بانكداري ايراني - رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه پارسال از 2.1 درصد عبور کرد، گفت : 23 سال پیش ضریب نفوذ بیمه 34 صدم درصد و معادل 320 میلیارد ریال بود که ارقام جدید از رشد هفت برابری آن در این مدت خبر می دهد.
«عبدالناصر همتی» روز شنبه در بیست و سومین همایش بیمه و توسعه در محل سالن همایش های برج میلاد تهران همچنین افزود : در هفت ماهه نخست امسال صنعت بیمه 17 میلیون فقره خسارت پرداخت کرد.
همتی گفت: صنعت بیمه به طور میانگین ۱۴ درصد مالیات و عوارض پرداخت می کند در حالی که سود شرکت های بیمه سه درصد حق بیمه است؛ در واقع میزان عوارض با سود تناسب ندارد و به صنعت بیمه آسیب می زند.
وی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست برای رفع این مشکل تدبیری بیاندیشند.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین بر اصلاح پلکان رشد دیه تاکید کرد و گفت: این روند، توانگری بیمه ها را کم می کند و در نهایت مردم از آن آسیب می بینند.
رئیس کل بیمه مرکزی یادآورشد: در کشور رقم سرمایه گذاری بیمه ها به ارزش دفتری ۱۷0 هزار میلیارد ریال است که با احتساب مطالبات معوق در مجموع به حدود ۲۵0 هزار میلیارد ریال خواهد رسید که رقمی معادل بودجه عمرانی کشور است و نشان از ظرفیت بالقوه این حوزه دارد.
همتی یادآورشد: در هفت ماهه نخست امسال رشد صنعت بیمه معادل 20 درصد بوده است که تا پایان سال بیش از این افزایش می یابد.
همتی تصریح کرد: اگر ما میگوییم حاکمیت شرکتی باید صورت پذیرد به خاطر امنیت خود شرکتهای بیمه است. اگر بیمه مرکزی نظارت جدی در این مورد نداشته باشد لزوما در این زمینه شرایط خوبی را نخواهیم داشت و تضاد منافع ایجاد خواهد شد.
وی تاکید کرد: در دوران تحریم دوستانی که قبل از من در بیمه مرکزی مشغول بودند زحمتهای زیادی کشیدند و اجازه ندادند که صنعت بیمه با مشکلاتی مواجه شود. در نتیجه لازم است من از آنها تشکر کنم، همچنین نتیجه برجام هرچه شود ما نتیجه سالهای گذشته را رها نخواهیم کرد. هدف ما بالابردن ظرفیت اتکایی کشور است و این کار را انجام خواهیم داد.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به موضوع همایش بیمه و توسعه، ادامه داد: موضوع همایش نقش بازارهاست. باید ترکیب مناسبی از بازار و دولت را در نظر بگیریم، یکی از آن بازارهای مهم بازار بیمه است. این بازار حساسیت بالایی دارد و شرایط پیچیدهتری در آن وجود دارد، چرا که در شرکتهای بیمه تعهد آینده فروخته میشود و باید بیمه مرکزی بر این موضوع تاکید داشته باشد. بیمه مرکزی اولا باید از حقوق بیمهگذاران دفاع کند و ثانیا ثبات بلندمدت سیستمهای بیمهای کشور را تضمین کند.
همتی درباره بیمه عمر نیز گفت: آییننامههای مربوط به بیمههای موجود انشاالله اصلاح میشود. شرکتهای بیمه باید تا پایان بهمنماه فرمهایی را پر کنند و مشخص کنند که سرمایهگذاری در رشته بیمه عمر چگونه تخصیص یافته است. امیدواریم با رشد بیمه عمر شاهد رشد ضریب نفوذ بیمه باشیم.
وی اضافه کرد: در مجموعه صنعت بیمه کشور ۱۱۰ هزار نفر شاغل هستند که از این میزان تنها پنج درصد از آنها در بخش دولتی هستند. من فکر میکنم با توجه به خدمتی که بیمه انجام میدهد این ۱۱۰ هزار نفر فعالیتهای خوبی را برای کشور انجام میدهند.