کد خبر: ۸۷۲۸۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۰۴ آذر ۱۳۹۵ - 24 November 2016
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: بالا بودن قیمت تمام‌شده و عقب‌افتادگی و فقدان تکنولوژی روز و کهنگی فناوری‌ تولید صادرات محصولات ایرانی را با مشکل مواجه کرده است.
 ایران گفت: بالا بودن قیمت تمام‌شده و عقب‌افتادگی و فقدان تکنولوژی روز و کهنگی فناوری‌ تولید صادرات محصولات ایرانی را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی در آیین تجلیل از صادرکنندگان برتر استان سمنان ضمن اذعان نسبت به اینکه تولید در ایران از تکنولوژی و فناوری‌های روز دنیا عقب مانده است، اظهار کرد: تا مادامی که فناوری تولید در ایران افزایش نیابد، راه صادرات کالاهای ایرانی برای ورود به بازارهای جهانی هموار نخواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور به نبود اقبال بازارهای خارجی به بخش عمده محصولات ایرانی اشاره و اضافه کرد: امروز کالاهای ایرانی در بازارهای مصرف در حال منسوخ شدن است و باید این رویه اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه عقب‌ماندگی فناوری‌های تولید ایران نسبت به دنیا در زمان تحریم‌ها رخ‌داده است، افزود: دو عامل بالا بودن قیمت تمام‌شده و عقب‌افتادگی فناوری‌های تولید کالا، صادرات محصولات ایرانی را با مشکل مواجه کرده است.

این عضو ارشد اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه فاصله ایجادشده در فناوری‌های روز تولید سبب پیشی گرفتن رقبای خارجی از صادرکنندگان کشورمان شده است، عنوان کرد: سال‌ها بود که در زمان تحریم‌ها امکان تبادل فناوری برای کشورمان امکان نداشت و ما نمی‌توانستیم از تکنولوژی‌های روز دنیا در تولید محصولات خود بهره ببریم و این مهم تولید کشورمان را تحت تأثیر قرار داد.

شافعی با اشاره به اینکه در زمان تحریم‌ها الگوی تولید کشورمان با الگوی روز تولید در دنیا هم‌خوانی نداشت، خاطرنشان کرد: این مهم یکی از دلایلی است که سبب شده تا تولید در کشور عقب بماند؛ چراکه هم‌زمان با عقب ماندن تکنولوژی تولید کشور از دنیا در زمان تحریم‌ها، بازار مصرف داخلی نیز بر اساس نیازهای روز دنیا شکل‌گرفته بود.

وی با تأکید بر لزوم کاهش فاصله فناوری‌های تولید کالا در ایران با فناوری‌های روز تولید کالا در دنیا، این مهم را لازمه حل مشکلات تولید و صادرات کشور دانست و تصریح کرد: اگر موفق به کاهش این شکاف نشویم؛ تولید و صادرات کشور مشکلات بیشتری خواهند داشت.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه توسعه فناوری‌های روز دنیا در بخش تولید سبب کاهش قیمت تمام‌شده کالا و افزایش کیفیت آن خواهد شد، خاطرنشان کرد: امروز دولت با بخش خصوصی برای رسیدن به این هدف همگام است.

این فعال اقتصادی با اشاره به افزایش تعاملات خارجی ایران با دیگر کشورهای دنیا در زمان بعد از اجرای توافق‌نامه برجام، به حضور مسئولان بلندپایه خارجی در کشورمان در زمان پسابرجام اشاره و بیان کرد: امروز توجه دنیا به اقتصاد بزرگ جمهوری اسلامی ایران و ظرفیت‌هایی که در آن نهفته، جلب شده است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران ساده‌ترین و ایمن‌ترین راه برای حضور دیگر کشورهای دنیا در بازارهای منطقه است، افزود: دسترسی به بازار داخل ایران و استفاده از کشورمان برای حضور در بازارهای کشورهای اطراف، مهم‌ترین علت‌های ترافیک حضور مقامات خارجی در کشورمان است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نتایج حضور مقامات خارجی و رایزنی‌های انجام‌شده را مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد تا در آینده نتایج این ارتباطات و تعامل بر روی اقتصاد کشور تأثیرگذار باشد.

شافعی با تأکید بر لزوم توجه به بخش تولید به‌منظور توسعه بخش صادرات و بهبود شرایط اقتصادی کشور، تولید را پشتوانه صادرات دانست و با اشاره به اینکه پشتوانه تولیدی محکم و قوی منجر به موفقیت در امر صادرات خواهد شد، اظهار کرد: مشکل در تولید منجر به ایجاد چالش در صادرات و اقتصاد کشور خواهد شد.

عضو ارشد اتاق ایران با انتقاد از تعدد واحدهای تولیدی برخی محصولات در کشور، تصریح کرد: تعدد این واحدها تا آنجا است که در برخی موارد تعدد تولیدی ها بسیار بیشتر و فراتر از نیاز و ظرفیت داخلی است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران عدم توجه جدی به ظرفیت سنجی، اولویت‌بندی و مکان‌یابی را از مهم‌ترین مشکلات تولیدی های صادرات محور ایران دانست و گفت: کالاهای صادراتی در کشور باید با دقت و حساسیت بیشتری تولید شود و در ساخت آنها استانداردهای روز دنیا را مدنظر داشت.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: