عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار با بیان این که کنترل سود سهام بانکی به دلیل این که رقم بزرگی را تشکیل نمی دهد، مشکلی را حل نمی کند، گفت: بانک مرکزی، نظارت خود برای کنترل سود سهام بانکی را باید به کنترل سود سپرده ها تغییر دهد.
حسین عبده تبریزی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان این که ادامه وضعیت کنونی بانک ها، به بورس لطمه می زند، افزود: بانک مرکزی به جای سهامداران باید به سپرده گذاران فشار وارد کند.
عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: مبلغی که سهامداران به عنوان سود سهام بانک ها دریافت می کنند، قابل مقایسه با سود سپرده گذاران نیست.
عبده تبریزی ادامه داد: توزیع نکردن سود در بین سهامداران، مشکلی را حل نمی کند، بلکه بانک ها نباید چنین سودهای بالایی را به سپرده گذاران پرداخت کنند.
عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار یادآور شد: اکنون بانک ها از طریق صندوق ها، نرخ های سود بالایی را پرداخت می کنند که باید کنترل شود.
وی با بیان این که کنترل سود سهام به دلیل این که رقم بزرگی را تشکیل نمی دهد، مشکلی را حل نمی کند، گفت: دامنه سود سهام بانکی از صفر ریال تا 20 هزار میلیارد ریال در بزرگترین بانک در نوسان است، در حالی که سالانه یک میلیون و 500 هزار میلیارد ریال سود سپرده پرداخت شده است که قابل مقایسه با سود سهام بانکی نیست.
عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار ادامه داد: شاید در نظام کنترل و نظارت دچار مشکل شده ایم و جای نادرست و اشتباهی را کنترل می کنیم.
به گزارش ایرنا، این روزها، وضعیت نمادهای بانکی در بورس، خوشایند نیست و نمادهای این گروه مدتها متوقف بوده است و مشخص نیست چه زمانی به تالار معاملاتی باز می گردند.
بیش از یک ماه پیش نماد بانکی بورس برای برگزاری مجامع سالیانه و تصویب صورت های مالی متوقف شد و قرار بود این نمادها، طبق روال عادی معاملات در بورس پس از چند روز بازگشایی شوند اما این اتفاق رخ نداد.
این نمادهای بانکی به علت اختلاف با بانک مرکزی درباره استانداردهای جدید تنظیم صورت های مالی متوقف مانده و رایزنی مسئولان بازار سرمایه برای تعیین تکلیف آنها نیز بی نتیجه مانده است.
طولانی شدن زمان توقف نمادهای بانکی که امکان خرید و فروش را به مالکان سهام این نمادها نمی دهد، باعث سرگردانی و اعتراض سرمایه گذاران شده و وعده ها درباره برگزاری مجامع این شرکت ها و بازگشایی نمادها نیز تاکنون تحقق نیافته است.