روزنامه آرمان در صفحه سیاست به منظور بررسی جزییات رای اعتماد نمایندگان مجلس دهم به وزیران پیشنهادی رییس جمهوری در جریان ترمیم کابینه به گفت وگو با پروانه مافی پرداخت که در بخشی از آن می خوانیم: روح حاکم بر فضای مجلس دهم را باید اعتدالگرایی و عقلانیت خواند و مجلس دهم را مجلسی که عزم و ارادهاش جامه عمل پوشاندن به خواستهها و مطالبات ملت است و بس.
در این گفت وگو که در شماره چهارشنبه 19 آبان 1395 هجری خورشیدی با عضو فراکسیون امید مجلس منتشر شد، آمده است: نماد و نمونه بارز این نوع تفکر را باید در روز رای اعتماد نمایندگان بهارستان به سه وزیر پیشنهادی دولت در «فصل ترمیم کابینه» نظاره کرد؛ روزی که نمایندگان خانه ملت پایان تفکرات افراطی و تندروانه را اعلام کردند؛ روزی که اعتدال بر افراط پیروز شد و عقلانیت بر تعصب و منافع ملی بر منافع فردی و شخصی. بر همین اساس است که باید فضای مجلس دهم را فضایی تعاملی و همگرایانه با دولت «تدبیر و امید» نامید و این فرصت را ارج نهاد تا خروجی آن بشود پیشرفت، اعتلا و توسعه پایدار کشور. در راستای دستیابی به درک صحیح از عملکرد قوه مقننه در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت،«آرمان امروز» با پروانه مافی نماینده اصلاحطلب و عضو فراکسیون امید مجلس گفتوگو کرده است که در ادامه میخوانید.
** یکی از آخرین دستاوردهای فضای تعاملی دولت و مجلس، رای اعتماد مجلس دهم به سه وزیر پیشنهادی دولت در فصل ترمیم کابینه بود. به نظر شما مجلس با این حمایت قاطع از دولت چه پیامی را منتقل کرد؟
پیام رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم این بود که در سال پایانی عمر دولت، تلاشها برای حل مشکلات و رفع تنگناهای مردم دوچندان شود. این پیام را نمایندگانی منتقل کردند که به دلیل حضور در مسند و جایگاه وکلای ملت، بر مشکلات مردم اشراف دارند و دغدغه خاطر موکلان خود را به خوبی میدانند. بر این اساس، این نمایندگان با رای اعتماد به وزرا نشان دادند که از تغییر در حوزههای پرمخاطب که عمدتا گرفتاریهایی دارند، مانند وزرات آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استقبال کرده و دولت را همراهی و همیاری میکنند تا قوه مجریه کشور بتواند بخشی از مشکلات عدیده را رفع کند. همچنین باید متذکر شوم که مجلس از هر اقدامی که در راستای بهبود اوضاع مردم و تحقق مطالبات و خواستههای ملت باشد، استقبال خواهد کرد و این کلیدواژه مجلس دهم است.
** با اعلام رای قاطع نمایندگان مجلس اعتدالگرای دهم به وزرای پیشنهادی دولت، عدهای از نمایندگان دلواپس اعلام کردهاند که قصد دارند وزیر علوم دولت یازدهم را استیضاح کنند. آیا این رفتارها را ناشی از واکنش احساسی نمایندگان مخالف سه وزیر پیشنهادی نمیدانید؟
طرح سوال و استیضاح ابزارهای قانونی نمایندگان در راستای عمل به وظیفه نمایندگی است و نمیتوانیم نمایندگان بهارستان را از این ابزارهای قانونی محروم کنیم. همچنین عقیده من بر این است که تاکید مجلس بر بعد نظارتیاش سبب میشود که دولت به شکل منظمتری امور را پیش برد و با دقت و توجه کار کند. از این منظر بعد نظارتی پارلمان را بسیار کارآمد میدانم و با هر نیتی که سوال و استیضاح وزیر در دستور کار نمایندگان قرار گیرد، سبب بهبود عملکرد دولت میشود؛ چرا که اعضای کابینه میآیند و پاسخهای خود را میدهند و در بسیاری از موارد نمایندگان قانع میشوند و مردم هم از عملکرد دولت و مجلس مطلع میشوند.
** حال اگر نیت برخی از نمایندگان، نه کمک به دولت که تخریب و تخطئه آن باشد، تکلیف چیست؟
ما چنین در نظر میگیریم که نیت همه خیر است. من اساسا فضای مجلس دهم را مثبت و فضای تعامل سازنده با دولت میبینم که همین امر هم دولت و هم مجلس را ترغیب میکند که به نحو احسن از این فضا بهرهبرداری کنند.
** به عنوان یکی از اعضای فراکسیون زنان مجلس دهم آیا تصور میکنید که وعدههای رئیسجمهور در حوزه زنان محقق شده است یا خیر؟
رئیسجمهور دولت یازدهم زمانی که دولت را تحویل گرفتند، کشور با چالشهای گستردهای هم در حوزه بینالملل و هم در حوزه داخلی مواجه بود. بخش عمدهای از این چالشها در حوزه سیاست خارجی با تدابیر مقام معظم رهبری که هیات مذاکرهکننده را جهت دادند، رفع شد و این تدابیر منتج به نتایج مثبتی شد و کشور توانست از بحران خارج شود. در حوزه سیاست داخلی هم چالشهای پیش روی دولت دکتر روحانی، کلیت دولت را درگیرکرد و بر این اساس بخشی از شعارهای رئیسجمهور در حوزه زنان و مطالبات آنان کمتر محقق شد. با عبور از بحرانهای سالهای ابتدایی دولت و در ماههای اخیر شاهدیم که توجه و نگاهها به حوزه زنان بیشتر شده و بهبود یافته است و امیدواریم که تا پایان دولت این وعدهها و قولها به شیوهای اولی محقق شود.
*منبع: روزنامه آرمان