برنامه مدیریت جامع سیل در ۶ محوز به ۴ وزارتخانه و تمامی دستگاههای کشور ابلاغ شد.
به گزارش تسنیم، خسارت سیلاب در 5 دهه اخیر بیش از نیمی از کل خسارات ناشی از بلایای طبیعی در دنیا را به خود اختصاص داده است. شرایط اقلیمی و جغرافیایی ایران نیز به گونه ای است که هر ساله شاهد رخداد پدیده سیلاب همراه با خسارات فراوان آن هستیم.
یکی از ویژگی های ایران این است که رخداد سیلاب در آن، مختص به منطقه ای خاص از کشور نیست و می توان گفت، رخداد سیلاب در ایران در تمامی مناطق کشور وجود دارد اما در هر منطقه نسبت به ویژگی های آن منطقه، نوع و مشخصات سیلاب با دیگر مناطق متفاوت است.
برخی سیلاب های سالیانه در ایران در حوزه رودخانه های دز و کارون، حتی دبی 8 هزار مترمکعب بر ثانیه ای را نیز ثبت کرده اند و سیلاب های بزرگتر از دبی 5 هزار مترمکعب بر ثانیه، معمولا در هر سال در بخشی از ایران ثبت می شود.
این موضوع موجب شده تا دستگاههای مربوطه، با محوریت وزارت نیرو، اقدام به تهیه طرح جامع سیلاب کشور کنند که پس از تکمیل بررسی های این طرح، به صورت "برنامه مدیریت جامع سیلاب" به چهار وزارتخانه و تمامی دستگاههای کشور ابلاغ شده است.
وزارت جهاد کشاورزی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در بخش مدیریت حوزه و حفاظت آبخیز، لیست فعالیت ها و اقدامات لازم را بر مبنای برنامه مدیریت جامع سیلاب دریافت کردند.
وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی در بخش مطالعه و اجرای طرحهای سازه ای مهار سیل و مطالعه و اجرای طرحهای غیرسازه ای لیست فعالیت ها و اقدامات لازم را دریافت کردند.
وزارت کشور نیز در بخش مطالعه و اجرای طرح های غیرسازه ای، سیستم های جمع آوری آبهای سطحی و مدیریت بحران سیل، لیستی از فعالیت ها و اقدامات لازم را دریافت کرد.
و لیستی از فعالیتها و اقدامات لازم در خصوص آموزش همگانی و تخصصی به کلیه دستگاههای کشور بر مبنای برنامه مدیریت جامع سیل ابلاغ شد.