یک کارشناس بانکی از تکمیل ظرفیت نصب دستگاه خودپرداز در شعب بانکی کشور خبر داد و اعلام کرد: نصب صندوقهای مکانیزه فروش تا سال ۹۷ به تعویق افتاده است.
امیرحسین فتاحی در خصوص نصب صندوقهای مکانیزه فروش در واحدهای صنفی گفت: سازمان امور مالیاتی برای فراهم سازی زیرساختهای لازم برای نصب صندوق مکانیزه فروش، مناقصه برگزار کرد و بر همین اساس ما نیز در این مناقصه شرکت کرده و به اصناف اعلام آمادگی کردیم که ظرفیت تولیدی لازم را برای فراهم سازی صندوقها داریم؛ البته مشکل ما تولید صندوق مکانیزه فروش نیست و مسالهای نیز برای افزیاش ظرفیت نداریم، اما هنوز برنامه سازمان امور مالیاتی در این زمینه مشخص نیست.
وی افزود: قرار بر این است که الزام نصب صندوق مکانیزه فروش تا سال ۹۷ فراهم شده و صندوقهای نصبشده طبق استاندارد نصب شوند؛ این در حالی است که اکنون اصناف الزامی به خرید این صندوقها ندارند؛ اما هر زمان که این الزام برای نصب در واحدهای صنفی انجام شود؛ آنها به دنبال تامین این صندوقها خواهند بود و تولید انبوه، توجیه پیدا میکند.
فتاحی تصریح کرد: اکنون بسیاری از واحدهای صنفی، صندوقها را با استفاده از لپتاپ و تبلت و کامپیوتر خود راهاندازی کردهاند و در کنار آن، از دستگاه پوز نیز استفاده میکنند؛ در حالیکه باید صندوقی طراحی و در اختیار آنها قرار گیرد که ذخیره امن و حافظه مناسب برای نگهداری تراکنشها داشته باشد و امکان انجام تراکنش کارتی نیز وجود داشته باشد.
به گفته، اگر قرار بر این باشد که صندوق با پوز جداگانه در اختیار اصناف قرار گیرد، فرقی با سیستم فعلی ندارد؛ البته باید برای صندوقهایی با تراکنشهای بالا و ذخیره امن، طراحی خاصی صورت گرفته و تائیدیه شاپرک نیز اخذ شود.
وی اظهار داشت: هم اکنون ظرفیت نصب خودپرداز در شبکه بانکی اشباع شده است؛ این در حالی است که در حال حاضر ۲۰ هزار شعبه بانکی وجود دارد که ۴۰ هزار دستگاه خودپرداز در آن نصب است؛ بنابراین این ظرفیت تکمیل است؛ ولی برای دستگاههایی که از رده خارج میشود ممکن است جایگزین شوند.
به نوشته مهر، امیرحسین فتاحی ادامه داد: بحث خرید بدون نقد نیز البته بخشی از سگمنت بازار است که البته بخش پوز و خودپرداز بر روی هم تاثیر دارند.