کد خبر: ۸۷۶۴۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۹ - ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - 29 November 2016
پس از ایجاد مشکل در استمرار این طرح، وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه اجرای طرح‌های تشویقی اپراتورها موجب اختلال در شبکه اپراتورها ‌شده، این موضوع را دلیل اصلی توقف این سرویس برشمرده و عنوان کرد که اپراتورها وقتی به طرح‌های تشویقی اقدام کردند، فکر نمی‌کردند این رقابت طوری شود که شبکه آنها با مشکل روبه‌رو شود.
بیش از یک سال از توقف اجرای طرح مکالمات نامحدود توسط اپراتورهای مختلف تلفن همراه می‌گذرد، با این وجود همچنان از سرگیری اجرای این طرح حداقل با شرایط گذشته محقق نشده است.

به گزارش ایسنا، حدود یک سال از زمان ارائه مکالمات نامحدود موبایلی توسط اپراتورهای تلفن همراه می‌گذرد و در این مدت به واسطه شرایط در نظر گرفته شده از سوی رگولاتور دیگر امکان بهره‌مندی مشترکان از مکالمات رایگان حداقل به مانند آن دوره فراهم نیست.

طرح‌های تشویقی تلفن همراه امکانی فراهم می‌کردند تا مشترکان با پرداخت مبلغی بتوانند مدتی مکالمه نامحدود درون‌ شبکه‌ای داشته باشند، اما در حالی که اجرای این طرح از سوی هر سه اپراتور تلفن همراه در مقطعی از زمان با اقبال عمومی مواجه شده بود، از زمستان سال قبل این طرح از سوی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی مورد بررسی قرار گرفته و دستور توقف آن صادر شد، چرا که به اعلام رگولاتور، اجرای این طرح تاثیرات منفی متعددی بر کیفیت شبکه برجای گذاشته بود.

در ادامه این روند سال قبل دفتر مطالعات ارتباطات و فناوریهای نوین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به این موضوع واکنش نشان داده و اعلام کرد که طرح مکالمه نامحدود درون شبکه ای در سایر کشورهای جهان و در اکثر قریب به اتفاق اپراتورها اجرا می شود و از منظر رگولاتوری اقدامی موجه و کنشی رقابتی محسوب می شود.

به عبارت دیگر اجرای چنین طرح هایی توسط اپراتورهای کشور به گفته کارشناسان منافع فراوانی برای ذینفعان اعم از اپراتورها، مشترکان و دولت دارد و طرح های همه – سر – برد محسوب می‌شد، اما مسئولان سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه نظری متفاوت داشته و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این طرح اپراتورها را ضد رقابتی تشخیص داده و دستور لغو طرح مکالمه نامحدود درون شبکه ای همه اپراتورهای همراه کشور را صادر کرد، در حالی که به گفته کارشناسان طبق ماده (۶) و بند د ماده (۱۸) قانون سیاست های اصل ۴۴، شورای رقابت مسوول تشخیص فعالیت ضد رقابتی بود.

استقبال اپراتورها از حذف مکالمات نامحدود

پس از ایجاد مشکل در استمرار این طرح، وزیر ارتباطات  با تاکید بر اینکه اجرای طرح‌های تشویقی اپراتورها موجب اختلال در شبکه اپراتورها ‌شده، این موضوع را دلیل اصلی توقف این سرویس برشمرده و عنوان کرد که اپراتورها وقتی به طرح‌های تشویقی اقدام کردند، فکر نمی‌کردند این رقابت طوری شود که شبکه آنها با مشکل روبه‌رو شود.

محمود واعظی همچنین در آن دوره با اشاره به اجرای این طرح توسط اپراتورهای غالب یعنی همراه اول و ایرانسل، عنوان کرد که دو اپراتور طرح‌های تشویقی را ترویج کردند و اپراتور دیگر هم برای شرکت در این رقابت طرح دیگری را اعلام کرد که منجر به ایجاد مشکل در شبکه اپراتورها شد و در آن زمان اختلالات بالا رفته و قطعی تماس‌ها زیاد شد.

وی با بیان این‌که ما به عنوان نماینده مردم عمل می‌کنیم، اظهار کرد که رگولاتوری طرح‌های تشویقی را بررسی کرد و طی صحبت‌هایی که با اپراتورها انجام شد آنها نیز قبول کردند که انتظار مشکلات پیش آمده را نداشتند.

واعظی درعین حال گفت که ما با این‌که اپراتورها قیمت‌ها را کاهش دهند مشکلی نداریم و از این‌که بخواهند امکانات بیشتری در اختیار مردم قرار دهند استقبال هم می‌کنیم، اما باید به گونه‌ای عمل کرد که اپراتورها با رقابت با هم دچار مشکل در شبکه نشوند و با این‌که مردم نتوانند از امکانات به درستی استفاده کنند موافق نیستیم.

وی همچنین اظهار کرد که اپراتورها با حذف طرح‌های تشویقی مشکلی نداشته و از آن استقبال کردند.

پیش شرط‌های از سرگیری مکالمات رایگان

اما در آن مقطع به دنبال انتقادات متعدد مطرح شده، مدیر وقت بررسی‌های فنی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در گفت‌وگویی با ایسنا در خصوص امکان از سرگیری این نوع طرح‌ها تاکید کرد که طبق پروانه، امکان ارائه طرح‌های تشویقی تعرفه‌ای برای اپراتورها وجود دارد.

حسین فلاح جوشقانی که این روزها به عنوان معاون نظارت و اعمال مقررات در رگولاتوری فعالیت دارد در آن مقطع با تاکید بر اینکه قطعا لازم است پیش از اجرای طرح‌های تشویقی، اپراتورها جزئیات آن را به رگولاتور اطلاع دهند، گفت که البته طبق پروانه اپراتورها این‌گونه نیست که لازم باشد اپراتور برای ارائه هر طرح تعرفه‌ای، از ما تاییدیه داشته باشند.

وی ادامه داد: قطعا اپراتورها می‌توانند همین حالا هم در چارچوب پروانه خود به ارائه طرح‌های مختلف بپردازند، چرا که ما در این زمینه تعیین تکلیف نمی‌کنیم و این امکان وجود دارد که اپراتورهای مختلف تخفیف‌های متنوعی را برای مشترکان در نظر گیرند.

به گفته او این موضوع نیز به بازاریابی و مارکتینگ آنها بستگی دارد و ما تنها برای آنها این شرط را در نظر گرفته‌ایم که کیفیت خود را کاهش نداده و اطلاع‌رسانی دقیق و شفافی برای مشترکان داشته باشند و چارچوب‌های پروانه خود را رعایت کنند.

فلاح همچنین یادآور شد: بحث توقف سرویس مکالمات نامحدود هم زمانی اعلام شد که به دلیل افزایش ترافیک و کاهش کیفیت خدمات اعتراضاتی به سازمان منعکس شد.

وی عنوان کرد: به دنبال طرح این گلایه‌ها سازمان تنظیم مقررات از اپراتورها خواست اطلاعات مربوط به تاثیر این طرح در شبکه خود را اعلام کنند تا ما بدانیم که به عنوان مثال چه تعداد از مشترکان از این طرح استفاده کرده‌اند و اجرای چنین طرح‌هایی چه اندازه در کیفیت شبکه تاثیر گذاشته و چه درآمدی برای اپراتور به همراه داشته است.

مدیر وقت بررسی‌های فنی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات ادامه داد: در آن مقطع هم بحث ما این نبود که جلوی اجرای این طرح‌ گرفته شود، بلکه ما بر این نکته تاکید داشتیم که باید شرایط اجرای طرح‌ها به گونه‌ای باشد که موجب نارضایتی مشترکان از خدمات اپراتور نشود.

وی ادامه داد: البته باید به این مساله توجه داشت که برای ارائه طرح‌هایی از این دست لازم است ابتدا زیرساخت‌های مربوطه از سوی اپراتور فراهم شود که در این زمینه نیز ما جلسات متعددی با اپراتورها داشته‌ایم تا به این نتیجه برسیم که چگونه می‌توان با حفظ کیفیت طرح‌های خوبی ارائه داد تا چه در ایام عید و چه ایام پس از آن، مشترکان بتوانند از تخفیف‌های اپراتور نیز بهره‌مند شوند. علاوه بر آن سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجری مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است، حال آنکه این کمیسیون مصوبه ای برای لغو طرح مکالمه نامحدود اپراتورها صادر نکرده است.

جوشقانی همچنین یادآور شد: نکته‌ی دیگر آنکه، در خصوص طرح‌های تشویقی هم، هیچ کشوری در دنیا این‌گونه نیست که این طرح‌ها را به طور تمام مدت ارائه کند. به هر حال طرح‌های تشویقی مربوط به یک دوره زمانی خاص می‌شوند و در زمان ارائه آنها باید مشترک به طور شفاف بداند که تفاوت این سرویس با شرایط عادی از چه قرار است.

صادق عباسی شاهکوه نیز در آن دوره در ارتباط با این موضوع عدم اطلاع رسانی شفاف و ایجاد مشکل برای برخی مشترکان را از جمله دلایل مخالفت با استمرار اجرای این طرح دانسته و گفته بود که در این خصوص تذکراتی به اپراتورها داده شده و همواره هم در تمام مصوبات این مساله مورد توجه جدی قرار داشته که هر امکانی برای مردم در نظر گرفته می‌شود باید به شکل واضح و شفاف و بدون هرگونه ابهامی اطلاع‌رسانی شود.

معاون بررسی‌های فنی و صدور پروانه رگولاتوری با تاکید  بر این‌که ادامه اجرای این نوع طرح‌ها به حل اشکالات آنها منوط شده است، اظهار کرده بود که عمده‌ترین اشکالاتی که در خصوص اجرای این طرح‌ها وجود داشته، اطلاع‌رسانی غیرشفاف به مردم و بحث کیفیت پایین شبکه بوده است، چرا که قرار نیست اجرای این طرح‌ها کیفیت شبکه را کاهش دهد اما در برخی موارد چنین مشکلی ایجاد شده بود.

حال حدود یک سال از توقف این طرح می‌گذد و در این مدت کم و بیش اپراتورها طرح‌هایی را برای ارائه مکالمات نامحدود به مشترکان خود امتحان کرده‌اند اما با این حال همچنان از اجرای این طرح با شرایط سابق که استقبال به نسبت خوب مشترکان را به همراه داشت خبری نیست.

این در حالی است که طبق مصوبات سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی دارنده پروانه در هر سال حداکثر می تواند هشت بار نسبت به ارایه و اجرای تعرفه های تشویقی اقدام کند و در این میان تعرفه های تشویقی باید قبل از اعمال به اطلاع سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برسد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: