاغذ اخبار، به کوشش «میرزا تقی خان امیر کبیر» و در سومین سال سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، منتشر شد. اولین شماره این روزنامه به تاریخ 18 دی ماه سال 1229شمسی بدون اشاره به نام وقایع اتفاقیه و فقط با عنوان «روزنامه اخبار دارالخلافه تهران» انتشار یافت که در صفحه اول آن علامت شیر و خورشید و عبارت «اسدالله الغالب» نوشته شده بود. در دو طرف آن هم تصویر دو درخت به چاپ رسیده بود.درخصوص دلایل انتشار این روزنامه توسط دولت شاهنشاهی قاجار، آمده است: «از آنجا که همت حضرت اقدس شاهنشاهی مصروف تربیت اهل ایران و استحضار و آگاهی آنها از امورات داخله و وقایع خارجه است لهذا قرار شد هفته به هفته احکام همایون و اخبار داخله مملکتی و غیره را که در دول دیگر گازت می‌نامند در دارالطباعه دولتی زده شود و به کل شهرهای ایران منتشر گردد که اهالی ممالک ایران نیز در هر هفته از احکام دارالخلافه مبارکه و غیره اطلاع حاصل نمایند و از جمله محسنات این گازت یکی آن که سبب دانایی و بینایی اهالی این دولت علیه است دیگر اینکه اخبار کاذبه اراجیف که گاهی برخلاف احکام دیوانی و حقیقت حال در بعضی از شهرها و سرحدات ایران پیش از این باعث اشتباه عوام این مملکت می شد بعد از این به واسطه روزنامچه موقوف خواهد شد و بدین سبب لازم است که کل امنای دولت ایران و حکام ولایات و صاحب منصبان معتبر و رعایای صادق این دولت روزنامه را داشته باشند و بر حسب قرارداد فوق در یوم جمعه پنجم شهر ربیع الثانی سنه 1267 به این کار شروع شد و مباشر این روزنامه به هر کس که طالب باشد هفته به هفته خواهد رساند.»مسئولیت مدیریت این روزنامه را «حاجی میرزا جبار نظام المهام» معروف به «تذکره چی» به عهده داشت. مترجمی روزنامه با «ادوارد برجیس» انگلیسی بود و محرر روزنامه «میرزا عبدالله» بود که روزنامه را به خط خوش نستعلیق می‌نوشت. روزنامه در چاپخانه «حاجی عبدالمحمد» واقع در دروازه دولاب تهران چاپ می‌شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: